Kolik je tady " Bikerů "

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
moon13

Re: Kolik je tady " Bikerů "

#381 Příspěvek od moon13 » 09 led 2013 12:52

No Rudo, na tomto se shodneme. Nikdy by mě ani ve snu nenapdalo, dát si dítě za sebe, za kolo, do čehokoliv!
PS: Ale jinak jsem chtěl říct, že se tady v tom vlákně docela bavím :yes
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#382 Příspěvek od Honzan » 09 led 2013 12:55

RudaK píše: :Sorry: No když já se dívám na ty chudáky děti na těch tažných tyčích :coze: o vozíku nemluvě :hmm: . Tažné kolo zvedá prach a dítě ho baští plnými doušky :ty jeden...: . Chápu,že se tak děje s dobrým úmyslem vzít si dítě na výlet s sebou,ale nejsem toho zastáncem .... ( jasně že na asfaltu a ve vlhkém prostředí to až tak neplatí :mrgreen: )
:rofl a kdyz dite jede za tebou samo, tak prach samozrejme nebasti :ty jeden...: to je logika :Pohoda:
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#383 Příspěvek od RudaK » 09 led 2013 13:01

Honzan píše: :rofl a kdyz dite jede za tebou samo, tak prach samozrejme nebasti :ty jeden...: to je logika :Pohoda:
Musíš jet druhý a baštíš to ty :chuckle ,ale dospělýmu to nevadí,kór když kouří .... :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

moon13

#384 Příspěvek od moon13 » 09 led 2013 13:14

No tak já to neberu ohledně prachu... prostě celkově se mi to vůbec nezdá.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#385 Příspěvek od MadTom » 09 led 2013 13:16

Rudo, a ty už jsi to měl v rukou, takovej vozík, nebo jsi o tom někde četl? Ono i na kolo existuje taková věc co jsem jmenuje blatník. A s tím prachem to není tak horké - vozík ma přední krycí průhledný plast a větrání je pomocí otevřené zadní stěny a ta je podobně vysoko, jako sedlo na kole. A asi to funguje, protože jsem nepozoroval, že by deky, kterýma jsme prcka obložili, byly zaprášené.
A co se týče bezpečnosti - podle mě je horší, když je dítě na kole v sedačce. Když se s tím spadne, tak je to docela rána. Když spadnu na kole a za sebou mám vozík, tak ten nejspíš zůstane stát na kolech, pokud se otočí, tak v něm dítě bude viset v 5ti bodových pásech. A že mě někdo sestřelí zezadu - to jsem na kole osobně zažil a dodes mě občas bolí tehdy vykloubená kyčel, s tím nic nenadělám. Jediné jak tohle riziko snížit je jezdit mimo místa, kde jsou auta, nebo zůstat doma.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#386 Příspěvek od RudaK » 09 led 2013 13:29

MadTom píše:Rudo, a ty už jsi to měl v rukou, takovej vozík, nebo jsi o tom někde četl? Jediné jak tohle riziko snížit je jezdit mimo místa, kde jsou auta, nebo zůstat doma.
No já to viděl na vlastní oči ( teda jsem v tom neseděl ) . Síťku to mělo i na bocích,tak asi jiný model :Sorry: ,ale nevěřím,že to je prachotěsné . A jízda s tímto vozíkem po běžné silnici - to snad nemyslíš vážně :ty jeden...: .
Pravda je taky,že je důležité,kde se s tím pohybuješ. Já se vracím docela zaprášený a to mě nikdo netahá na laně ( ale jak říkám,když je vlhko tak to neplatí,to jsem od bláta - blatníky nemám :) - o asfaltu se snad nebavíme i když i tam může být prach ).
Ale my se asi bavíme každý o jiné destinaci :hmm:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#387 Příspěvek od Johny R » 09 led 2013 16:38

Vozíky náhodou nejsou špatné. Tatík v tom odvozil mé dva sourozence a myslím že to na nich žádné trvalé následky nezanechalo :chuckle ! To spíš jak píše Tom jsem se jednou vymlel na kole s malým bráchou v sedačce a to už bylo s pláčem, ale nic vážného se naštěstí nestalo!

MadTom

#388 Příspěvek od MadTom » 09 led 2013 16:53

To vymletí se na kole si pomatuju, když jsem by malej já a máti vozila moji mladší sestru - bylo to několikrát a ani jedno to nebylo pěkné. Následky to asi nezanechalo, teda aspoň to na nich nepozoruju. :mrgreen:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#389 Příspěvek od Jenda » 09 led 2013 21:50

Mi mame Chariota ( http://www.biketunel.cz/chariot-cts-cx1-burgundy/" onclick="window.open(this.href);return false; ) a uz jsem s tim celkem uspesne drandil za starym HT. Ted to na jare chci skusit za celoperem.Krosit,jezdit po silnicich nehodlam,trasa se musi kvuli deckovi spravne naplanovat.
Je tam predni dekl a bocni ci zadni vetrani,tak uvidime. V zime jsem s tim behal na sanovem podvozku na bezkch po Sumave a ze by v tom holka stradala se mi nezdalo :wink: Je to spis o stylu jizdy,,kochani" krajinou,nez o ujeteych km.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Honzan

