Kolik je nás tady myslivců

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
hunting-cz
auto: DI 300,DIIex,RRC,P38

Re: Kolik je nás tady myslivců

#281 Příspěvek od hunting-cz » 14 bře 2013 16:03

Pěkný fotky.
DISCO I,II,P38,RRC 3,5 V 8,free

pajam
auto: nějaké LR

#282 Příspěvek od pajam » 14 bře 2013 16:18

Tim píše: No to si děláš srandu :shock: Já myslel, že prase za bílého dne se dá fotit jenom v oboře!? Já když čekám na prasata, tak většinou tak do desáté až jedenácté do noci. Poslední prase jsem střílel v jedu ráno :hmm: Ty potvory do tmy leží a pak teprv jdou hledat něco k snědku... Pěkný fotky, čím dál více mne utvrzuješ v tom, že taky budu potřebovat zrcadlovku :chuckle Hlavně teda kvůli závěrce, já se v lesním šeru nedostanu na lepší čas, než 1/80 - 1/120s při cloně f5,9 a ISO 200 :sad
Jj s tou zrcadlovkou máš pravdu, já dneska fotil na ISO 250-400 a časy jsem na cloně 5,6 měl min.1/320. Vzhledem k tomu, že mám na Canonu velký čip (24x36 mm) tak je tam šum minimální, dá se v pohodě fotit na ISO 1000, ale i 1600 téměř bez ztráty kvality.

Nj s flintou to v noci jde, ale zkus v té tmě fotit :mrgreen:
Do obory bych nešel to není ono. Protože na posedu/v úkrytu by mne to nebavilo, tak lovím na šoulačku. Sice nachodím spoustu kilometrů (to prý je zdravé), hlavně málokdy (už dlouho se nestalo) nic nevidím. Zase musím říci, že je zde dančího a srnčího opravdu hodně a jak vidíš i prasat.

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#283 Příspěvek od Tim » 17 bře 2013 13:21

pajam píše:
Tim píše: No to si děláš srandu :shock: Já myslel, že prase za bílého dne se dá fotit jenom v oboře!? Já když čekám na prasata, tak většinou tak do desáté až jedenácté do noci. Poslední prase jsem střílel v jedu ráno :hmm: Ty potvory do tmy leží a pak teprv jdou hledat něco k snědku... Pěkný fotky, čím dál více mne utvrzuješ v tom, že taky budu potřebovat zrcadlovku :chuckle Hlavně teda kvůli závěrce, já se v lesním šeru nedostanu na lepší čas, než 1/80 - 1/120s při cloně f5,9 a ISO 200 :sad
Jj s tou zrcadlovkou máš pravdu, já dneska fotil na ISO 250-400 a časy jsem na cloně 5,6 měl min.1/320. Vzhledem k tomu, že mám na Canonu velký čip (24x36 mm) tak je tam šum minimální, dá se v pohodě fotit na ISO 1000, ale i 1600 téměř bez ztráty kvality.

Nj s flintou to v noci jde, ale zkus v té tmě fotit :mrgreen:
Do obory bych nešel to není ono. Protože na posedu/v úkrytu by mne to nebavilo, tak lovím na šoulačku. Sice nachodím spoustu kilometrů (to prý je zdravé), hlavně málokdy (už dlouho se nestalo) nic nevidím. Zase musím říci, že je zde dančího a srnčího opravdu hodně a jak vidíš i prasat.
S flintou to potmě taky nejde :rofl Já potkal prasata za bílého dne všehovšudy dvakrát :wring Škoda, že jsi tak zdaleka... Bych udělal výměnný pobyt :wink: Já bych si zajel nafotit daňky a prasata a Tebe bych vzal na evropskou a na siku (tu u vás určitě ještě nemáte - a buďte rádi :!: ) Já jsem pro tu Japonskou potvoru zlikvidovat :punch Dnes jsem viděl tak 300ks siky a tak maximálně 20ks evropský... A ještě samá holá, protože každýho zajímají jen parohy a na 50 laní je jeden bídnej jelen... A povedlo se mi došoulat na 15m k telku :yes Škoda, že mám takový foťák nefoťák... Nejsou kulatý...

