Záhada startování 1.8 benzín

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
chaarlie
auto: freelander 1.8

Záhada startování 1.8 benzín

#1 Příspěvek od chaarlie » 06 dub 2013 20:11

Zdravím Vás a prosím o radu, kdo jste se s něčím podobným setkali. Jedná se o 1.8 benzín, r.v. 1999 a problém se stratováním. Je-li slunečno, teplo ca nad 12 st., auto startuje a jezdí normálně, ale při nižší teplotě, i když je sucho (neprší), tak auto nechce nastartovat. Starter točí, motor točí, ale nechytne. Připadá mně to, jako když do motoru nejde benzín. Nejsu odborník, ale napadá mně, není tam nějaký čidlo na teplotu, který nastavuje sitič nebo tak???.. Díky

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

Re: Záhada startování 1.8 benzín

#2 Příspěvek od y.sajty » 07 dub 2013 17:27

Už se to tady psalo nedávno.Zkontroluj čidlo teploty vody a nasávaného vzduchu,pak vyměň palivový filtr.Toto všechno není náročné na čas ani peníze.Když ani pak to nepomůže,nech si změřit tlak benzínu u trysek,pokud je malý,čerpadlo málo tlačí a studený motor potřebuje více benzínu.S teplým motorem budeš jezdit normálně dokud neodejde úplně.Jde koupit samotné čerpadlo bez držáku,pozor na velikost a vývody,myslím,že stejné má Opel.Vyměníš si to sám za hodinku.Na vrakáči stojí do 1500Kč.

chaarlie
auto: freelander 1.8

#3 Příspěvek od chaarlie » 08 dub 2013 19:38

díky. Zkusím ty čidla. Ještě mně poraď, kde je v motoru najdu.Pomohla by fotka nebo schematko.

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#4 Příspěvek od y.sajty » 09 dub 2013 11:46

Čidlo teploty vody(motoru)je vpředu vpravo je hnědé-konektor 2 dráty.Čidlo teploty vzduchu je zelené-v pravo nahoře za sacím blokem,to je třeba vyčistit v benzínu popř.přeměřit.Kdyby byly špatné,mám náhradní,starší.Ben.filtr vyměň každopádně.Stejně to bude ale dělat to čerpadlo,je pod zadní sedačkou v bloku s filtrem a plovákem.než ho budeš kupovat skus ho propláchnout někdy je zanesené kalem.Já to řešil 2 měsíce-2x test motoru a na nic nepřišli,nakonec jsem koupil starší čerpadlo a pohoda.A ještě rada zadarmo přidej si pak do benzínu aditivum na čistění vstřiku ,auto hodně ožije a spotřeba jde dolů.Když tak napiš.

Odpovědět