Ale jo, souhlasimMadTom píše:Jak je to se psem na volno jsi popsal, já jsem to nestudoval a je mi to jedno. Jenom bych doplnil, že i kdyby ten pes neseděl, ty by jsi jí neměl co nadávat. Maximálně jí vysvětlit, co dělá špatně, nebo to řešit dle zákonů, když už je vytahuješ. Myslím si, že nadávání v žádném zákoně není - a to je ta věc, co mi na to co píšeš nesedí, jinak to má i docela smysl. Nadávat někomu můžeš doma nebo v hospodě, ale potom v obou místech riskuješ, že dostaneš po hubě - aspoň na Moravě se to tak dělá. "Z moci úřední" se bohužel těch zákonů musíš hlavně i ty - je to smutné, ale je to tak. Jinak mám stejnou zkušenost, že pár facek v pravý čas, je krátkodobě i dlouhodobě nejlepší řešení velké části problémů - a teď nemám na mysli jenom myslivce a les, ale obecně společnost.
A poslední - tak jak by měli být rozumní a ukáznění návštěvníci lesa - ať už se psem nebo bez, tak to platí i o těch v zeleným s flintou, schválně neříkám o myslivcích, protože podle chování to bohužel někdy na myslivce nevypadá. A takto vznikající excesy docela kazí dojem, a podporují názor, že si myslivci les přisvojují pro sebe, i když není oplocenej.

To nadávání a řvaní na někoho je až tou poslední fází, vždy se nejdřív snažím být slušný a zdvořilý. No, občas to nejde... Ale je to tak, jak píšeš...