Koupě Defendra po milionté

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
mr-tomas
auto: Def 110 300Tdi

Re: Koupě Defendra po milionté

#61 Příspěvek od mr-tomas » 02 pro 2012 17:54

Nezná někdo toto auto? http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... etail#tabs" onclick="window.open(this.href);return false;
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#62 Příspěvek od cyril » 02 pro 2012 20:36

mr-tomas píše:Nezná někdo toto auto? http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... etail#tabs" onclick="window.open(this.href);return false;
Tříkil s klimou moc není. A tohle vypadá dobře a není ani za špatný peníze. Já bych se na něj, kdybych ještě svýho Defíka neměl, určitě podívat zajel.. Držím palce.

mr-tomas

#63 Příspěvek od mr-tomas » 02 pro 2012 21:36

No problém je, že já tomu buřt rozumím. Jediné co tam poznám je stav koroze a celkový vzhled. A už podle fotek je divné, že to má pěkně nově přestříklej rám. Takže ideálně kdyby se mi tam na něj někdo za úplatu podíval a projel ho. :mrgreen:

jirka116
tel.: 776670047
auto: Defender 300a130 TD5

#64 Příspěvek od jirka116 » 02 pro 2012 22:23

Než jsem si dojel pro toho svého do Německa tak jsem se pokoušel na tento inzerát volat asi 14 dní a bez odezvy.Potom přes Mail mi odpověděl že se teprve vrátil ze zahraničí a telefon stejně nezvedal. Třeba budete mít víc štěstí
Defender 110 300tdi, 130 td5

Rover CK
auto: Land Rover 88

#65 Příspěvek od Rover CK » 03 pro 2012 21:03

to Rover
ale jo tenhle výčet není jistě kompletní , :cry: ale to by tolik však nevadilo, kdyby ty ceny Defend. byly tomu úměrný. :!: Dobrá zpráva je že ceny Def. pololetí prudce dolů .Dobrá rada- s nákupem Def . se vyplatí počkat . :beer
ten co zde způsobil paniku

landak2011
auto: Defender 90 , 2011

#66 Příspěvek od landak2011 » 03 pro 2012 22:43

Rover CK píše:to Rover
ale jo tenhle výčet není jistě kompletní , :cry: ale to by tolik však nevadilo, kdyby ty ceny Defend. byly tomu úměrný. :!: Dobrá zpráva je že ceny Def. pololetí prudce dolů .Dobrá rada- s nákupem Def . se vyplatí počkat . :beer
preco dole....podla mna hore kedze sa uz nebude vyrabat?
Defender 90 r.v 2011, 155k/440Nm, šnorchel, tepl.webasto, atd.

rozpas
auto: už LC120 4.0 VVTi...

#67 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 07:52

Už delší dobu se zabývám myšlenkou vytvoření takového algoritmu, pomocí něhož by se mohl "zamilovaný" kupec nového Defendera dostat zpátky na zem a být schopen opět racionálně uvažovat... je to v plenkách, ale otázky by vypadaly zhruba takto:
- jsem zručný mechanik? ano, pak Defender (ne =>Samurai, případně Subaru nebo Toyota)
- mám neomezeně času a jsem svobodný? ano, pak Defender (ne =>Samurai, případně Subaru nebo Toyota)
- jsem finančně zajištěný, příp. vlastním soukromou energetickou společnost? ano, pak Defender (ne =>Samurai, případně Subaru nebo Toyota)
- je v garáži záložní auťák který mě doveze domluvit si termín k mému oblíbenému mechanikovi? ano, pak Defender (ne =>Samurai, případně Subaru nebo Toyota)
- je pro tebe zásadní fakt, že máš stejné auto jako anglická královna? ano, pak Defender (ne =>Samurai, případně Subaru nebo Toyota)
...a tak podobně. Otázky se mohou zdát někomu zatím takové trochu překotné, ale časem se to jistě vypiluje.
Nedávno se tady ptal také nějaký hoch na koupi defendera a když se ho kdosi dotázal velmi věcně na co ho bude potřebovat, skoro mi hrkly slzy do očí. Prý na kávu, na výlet a do práce... V duchu jsem mu přál, aby se nemusel v té práci zdržovat příliš přesčas, protože mu právě u jeho "nového" miláčka kape regulátor tlaku paliva, případně má pod sedačkou onen zaolejovaný konektor k řídící jednotce. Noví chlapci, je třeba si také položit otázky typu, zda se nebudu muset rozhodovat jestli koupím dětem nové boty či nechám vyměnit velmi povedené pronzové pouzdýrko na hřídeli lezoucí z motoru směrem ven směrem k převodovce... (zasvěcení jistě vědí).
Takže další otázka v algoritmu by klidně mohla vypadat takto:
- potřebuji právě Defendera, resp. využiju ho aspoň na 50%????
Takže tak. Před koupí Defa by měl každý nováček zasypat svou hlavu raději spoustou otázek, než se nechat unést touhou pojak jsem tady už několikrát četl - "opravdovém auté pro opravdové chlapi". Tato předvánoční doba je na to jako stvořená. Co když manželka touží už 10 let po vysněném kožichu, ovšem tobě se právě včera vysypal diferák........... :whew

