Kolik je nás tady myslivců

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

Re: Kolik je nás tady myslivců

#241 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 18:35

Jo ještě jsem si všiml, že nebyli ani pořádně vytlučení! No snad příště až něco podobného nafotím tak bude lepší světlo a zvěř trochu blíž!

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#242 Příspěvek od Tim » 22 led 2013 21:25

Jojo, hezký fotky :yes Já teď foťákem lovim víc, než flintou. Je to krásný, je to těžší, než lovit kulovnicí a hlavně, mám v sobě prastaré pudy muže-lovce :mrgreen: a takhle můžu ulovit, aniž bych zabil :wink: (proto vlastně chytám ryby, abych je pak nakonec pustil :sun ) No a jestli máš 300mm objektiv a zrcadlo s crop faktorem 1,5 tak se do toho můžeš taky směle pustit :clap Mne to strašně chytlo, akorát finance mi nedovolí to, co bych chtěl...
Jo a teď jsem jel z lesa a na cestě před závorou zaparkovaný nastartovaný Myšivbuši, úplně zamlžený a houpalo se :inlove :wasntme No, já v klidu vylezl, zhodnotil situaci, zjisti, že ho možná objedu a šel jsem otevřít závoru. Najednou se otevřelo okýnko a tam klučina tak mýho věku úplně v klidu povídá. ,,Hele vydrž, já se voblíknu a kousek Ti couvnu" :rofl :rofl :yes
A teď jsem si vzpomněl, když jsme byli u toho focení, na snímky, kterých si cením asi nejvíce. Strašně dlouho jsem se snažil o snímek divoké husy. Kdo z vás je lovil, určitě ví, že dostat se k nim není žádná sranda. No a nakonec se mi to povedlo na Lucembursko-Francouzské hranici, kde jsem byl pracovně a vůbec bych to nečekal :shock:
Přílohy
DSCF2612.JPG
DSCF2614.JPG
DSCF2615.JPG
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od BigBang » 22 led 2013 22:15

u nás v oboře na rybníku hnízdila a doufejme bude i hnízdit dál rodinka husic nilských :)

s dovolením foto z r. 2011 pí. Hanzlíkové :wink:
Obrázek
Obrázek

BTW: divoký husy byly cca 10 let zpátky na rybníce taky, ale nevim kam zmizely

Mysliveček
tel.: 605833046
auto: Freelander

#244 Příspěvek od Mysliveček » 23 led 2013 06:46

:clap

pajam
auto: nějaké LR

#245 Příspěvek od pajam » 25 led 2013 13:06

Tak jsem si byl dnes v "rusku", když je tak krásně, zalovit:
Přílohy
dd_MG_9857.JPG
dd_MG_9862.JPG
dd_MG_9863.JPG

Tim

#246 Příspěvek od Tim » 25 led 2013 21:28

Moc hezký, čím fotíš? Já jdu zejtra na toho rysa, držte palec :cool

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

pajam

#247 Příspěvek od pajam » 26 led 2013 08:15

Tim píše:Moc hezký, čím fotíš? Já jdu zejtra na toho rysa, držte palec :cool
Palce držím, tady je -19 :wink:

C5D nebo C5D markII + C400/5, 6L
lepší by byl foťák s cropem, ale bohužel. Objektiv je boží za rozumnou cenu, ale jakmile chce člověk clonu 4 a menší, tak je levnější si koupit LR

Tim

#248 Příspěvek od Tim » 26 led 2013 12:37

pajam píše:
Tim píše:Moc hezký, čím fotíš? Já jdu zejtra na toho rysa, držte palec :cool
Palce držím, tady je -19 :wink:

C5D nebo C5D markII + C400/5, 6L
lepší by byl foťák s cropem, ale bohužel. Objektiv je boží za rozumnou cenu, ale jakmile chce člověk clonu 4 a menší, tak je levnější si koupit LR
4 hodiny jsem seděl ve skalách a neviděl ani chlup. -17°C :coffee Dýl jsem to nevydržel :whew

pajam

#249 Příspěvek od pajam » 26 led 2013 15:39

Tim píše:
4 hodiny jsem seděl ve skalách a neviděl ani chlup. -17°C :coffee Dýl jsem to nevydržel :whew
To Ti věřím, to bych také vzdal.

pajam

#250 Příspěvek od pajam » 31 led 2013 16:27

Šel jsem fotit zviřátka a bohužel jsem narazil na toho osmiletého muflona, tedy nevidět to hejno poblázněných havranů, tak bych jej minul. Nebyl střelený a neležel tam dlouho. Za foto omluva, ale měl jsem pouze obj.400.
Přílohy
dd_MG_9876.JPG
dd_MG_9869.JPG

Tim

#251 Příspěvek od Tim » 31 led 2013 16:33

Tak toho je škoda :S
Na druhou stranu, je docela úspěch, že se dožil takového věku... Myslíš, že byl nemocný, nebo už prostě starý???

pajam

#252 Příspěvek od pajam » 31 led 2013 16:55

Tim píše:Tak toho je škoda :S
Na druhou stranu, je docela úspěch, že se dožil takového věku... Myslíš, že byl nemocný, nebo už prostě starý???
Dožívá se 15 až 20 let, takže byl relativně mladý. S hajným VLS, kterých jsou tyto lesy, jsme to probírali, pravděpodobně nemocný a mrazy na konci minulého týdne nezvládl :( .