https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 2500719745" onclick="window.open(this.href);return false;
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

hunting-cz

#284 Příspěvek od hunting-cz » 17 bře 2013 14:03

Moc pěkný Time :dance

Tim

#285 Příspěvek od Tim » 18 bře 2013 15:57

hunting-cz píše:Moc pěkný Time :dance
Děkuju :blush
Zase tak hezký to ale není... Mám teď na mysli tu siku jako takovou. Je sice hezký říci mezi chlapama v krčmě "já mám v revíru tisíc kusů zvěře", ale o tom, jak obrovský je to problém bohužel nikdo nemá ani tušení :doh
Krom tedy toho, že dokáže sežrat za zimu stovky hektarů náletů a sazenic, je sika strašně agresivní a přizpůsobivá zvěř. Vytlačuje z revíru vysokou, srnčí, daňky i muflony. Já osobně jako největší nebezpečí momentálně vidím hospodaření státu s honitbami a z toho se odvíjející hospodaření se zvěří jako takové. Drtivou většinu honiteb stát pronajímá na základě výběrových řízení stylem "Dáš nejvíc? - Máš honitbu!" Máme tu několik honiteb, řekl bych, božských. Nechodí sem moc turistů, panenská příroda, hluboké lesy a přirozené úživné pastviny. A.... mraky zvěře. Ale myslivost zde nemůže dělat člověk, který k tomu má lásku a cit, ale člověk, který na to má peníze. Jsou zde i honitby, kde se platí roční nájem okolo 1 milionu korun + zhruba 150 - 200 tis. na škodách způsobených zvěří. Člověk, který do toho vrazil takovou sumu ji chce logicky zpátky. To se ale ve zvěřině nikdy nenastřílí a proto zde velice dobře fungují poplatkové lovy. Obzvláště sičí zvěř jde na odbyt, protože to Němci, Švýcaři ani Rakušáci nemají. Ti ale samozřejmě nepřijedou střelit koloucha nebo laň, takže holé je čím dál víc, množí se to jako krysy a pokud se s tím nebude něco dělat, tak jsme v prdeli a to bez nadsázky.
Další věc je ta, že odkud sika ještě evropskou nevytlačil, snaží se jí zlikvidovat jinak. Křížením... Podle mých poznatků to funguje asi takto: Laně Evropského jelena jdou do říje začátkem září, kdežto laně siky by měly zhruba o měsíc déle. Tam, kde žijí oba druhy pospolu ale prk říjné laně evropské přiměje sikáče k tomu, aby vstoupili do říje také. Evropský jelen ale v malém "Japončíkovi" vůbec nevidí soka, nesnaží se ho odehnat od tlupy laní, dokonce ani nezasahuje do toho, když mu sika začne laně pokládat :ne Kříženci Evropáka a siky jsou pak dále plodní a produkují zparchantělé potomstvo ničící celý genofond v lokalitě :nech
Já osobně jsem pro povolení odstřelu jelena siky celoročně a bez rozdílu pohlaví do úplného vystřílení. Možná bych i slíbil slušné "zástřelné" atp. Prý jsem debil a mám být rád, že v tom lese aspoň něco běhá (dle většiny laické veřejnosti i některých myslivců), ale nechci se dožít toho, že evropský jelen z našich lesů nenávratně zmizí a nahradí ho Japonský sika. Pravdou ale je, že lov siky není jednoduchý, spíš naopak. Je to neskutečně ostaržitá a plachá zvěř, navíc se dobře učí. Rudl, do kterého už bylo střeleno se dokonce před vstupem na pastvinu dívá do posedů a na stromy, jestli tam nečíhá nebezpečí :!:
Tady je článek, který psal kolega z práce, který má zdejší myslivost na starosti za LČR http://myslivost.cz/Casopis-Myslivost/M ... LCR--.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Já ještě zkusím pohledat fotku toho křížence...

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#286 Příspěvek od Johny R » 18 bře 2013 16:26

Mám na to stejný názor Time a to hlavně proto že stejným způsobem o tomhle křížení Siky a Jelena evropského nám přednášel jeden lektor v kurzu! Docela mně zaráží kde jsou ti halasní ochranáři, kteří tak prosazovali likvidaci Kamzíka v Jeseníkách :evil: . Hádám že to bude tím že Siku od Evrovského ani nepoznají!

Tim

#287 Příspěvek od Tim » 18 bře 2013 16:35

Johny R píše:Mám na to stejný názor Time a to hlavně proto že stejným způsobem o tomhle křížení Siky a Jelena evropského nám přednášel jeden lektor v kurzu! Docela mně zaráží kde jsou ti halasní ochranáři, kteří tak prosazovali likvidaci Kamzíka v Jeseníkách :evil: . Hádám že to bude tím že Siku od Evrovského ani nepoznají!
To asi poznají, ale tam, kde je to nepálí, to neřeší. Sika je doma jen v Západních Čechách... Až to dojde k Praze, začne se to řešit...
Tady jsou ty fotky. Jsou bídné, ale poznat to na nich jde.
Přílohy
A opačný problém - polovina října, kde se říje obou druhů navzájem prolínají. Mladý Evropák a laně siky.
A opačný problém - polovina října, kde se říje obou druhů navzájem prolínají. Mladý Evropák a laně siky.
Mohutné paroží a tělo křížence spolu s vzhledem siky.
Mohutné paroží a tělo křížence spolu s vzhledem siky.