#390 Příspěvek od Honzan » 09 led 2013 22:47

radeji naprosto bezpecne ve voziku nebo na tyci, nez hlavou o zem ze sedacky... Dcerenka mi udelala kotrmelec o 270 stupnu a jen se probudila a hned zase usnula, vozik je sedreny dost, dite ovsem bez nasledku... tolik k te obrovske nebezpecnosti... k drncani snad jen, ze to rozhodne drnca min nez jakykoliv kocar i v terenu...
Na prach existuje protipylova sitka, kterou temer nic neprojde... :hmm:

Ostatne na zadnem diteti co znam (a znam jich dost - v mem cyklookoli tipuju k 25 vozikum), jezdeni ve voziku, krome lasky ke kolu nezanechalo zcela nic spatneho... Ale asi by bylo zbytecne se tu dohadovat co je lepsi... :Pohoda:

No a jizda na tyci - myslim ze je to lepsi reseni nez omezovat jezdeni na par km - prcka do kopce pripojis a po rovinkach a tak si slape sam... toho prachu tam zas tolik neni abyto bylo takove drama... :roll:
Nicmene Rudo chapu, ze zrovna ty sve deti jiz na tyci vozit nechces :rofl

MadTom

#391 Příspěvek od MadTom » 09 led 2013 23:12

Docela jsme se doma pobavili představou Rudy, jako někoho táhne za sebou na kole. :mrgreen:
My jsme po prohlídce toho co bylo před dvěma lety na trhu pořídíli Croozer a dodělal jsem na něj odpružení. Narozdíl od Chariotu si myslím že i funguje - má to zdvih víc než 10cm a velmi měkké vinuté pružiny. V jednu chvíli jsem uvažoval i o doplnění něčeho jako tlumiče. Při pohledu zezadu je krásně vidět, jak kola chodí nahoru a dolů a vozík se ani nehne a jede pěkně v rovině. Holt tam ten poměr odpružené a neodpružené hmotnosti vychází velmi dobře. Takže to místo drncání lehce houpe, a když to nehoupe, tak se dítě vzbudí, a začne povzbuzovat, ať jedu rychleji.
Jedinej problém co už jsem psal jsou stávající cantilever brzdy - prostě to pořádně nebrzdilo nikdy, natož tak s vozíkem, a takovej sjezd na Šumavě z Poledníku do Prášil byl docela zábavný. Prostě jsem to nesměl nechat rozjet, protože už bych nezastavil. Ale dalo se, narozdíl od fůry cyklistů, co šli radši z kopce dolů pěšky. Já jsem zase še pěšky předtím nahoru. :mrgreen: A tento brzdový nedostatek je vlastně hlavní důvod, proč uvažuju o výměně kola za nové.

moon13

#392 Příspěvek od moon13 » 10 led 2013 09:18

A já říkám, že bych tam dítě nikdy neposadil. Prostě ne. Nahání mě to strach.
Raději budu s malou trénovat na ulici na jejím mini kole a až se to naučí,
tak ji nechám jet před sebou nebo za sebou na jejím vlastním kole, někde po cyklostezce.

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#393 Příspěvek od Jenda » 10 led 2013 09:24

....a proc by Chariot nemel perovat ? Mam ho uz dva roky a pera nastavuju dle vahy holky jak roste. Zena s tim beha po lese po stopach Kunraticke a vse funguje jak ma. Nastavis behem pul minuty a frcis :wink:
Jestli vozik pouzit nebo ne si musi kazdy vyresit sam. Ja bych ho na hlavni tahy taky nikdy nebral .Casto je potkavam i tam ,kde bych uz ani sam radeji nejezdil :wink:
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Honzan

#394 Příspěvek od Honzan » 10 led 2013 09:27

moon13 píše:A já říkám, že bych tam dítě nikdy neposadil. Prostě ne. Nahání mě to strach.
Raději budu s malou trénovat na ulici na jejím mini kole a až se to naučí,
tak ji nechám jet před sebou nebo za sebou na jejím vlastním kole, někde po cyklostezce.
to se bojis stromu v lese nebo tak neceho? Jezdime tak 3 roky a po silnici s provozem v okoli blanska jsme najeli mozna 100 km.... Lesama apod. nekolik tisic...
Normalne zapojis vozejk a jedes lesem kudy chces a rozvor dovoli, no a na pekny ceste odmontujes male jeji minikolo a muze jet pred tebou, na obed se stavis trebas u brousku ve sloupe a mlade se tam vyskace na trampoline...
Kdyby jsi chtel nekdy zmenit nazor, stav se, pujcim ti ho, muzes to zkusit...