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#68 Příspěvek od Johny R » 04 pro 2012 08:41

Takže jsem si měl podle tebe koupit 20 let starého zhnilého Samce, do kterého se nevlezu sám natož tam ještě něco naložit a který se sice nekazí, ale co kdyby :?:, tak co potom s ním. Vím že to byl jen příklad, ale myslím si že DEF není žádná hrůza. A to že máš Td5 je tvůj problém, já mám tříkilo a žádný z těch problémů cos popsal mně nečeká (i když to ložisko by čistě teoreticky mohlo :lol: ) . A japčíci, ale jdi ty mluvko :ty jeden...: :cash !

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#69 Příspěvek od cyril » 04 pro 2012 08:43

Algoritmus dobrý, ale jestli chceš být přesný, doporučoval bych jej hned v počátku rozdělit na dvě sekce.
1. Defender 300 (popř. 200) Tdi
2. Defender Td5
Protože body, které jsi popsal výše (regulátor tlaku paliva a řídící jednotka) je pouze u modelu Td5.
Jak zde někdo napsal, Tdi 300 jede v podstatě i bez funkčního akumulátoru. Stačí pouze odpojit ventil nafty a u těch, kdo to tak ještě nemají, imobilizer.
Jinak s tebou souhlasím. Má jej i královna.... :yes

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od eliott » 04 pro 2012 08:43

No zrovna diferák je ta nejmenší investice.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

mr-tomas

#71 Příspěvek od mr-tomas » 04 pro 2012 08:54

Nestrašit, už se mi rýsuje 300stovka a když to dobře dopadne tak do konce tejdne už vrčim. :dance :dance :dance

Stavros

#72 Příspěvek od Stavros » 04 pro 2012 09:53

Ono zase u ty 300Tdi budes resit věci, které odchazi starim, je to starej krump. Teoreticky dle mého to vychazi financne nastejno mit 300Tdi a Td5, kazi se oboje.

rozpas

#73 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 11:08

to Eliott: přesně tak jak říkáš, diferák je vlastně taková malá spása...

rozpas

#74 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 11:28

to Johny R: podívej se, tohle to tvoje 300 vs. TD5 mi trochu připomíná tábor Stihl vs. Husqvarna. Můj příspěvek nemá za význam sdělil světu že právě ty jsi Husqvarna...
Já jsem chtěl pouze nabádat nově kupující před případným rozčarováním nad množstvím oprav, které je tak jako tak čekají a je lhostejno jestli TD5 nebo 300. Bez problému připustím, že 300 má asi méně problémů s různými součástkami, už jenom z důvodu, že je tam nemá.
Z tvého razantního výpadu na adresu "20 let starého zhnilého Samca" usuzuji, že tvoje nevím jak staré (nejméně 14 let) tříkilo bude asi asi v super kondici, že? Proč si vůbec zmínil 20 let?! Dohodím ti Sama který bude mladší než tvoje třístovka... a ještě jednu radu ti můžu dát. Aby ses do Samuraje v pohodě vešel, stačí si sundat tu helmu co máš na fotce!!! :)