Tim

#253 Příspěvek od Tim » 31 led 2013 17:03

pajam píše:
Tim píše:Tak toho je škoda :S
Dožívá se 15 až 20 let .
V přírodě tomu nevěřím. Literatura to sice uvádí, ale já osobně ve volné přírodě neviděl muflona staršího 9ti let... Tady na to nemají moc podmínky...

pajam

#254 Příspěvek od pajam » 07 úno 2013 11:59

Přílohy
dd_MG_9891.JPG

Tim

#255 Příspěvek od Tim » 07 úno 2013 15:25

Pěkný :yes Vy tam těch daňků máte dost co??? Závidím Ti, že si najdeš takhle čas, já než se dostanu do lesa, tak je většinou tma :angry Už 14 dní se snažím ulovit prase a furt nic :ne A toho rysa jsem vzdal (zatím). Vylezl jsem si dvakrát na Lesný( http://cs.wikipedia.org/wiki/Lesn%C3%BD" onclick="window.open(this.href);return false;) a měl jsem toho plný cvičky. Na příští zimu si zkusím pořídit fotopast a vysledovat aspoň nějakou pravidelnost jeho pohybu, takhle jsem asi bez šance...

Rover
tel.: 736173373

#256 Příspěvek od Rover » 07 úno 2013 15:39

Krásný fotky na celé straně 13... toho muflona je škoda... asi taky vytáhnu zrcadlo s objektivem a něco zkusím cvaknout... na Berounce jsou leckdy docela zajímavé ptactvo...
Country boy...

KENY
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR

#257 Příspěvek od KENY » 07 úno 2013 15:49

Tim píše:Pěkný :yes Vy tam těch daňků máte dost co??? Závidím Ti, že si najdeš takhle čas, já než se dostanu do lesa, tak je většinou tma :angry Už 14 dní se snažím ulovit prase a furt nic :ne A toho rysa jsem vzdal (zatím). Vylezl jsem si dvakrát na Lesný( http://cs.wikipedia.org/wiki/Lesn%C3%BD" onclick="window.open(this.href);return false;) a měl jsem toho plný cvičky. Na příští zimu si zkusím pořídit fotopast a vysledovat aspoň nějakou pravidelnost jeho pohybu, takhle jsem asi bez šance...
No nevím Time, jestli je to ten samý co jsem na něj už dvakrát narazil kolem Chodovské Huti (Tři Sekery) tak ještě místo nevybral a hledá jestli tam má někde zůstat doma. Teď v neděli jsem ho měl na dvacet metrů za dobrého světla, skoro se mi povedlo ho vyfotit na telefon, no můj pes byl rychlejší a bylo po legraci. Co je horší, je, že už o něm ví sousedé za státní hranicí. Snad bude mít rozum a bez cestovního pasu si netroufne "přes čáru" :hmm:

Tim

#258 Příspěvek od Tim » 07 úno 2013 16:22

Cos´v těch našich prdelkách tady dělal? :rofl U Seker končí naše honitba...
To pravděpodobně ten samý nebude. Náš podnik (LČR Kladská) je monitoruje a jsou tu na 100% tři páry rysů o kterých se ví a možná jich je i víc. Dělají mi radost, jen ho potkat.... Jo a nesmí se o nich vlastně mluvit :x :rofl

KENY
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR

#259 Příspěvek od KENY » 07 úno 2013 16:30

Tim píše:Cos´v těch našich prdelkách tady dělal? :rofl U Seker končí naše honitba...
To pravděpodobně ten samý nebude. Náš podnik (LČR Kladská) je monitoruje a jsou tu na 100% tři páry rysů o kterých se ví a možná jich je i víc. Dělají mi radost, jen ho potkat.... Jo a nesmí se o nich vlastně mluvit :x :rofl
Jo to máš pravdu, nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel :x
No ono je to tak, že asi známe pár společných lidí a bůhví jestli jsme se někde i nepotkali. :wasntme
Já mám domovské právo v bývalé režijní honitbě LČR Tachov konkrétně Broumov a Kosí potok u Plané. :angel

Tim

#260 Příspěvek od Tim » 08 úno 2013 18:14

KENY píše:
Tim píše:Cos´v těch našich prdelkách tady dělal? :rofl U Seker končí naše honitba...
Jo to máš pravdu, nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel :x
No ono je to tak, že asi známe pár společných lidí a bůhví jestli jsme se někde i nepotkali. :wasntme
Já mám domovské právo v bývalé režijní honitbě LČR Tachov konkrétně Broumov a Kosí potok u Plané. :angel
To Ti čoveče nevím. Na Broumově loví můj kamarád Standa, co tam dělá revírníka, jinak tam nikoho moc neznám. Každopádně se tam ale mam v plánu zkusit přes něj nějak "přifařit", protože nám v březnu končí smlouva na honitbu od lesů a pokud nám to vůbec nabídnou, tak určitě ještě zdraží nájem a to na to asi kašlem. Už teď je to skoro 150 tis. ročně pro pět lidí :head
Kosí potok u Plané? To je přesně kde? Byl jsem párkrát lovit v okolí Michalovejch Hor a Boněnova (táta tam kdysi lovil v režijní honitbě), pak u Chodové Plané (Dolní Kramolín, Pístov) a dál jsem se nějak nedostal, znám to spíše na druhou stranu (Lázně Kynžvart, Kladská, Bečov n. Teplou). Tak nevím, jestli jsme se potkali, navíc myslivost dělám jakože aktivně (se zbraní) jen posledních cca. šest let, co mi to dovoluje zákon. Ale ze Seker a okolí znám asi většinu myslivců....

Odpovědět