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#288 Příspěvek od Johny R » 18 bře 2013 16:38

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1016 ... 008/video/" onclick="window.open(this.href);return false;
Musel jsem to najít :hmm: !

Tim

#289 Příspěvek od Tim » 18 bře 2013 16:53

Johny R píše:http://www.ceskatelevize.cz/porady/1016 ... 008/video/
Musel jsem to najít :hmm: !
Tak tenhle dokument jsem nikdy neviděl :!: A pán říká to samý (skoro doslova), co já, takže asi až takovej blbec nebudu :yx

KENY
tel.: +420725929400
auto: Nějaký ten LR

#290 Příspěvek od KENY » 18 bře 2013 17:54

Ale chlapci, jaký evropský? Už dávno lesni! A pak už je přechod ke křížencům jen krok.

Tim

#291 Příspěvek od Tim » 19 bře 2013 16:50

KENY píše:Ale chlapci, jaký evropský? Už dávno lesni! A pak už je přechod ke křížencům jen krok.
No jo :Ja blb: Bylo mi právě deset let, když odborníci zjistili, že jelen sibiřský vlastně vůbec není sibiřský, nakonec dokonce zjistili, že to ani není jelen, tak ho přejmenovali na axise východního. A když už byli u toho vymýšlení kokotin, tak dali jelenu evropskému, který byl a i dnes v rámci možností je stepní zvěří, druhový název lesní - proč, to je mi záhadou. Nicméně i přes veškeré vtloukání do hlavy ve škole, na soutěži "O Zlatou srnčí trofej" a tak dále, že Cervus Elaphus je jelen lesní, jsem od raných chlapeckých let zvyklý používat výraz Evropák. A do smrti ho používat budu :wink:

Včera se mi povedla krásná věc. Po cestě z lesa jsem asi v deset večer zajel na pastviny podívat se, jestli tam je nějaká zvěř. Strašně chumelilo a nebylo nic vidět, tak jsem se otáčel, že jedu domů a vjel jsem přímo do rudlu ryjících prasat :shock: Ujel jsem ještě sto metrů, zastavil, zhasnul a hodinu a půl pozoroval, jak ty potvory hodujou (docela se divím, že jsem je nijak nerozhodil, ale možná to byl taky jiný rudl...). Takže já čekám jak trouba u hromady, a oni chodí na ple rýt myši. No, vím, kam půjdu dneska :Pohoda:

hunting-cz

#292 Příspěvek od hunting-cz » 26 bře 2013 15:20

Chlapci jak to máte s honidbou..

Tim

#293 Příspěvek od Tim » 27 bře 2013 15:51

hunting-cz píše:Chlapci jak to máte s honidbou..
Nahovno :yx
Máme sice opční právo, ale vzhledem k tomu, že musíme dorovnat nejvyšší nabídku, bude to asi slušná pálka. Počítáme tak se 150 tisícema minimálně za nájem, vyšší nabídku bychom asi přenechali. Budeme na to totiž pravděpodobně tři, takže se koníček změní v galeje :cry

Kdyby aspoň do toho lesa nechodili furt lidi :ne To je něco strašnýho... Kam dojedou autem, tam je bordel a kam nedojedou, tam se jdou projít se psem :punch Jak má pak člověk v takový honitbě hospodařit, když zvěř vychází jen za tmy? V pátek jsem seděl na posedu a čekal na prasata (mimochodem úspěšně) a když jsem se vracel k autu, našel jsem čerstvé lidské stopy na cestě .Ten člověk tam musel jít mezi 9 - 11 hodinou, co tam dělal proboha??? Fakt není jiný způsob, než to těm lidem znechutit, každýho preventivně seřvat, semtam zastřelit nějakého volně pobíhajícího psa (v souladu se zákonem), na pár psů pustit orla a pak sice budeme zase za zmrdy, ale třeba bude v lese klid... Už jsem rozhodnutý, že budu takto postupovat, pokud tu honitbu dostaneme, není jiná možnost :ne Lidi se vůbec neumí vžít do role těch druhých a ještě se cítí dotčeni...