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#75 Příspěvek od Johny R » 04 pro 2012 16:08

Take it easy :lol: ! Samec je skvělé auto, ale vzhledem ke stejnému stáří bych na něm řešil úplně stejné problémy jako s Defem tříkilem. Možná tak Jimny bude na tom lépe oproti Td5 s elektronikou (ta je mimochodem i v Samci). A když bychom jeli do té kavárny, taky zůstanu u Defa, já jsem v Samci jezdil (nevlastnil) tak vím proč :lol:!
Ještě jsem zapoměl, v tom bodě o finančním zajištění bych zrovna Subaru a Toy nedoporučoval! To od tebe není hezké :ty jeden...: !

MarekS

#76 Příspěvek od MarekS » 04 pro 2012 17:12

:D :D :D

Dobrý takhle jsem se dlouho nezasmál myslím,že to platí ke všem autům lidi koupěj za poslední peníze a když jim doporučíš vyměnit rozvody,olej a nějaký drobnosti tak jen koukaj :shock:

Jo a stím kožichem unás by manželka musela ještě rok počkat jsou přeci důležitější věci :D

Rover CK

#77 Příspěvek od Rover CK » 04 pro 2012 17:41

rozpas píše:to Johny R: podívej se, tohle to tvoje 300 vs. TD5 mi trochu připomíná tábor Stihl vs. Husqvarna. Můj příspěvek nemá za význam sdělil světu že právě ty jsi Husqvarna...
Já jsem chtěl pouze nabádat nově kupující před případným rozčarováním nad množstvím oprav, které je tak jako tak čekají a je lhostejno jestli TD5 nebo 300. Bez problému připustím, že 300 má asi méně problémů s různými součástkami, už jenom z důvodu, že je tam nemá.
Z tvého razantního výpadu na adresu "20 let starého zhnilého Samca" usuzuji, že tvoje nevím jak staré (nejméně 14 let) tříkilo bude asi asi v super kondici, že? Proč si vůbec zmínil 20 let?! Dohodím ti Sama který bude mladší než tvoje třístovka... a ještě jednu radu ti můžu dát. Aby ses do Samuraje v pohodě vešel, stačí si sundat tu helmu co máš na fotce!!! :)
prej to nejde, ona mu už přirostla k hlavě :P

halo
auto: Disco II td5

#78 Příspěvek od halo » 04 pro 2012 18:05

Chcel by som sa spytat ake mate u vas v CR skusenosti s kupou off auta z bazaru. U nas na SK je totiz v bazaroch vzdy najvacsi odpad. Zhanam totiz auto , najradsej by som kupil nieco priamo od majitela ale vyber je nic moc. Ostavaju teda bazare.

Rover CK

#79 Příspěvek od Rover CK » 04 pro 2012 18:14

no tady to bude asi tak nějak podobný, obecně se dá říci že když je dobré auto za dobrou cenu tak je to rychle pryč, a naopak

rozpas

#80 Příspěvek od rozpas » 04 pro 2012 18:34

To Johny: Hele Johny nic ve zlém, hlavně si ty moje postřehy neber osobně. :mrk
To víš, ještě mám v živé paměti, jak jsem po 14 bezstarostných letech se Samurajem upgradoval na Defa... hergot kdyby to aspoň nebyla 2006-ka!!! Řekl bych čert to vem, je to stará plechovka. Ale že člověk musí už do 5-ti letýho auta valit horem dolem, to mě na tom fakt dost vadí! Vždycky když vylejzám zamaštěnej zpod Defa a zavadím okem o manželčinýho Forestera, jak si tam tak stojí, věř mi, že bych nejradši poslal anglické soudruhy na exkurzi do toho dalekého Japanu.
Jednou tady Litep4x4 napsal: "Chlapi, nedělejte z toho LR japonce...". Tak já zase dodávám: kéž by se Def vyráběl v Japonsku! Měl by zaděláno na charizmatický auto s velkou výdrží.

Odpovědět