Honzan

#395 Příspěvek od Honzan » 10 led 2013 09:29

Jenda píše:....a proc by Chariot nemel perovat ? Mam ho uz dva roky a pera nastavuju dle vahy holky jak roste. Zena s tim beha po lese po stopach Kunraticke a vse funguje jak ma. Nastavis behem pul minuty a frcis :wink:
Jestli vozik pouzit nebo ne si musi kazdy vyresit sam. Ja bych ho na hlavni tahy taky nikdy nebral .Casto je potkavam i tam ,kde bych uz ani sam radeji nejezdil :wink:
H.
Jendo, mam oba - chariot cx i croozer s odpruzenim (novy - tlumice s pery) a proste chariot ma pruzeni podstatne slabsi... croozer s pruzenim je temer neprevratitelny a hlavne nezavisle zaveseni je v tomto pripade lepsi nez tuha naprava na listech chariotu.... nemluve od zvihu chariotu v radu par cm a croozeru, ktery ma urcite vic jak 10 cm... ;)

MadTom

#396 Příspěvek od MadTom » 10 led 2013 10:30

Přesně tak, odpružení Chariotu je super - na silnici, aby to nedrncalo na hrbech na asfaltu, ale mimo silnici na polní nebo lesní cestě už je to prostě málo. Mě se rozhodně nechtělo odpružení vyrábět, ale před třema lety nebylo moc z čeho vybírat. A nakonec jsem skoro spokojenej. To skoro proto, že jsem to odpružení udělal moc dlouhý a kola se posunula moc dozadu za těžiště, takže je vozík trošku těžší na čumák, než by bylo ideální. To vyrovnávám tím, že do vozíku dozadu dám foťák.

moon13

#397 Příspěvek od moon13 » 10 led 2013 12:22

Honzan píše:to se bojis stromu v lese nebo tak neceho? Jezdime tak 3 roky a po silnici s provozem v okoli blanska jsme najeli mozna 100 km.... Lesama apod. nekolik tisic...
Normalne zapojis vozejk a jedes lesem kudy chces a rozvor dovoli, no a na pekny ceste odmontujes male jeji minikolo a muze jet pred tebou, na obed se stavis trebas u brousku ve sloupe a mlade se tam vyskace na trampoline...
Kdyby jsi chtel nekdy zmenit nazor, stav se, pujcim ti ho, muzes to zkusit...
Jeníku díky, vážně ne :-) Raději budeme chodit s báfákama do lesa pěšky. Prozatím

Náčelník
auto: Disco II 4,0 V8

#398 Příspěvek od Náčelník » 11 led 2013 22:43

MadTom mi mluví z duše. Na vozík nedám dopustit. Moje děcka, teď 9 a 11 let, v něm jezdila hned jak mohla sedět. Měl jsem dvoumístný vozík Croozer 535, neodpružený. Najeli jsme stovky km po silnici a ještě více po lesních cestách a stezkách, za jakéhokoliv počasí. Jedny gumy sjeté na plátno, druhé do hladka.

V zimě jsme děcka zachumlali do vozíku pod sjezdovkou, přivázali psa, lyžovali. Byla to však krátká sjezdovka v Beskydech.

To, co jsem bezpečně jezdil s vozíkem bych si nikdy nedovolil se sedačkou. I zmíněné sjezdy z Poledníku jak do Prášil, tak i na druhou stranu k Roklanskému potoku. A že to dolů sviští, k Roklanskému potoku jsem to kulil přes 60 km/h.

Po zkušenostech s vozíkem bych už dítě nikdy nedal do sedačky, a to jsem první dceru (dnes 21 let) v sedačce odvozil. Fuj.

S vozíkem jsem neměl žádnou nehodu, jen jsem párkrát padnul při zastavování (nová SPD), byl jsem děckám ve vozíku k smíchu. I pohánění "rychleji" z vozíku jsem zažil. V kopcích jeden není zrovna nejrychlejší a ostatní cyklisté ujíždějí. Probuzená děcka pak se snaží nebohého taťku povzbudit.

Tedy vozík :yes :yes

Ken
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od Ken » 12 led 2013 09:05

Všechno má své pro a proti, záleží kam chceš jezdit, kde chceš jezdit, na jak dlouho, jestli máš místo v autě na přepravu, doma na skladování apod. Já osobně nedám na sedačky dopustit = prostě vyhovují mému stylu ježdění a života. Tím rozhodně vozíky nezatracuji, ale když jsem posledně potřeboval "svoji pravdu" dokázat kamarádovi, vytáhl jsem ho do takových míst, že litoval :twisted: :lol: , opačně se to zatím nikomu nepovedlo :Pohoda: .
Land Rover Defender 110 TD5

MadTom

#400 Příspěvek od MadTom » 12 led 2013 09:22

Jenom k té rychlosti - jedeme si takhle na Šumavě pomaloučku do kopce z Borových Lad směrem na Knížecí pláně a najednou u mě zpomalí starší cyklista, a prej jak se mi šlape. No a po chvilce povídání mě chytnul za sedlo a oba jsme začali šlapat. Ostatní cyklisté, které jsme předjížděli, skákali hrůzou do škarpy. Krásně jsme si takto vyjeli 5km stoupání, až k hospodě. Tam jsem poděkoval, a šel si dát kofolu. Ten co mě tlačil si, po podle něj pěkném tréninku, dal pivo a svíčkovou s 12ti knedlíkama. Takže když se najde někdo silnej, tak i s vozíkem to jede rychle. :mrgreen:

Odpovědět