Zradily mě brzdy

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Zpráva
Autor
Dockar
auto: RRC 300 TDi

Re: Zradily mě brzdy

#21 Příspěvek od Dockar » 15 led 2013 09:39

Zhasnutý motor bych v tuto chvíli a v tomhle případě až tak neřešil :mrgreen: Pokud se stav nebude cyklicky opakovat. Pokud se z nějakého důvodu zcela vyřadí ABS, auto prostě brzdí. Pokud motor zhasne, je tlak v systému, auto brzdí. I TC v podstatě brzdí. V opačném případě by to znamenalo, že v systému je chyb několik :chuckle přikláněl bych se k tomu, že chybou v údajích o aktuálním pohybu jednotka nesprávně vyhodnotila situaci. Navíc, jak píše Dawe, po dopadu byl motor zhasnutý, předpokládám, že palubka svítila jak vánoční stromeček a nelze vyloučit, že ABS skutečně nevyhodilo nějakou chybu. Z vlastní skušenosti vim, že v tu chvíli je člověk rád, že neni na budce, natož, aby skoumal, co kde svítí, nebo nesvítí, zvlášť, když se mu takový karambol udál prvně :chuckle Dawe koupil auto nedávno, nechat zkontrolovat systém a nastavení čidel brzd je dobrý i pro vlastní klid a může to být příčina problému. Vyhnul bych se obloukem názoru, že je to normální a že se to občas stává, aniž bych správné nastavení systému skontroloval.
Dočkař momentálně bez Dočky
pily, sekačky, traktůrky servis-prodej les-zahrada.net
Telefon: sedmtřitři sedmsetdvacetjedna dvadvasedm

teslo

#22 Příspěvek od teslo » 15 led 2013 10:13

Aby sme sa pochopili spravne...ako pisem, urcite by som to dal na diagnostiku.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS

pooh
tel.: +421905664537
auto: P38 4.6 AB, L322 S/C

#23 Příspěvek od pooh » 15 led 2013 12:21

abs sa vypina tusim pod 5km/h
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM

Da7we
auto: RRC - princ Čárls

#24 Příspěvek od Da7we » 15 led 2013 14:29

Nejpravděpodobnější se mi zdá verze že ve chvíli kdy ještě zabíralo TC (protože jsem se zastavil chvíli hrabal a pak dal brzdu) to chtělo brzdit a v ten moment se to rozjelo dozadu, nejsem si jistej ale když jsem šláp na brzdu tak to chvíli zastavilo na místě, ale fakt na chvilinku, pak brzda jakoby povolila auto s rozjelo dozadu a brzda už nic nedělala ani na opětovný mačkaní, jeslti v tu chvíli už byl vyplej motor, to nevím, nicméně jak tam někdo psal, určitě to nebylo že bych se vezl dolu se zabržděnými koly, bylo to na suchý tvrdý hlíně a mam fungl nový coopry ST, to by tam zastavilo, zas takovej kopec to nebyl....jo a kola jsem měl rovně, si myslim..tu diagnostiku jsm ještě nestihnul, nevíte někoho v okolí Berouna? Nebo jestli jí maj v British cars v Železný u Berouna?
Range rover p38, r.v. 1998, 2.5 DSE

Dockar

#25 Příspěvek od Dockar » 15 led 2013 15:38

Mně diagnostiku na P38 dělal někdo od Kladna, domluvil sem se, že přijel za mnou domu, projeli sme celý auto za rozumnej peníz. A že sem držgrešle :mrgreen: Telefon nemám, tedy potratil sem, ale myslim, že sem ho získal právě na Železný.

milan.ke
auto: exD1, F1 TD4

#26 Příspěvek od milan.ke » 15 led 2013 15:46

pripomenulo mi to tuto prihodu:
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =6&t=11053" onclick="window.open(this.href);return false;

akurat tam to bola D1.

OC
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od OC » 15 led 2013 15:59

teslo píše:BTW: to ze to zdochlo je normalne. Ani automat nieje schopny ustat stav ked sa ma zacat tocit do opacnej strany ako je zaradeny...
Ne tak docela. Měl by být schopen to ustát. Když tam je opačný stupeň, prostě to hodně brzdí motorem, nic víc, nic méně (tedy, víc ještě to, že se ukrutně zahřívá převodový olej). To proto, že mezi převodovkou a koly je měnič momentů, a v tom není pevný převod, to je něco v podstatě podobného jako visko: sílu předává převodový olej, proudící mezi dvěma sadami lopatek. A proto je na měniči klidně možné i to, aby se to na každém konci točilo na jinou stranu.

Můžeš si to úplně zadarmo a bez risika vyzkoušet, dej D do hodně prudkého kopce na dobrém povrchu (suchý asfalt apod.), nech plyn být, a pomalu povoluj brzdu -- jak ji povolíš dost, auto Ti začne i na tom D couvat, dokud nepřidáš plyn. Teprv plyn, tj. vyšší poměr otáček na měniči a z toho plynoucí větší záběr toho oleje, to zastaví, a ještě větší plyn roztočí na druhou stranu a vyjedeš do kopce.

Aby to brzdění přes měnič motor úplně zastavilo, tak, že by chcípl, jako když zastavíš s manuálem a nevyšlápneš spojku, to by se stát opravdu nemělo. Nechtěl bych tvrdit, že to není možné, ale určitě to není normální.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

OC
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od OC » 15 led 2013 16:06

Da7we píše:... nevíte někoho v okolí Berouna? Nebo jestli jí maj v British cars v Železný u Berouna?
British by ji měli mít, ale raději se jich optej. Má ji také Toomichův servis u Kladna což není daleko; kontaktuj kdyžtak Tumiche. Kdyby se z nějakého důvodu nedařilo ani jedno, mají ji také v DEF-TECu v Kosoři, což je od Berouna pořád ještě docela v dosahu.

Někde tu bylo vlákno se servisy, pohledej -- mám dojem, že kolem Berouna byl ještě další servis, který si lidé docela chválili, ale nevzpomínám si konkrétně. Možná by věděl Rover.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Da7we

#29 Příspěvek od Da7we » 16 led 2013 09:19

OC píše:
Da7we píše:... nevíte někoho v okolí Berouna? Nebo jestli jí maj v British cars v Železný u Berouna?
British by ji měli mít, ale raději se jich optej. Má ji také Toomichův servis u Kladna což není daleko; kontaktuj kdyžtak Tumiche. Kdyby se z nějakého důvodu nedařilo ani jedno, mají ji také v DEF-TECu v Kosoři, což je od Berouna pořád ještě docela v dosahu.

Někde tu bylo vlákno se servisy, pohledej -- mám dojem, že kolem Berouna byl ještě další servis, který si lidé docela chválili, ale nevzpomínám si konkrétně. Možná by věděl Rover.

super, díky :Sorry:

Da7we

#30 Příspěvek od Da7we » 22 led 2013 10:39

Dockar píše:Mně diagnostiku na P38 dělal někdo od Kladna, domluvil sem se, že přijel za mnou domu, projeli sme celý auto za rozumnej peníz. A že sem držgrešle :mrgreen: Telefon nemám, tedy potratil sem, ale myslim, že sem ho získal právě na Železný.
Povedlo se mi dostat kontakt na pana Kučeru, je možný že je to on?

Dockar

#31 Příspěvek od Dockar » 22 led 2013 18:02

Ano

Odpovědět