Mysliveček
tel.: 605833046
auto: Freelander

#294 Příspěvek od Mysliveček » 28 bře 2013 06:18

Tim, 150k za nájem je slušná porce. Máte alespoň odbyt na zvěřinu?
Hele a s tim pohybem po lese, mě to taky někdy nakrkne, na druhou stranu, nemáme ty lesíky jen pro sebe žejo.
My jsme turisticky poměrně dost navštěvovaná oblast. Je zajímavý sledovat, když se zrána na parkoviště sjíždí výletníci, kteří mají z velké většiny pejsky jako doprovod. No a jen vkročí do lesa, tak ty svý miláčky, co přeci nic nedělaj okamžitě pouští na volno. Takže třeba přes léto, v období lovu srnců je svátek toho srnce vůbec potkat.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#295 Příspěvek od MadTom » 28 bře 2013 06:22

Tak to tak čtu a marně vzpomínám, kdy jsem myslivce na procházce v lese, viděl se psem na vodítku. A vlastně jsem si vzpomněl - bylo to, když s ním šel přes silnici. A vlasně ani nevím, jestli to byl myslivec - byl oblečenej v zeleným a měl flintu. :hmm:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mysliveček

#296 Příspěvek od Mysliveček » 28 bře 2013 06:33

No třeba já zejména v zimě a na jaře mám pejska v revíru na vodítku vždy. Navíc obecně lovecký psi, mají vždy nějakou úroveň výcviku a rozumnej vůdce ví, kdy a kde může svýho kamaráda pustit na volno.

MadTom

#297 Příspěvek od MadTom » 28 bře 2013 07:11

A teď jsi trefil hlavičku na hřebíček - je to o výcviku a to jak psa, tak pána. A vlastně i pána bez psa.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mysliveček

#298 Příspěvek od Mysliveček » 28 bře 2013 07:24

Asi tak :hand

Tim

#299 Příspěvek od Tim » 28 bře 2013 15:53

MadTom : když se budu ohánět zákony, tak myslivec pronajímající honitbu může, narozdíl od běžného "civilisty", mít psa navolno :idea: Ale máš pravdu, je to o výcviku a o lidech. Máme tu paní, která chodí každý den se svým ovčákem na procházku do lesa. Chodí jen po cestách a když mne potká se psem, tak jen sykne a její pes zadaunuje a ani se nehne. Takového člověka slušně pozdravím a jdu dál, nemám nejmenší důvod jí za to nadávat. Kéž by takoví byli všichni :yes

Mysliveček : No, těch 150 tisíc bude minimum :hmm: Ale jo, odbyt na zvěřinu je, nicméně budeme muset vzít i někoho na poplatkový odstřel, aspoň dva srnce za rok :-( S tím lesem máš pravdu, není jen pro nás, to ale nic nemění na tom, že mi to pije krev. Hlavně vysoká na ten pohyb turistů reaguje dost špatně, nevytahuje ze stávanišť a sežere kolem sebe všechno kam dosáhne. Pak tam vlítne kontrola a dostaneme pokutu a ještě vynadáno, proč to nestřílíme... Nejsou všichni tak bezohlední, ale blbů stačí v lese pár, aby Ti zkazili všechno, o co se snažíš... Bohužel.

MadTom

#300 Příspěvek od MadTom » 28 bře 2013 16:37

Jak je to se psem na volno jsi popsal, já jsem to nestudoval a je mi to jedno. Jenom bych doplnil, že i kdyby ten pes neseděl, ty by jsi jí neměl co nadávat. Maximálně jí vysvětlit, co dělá špatně, nebo to řešit dle zákonů, když už je vytahuješ. Myslím si, že nadávání v žádném zákoně není - a to je ta věc, co mi na to co píšeš nesedí, jinak to má i docela smysl. Nadávat někomu můžeš doma nebo v hospodě, ale potom v obou místech riskuješ, že dostaneš po hubě - aspoň na Moravě se to tak dělá. "Z moci úřední" se bohužel těch zákonů musíš hlavně i ty - je to smutné, ale je to tak. Jinak mám stejnou zkušenost, že pár facek v pravý čas, je krátkodobě i dlouhodobě nejlepší řešení velké části problémů - a teď nemám na mysli jenom myslivce a les, ale obecně společnost.
A poslední - tak jak by měli být rozumní a ukáznění návštěvníci lesa - ať už se psem nebo bez, tak to platí i o těch v zeleným s flintou, schválně neříkám o myslivcích, protože podle chování to bohužel někdy na myslivce nevypadá. A takto vznikající excesy docela kazí dojem, a podporují názor, že si myslivci les přisvojují pro sebe, i když není oplocenej.

Odpovědět