Discovery I alebo G.Vitara?
Moderátor: Miky_CZ
Discovery I alebo G.Vitara?
Nazdar offroudaci.Po dlhsiom uvazeni so sa rozhodol zadovazit neake auticko s pohonom 4x4.Uz som toho precital dost ako tu tak aj na cz fore.Len sa neviem rozhodnut akej znacke dat prednost.Jazdit offroad neplanujem potrebujem to hlavne na ryby ci polovacku a vylet z rodinkou.Jazdit budem viac menej 75% mesto a 25 % teren.Tak a tu su auta ktore som si vybral bud L.R-Discovery I (200,300tdi) alebo Suzuki GV (2.0i,2.0td)...Tak a tu su kriteria:
-Nie moc velka spotreba v meste do 10l ideal (Jasne je to 4x4 na vzduch to jazdit nebude )
-Lasnejsie diely a dostupnost
-Poruchovost
-Lepsie v terenne
-Bezpecnost
-Lahsia prestavba pri zdvyhani (Lacnejsia)Nechcem okradat rodinku.!Preto aj ta spotreba
A naco si dat pozor pri kupe!
Dakujem za kazdu radu kedze v okoli nema nik ziadnej offroad tak sa pitam tu.
-Nie moc velka spotreba v meste do 10l ideal (Jasne je to 4x4 na vzduch to jazdit nebude )
-Lasnejsie diely a dostupnost
-Poruchovost
-Lepsie v terenne
-Bezpecnost
-Lahsia prestavba pri zdvyhani (Lacnejsia)Nechcem okradat rodinku.!Preto aj ta spotreba
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
Re: Discovery I alebo G.Vitara?
U disco si dej pozor na korozi -podlaha, prahy, podlaha v kufru, podběhy, těsnění pod hlavou, stav podvozku - vůle v ložiscích, čepech, hlučnej diff...drako píše:Nazdar offroudaci.Po dlhsiom uvazeni so sa rozhodol zadovazit neake auticko s pohonom 4x4.Uz som toho precital dost ako tu tak aj na cz fore.Len sa neviem rozhodnut akej znacke dat prednost.Jazdit offroad neplanujem potrebujem to hlavne na ryby ci polovacku a vylet z rodinkou.Jazdit budem viac menej 75% mesto a 25 % teren.Tak a tu su auta ktore som si vybral bud L.R-Discovery I (200,300tdi) alebo Suzuki GV (2.0i,2.0td)...Tak a tu su kriteria:
-Nie moc velka spotreba v meste do 10l ideal (Jasne je to 4x4 na vzduch to jazdit nebude ) -obojí splňuje...
-Lasnejsie diely a dostupnost - vítězí Discovery...
-Poruchovost - vítězí GV...
-Lepsie v terenne - na stejno
-Bezpecnost - na stejno...
-Lahsia prestavba pri zdvyhani (Lacnejsia)Nechcem okradat rodinku.!Preto aj ta spotreba -vítězí Discovery...
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Ahoj. Se služební Grand VITAROU jsem pár kilometrů taky najel. V terenu je určitě Disco lepší, bo i se svým friťákem dojedu dál než se Suzukou. Stará Vitara je v terenu mnohem lepší, ale to je spíš tím, že je lehoučká. Spotřeba dieslové Grand Vitary je skoro směšná, benzínová žere jako kjáva
Vitara se skoro nesere, ale když už, tak díly jsou pekelně drahý
Vitara je hodně pohodlná, ale uvnitř malá.
Teď mne lidi nebijte, ale pokud to chceš jen na rozblácené cesty a podobně, ber určitě Vitaru, pokud potřebuješ těžěí terén, ber Disco.

Teď mne lidi nebijte, ale pokud to chceš jen na rozblácené cesty a podobně, ber určitě Vitaru, pokud potřebuješ těžěí terén, ber Disco.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Tak viac menej to bude len ozaj zablatene cesty,polia,luky a sneh...Inak len jazda v meste.Chcem to hlavne na ryby aby som nemusel stale sledovat na svojom osobaku kazdy hrbol ci kamen na ktorom rozj...m vanu alebo daco ine.A radsej by som tu Vitaru v diesli kedze tam bude asi o trocha lepsie spotreba ako na Disku v meste.Tim píše:Ahoj. Se služební Grand VITAROU jsem pár kilometrů taky najel. V terenu je určitě Disco lepší, bo i se svým friťákem dojedu dál než se Suzukou. Stará Vitara je v terenu mnohem lepší, ale to je spíš tím, že je lehoučká. Spotřeba dieslové Grand Vitary je skoro směšná, benzínová žere jako kjávaVitara se skoro nesere, ale když už, tak díly jsou pekelně drahý
Vitara je hodně pohodlná, ale uvnitř malá.
Este co by pripadalo v uvahu je Freelander I kedze neplanujem jazdit offroad a viem ze sa da tiez dvyhnut ale o 3-4cm v pohode...Len by ma zaujimalo kolko si potiahne ta 1.8i v meste.A v pripade naftaku co sa serka a td.Aby som neplatil len za opravu.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Jsi psal, že nechceš okrádat rodinu viď?drako píše:Este co by pripadalo v uvahu je Freelander I kedze neplanujem jazdit offroad a viem ze sa da tiez dvyhnut ale o 3-4cm v pohode...Len by ma zaujimalo kolko si potiahne ta 1.8i v meste.A v pripade naftaku co sa serka a td.Aby som neplatil len za opravu.

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
přidám své zkušenosti s LR:
1. auto Free 1.8i r.v. 2001 - kromě vady na řazení - nevzpomínám si už přesně na název dílu, nějaký "váleček" či co - auto za 2 roky provozu jiný problém nemělo. Spotřeba průměr 10l. Důvod výměny za Td4 = zvýšený počet km za rok jinak bych zůstal u benzínu.
2. auto Free Td4 r.v. 2004 - opět 2 roky než se narodil druhý prcek - problém pouze jeden - výměna 1ks vstřiku. spotřeba cca 7,5 l
3. auto D3 TDV6 r.v. 2006 dodnes - a nic jiného nechci... (pouze na ježdění do terénu jsem koupil D1 300 tDi)
Já jsem při pořízení první 4x4 také uvažoval o Suzuki ale nakonec vyhrál Freelander i přes spoustu negativních hodnocení na internetu.
1. auto Free 1.8i r.v. 2001 - kromě vady na řazení - nevzpomínám si už přesně na název dílu, nějaký "váleček" či co - auto za 2 roky provozu jiný problém nemělo. Spotřeba průměr 10l. Důvod výměny za Td4 = zvýšený počet km za rok jinak bych zůstal u benzínu.
2. auto Free Td4 r.v. 2004 - opět 2 roky než se narodil druhý prcek - problém pouze jeden - výměna 1ks vstřiku. spotřeba cca 7,5 l
3. auto D3 TDV6 r.v. 2006 dodnes - a nic jiného nechci... (pouze na ježdění do terénu jsem koupil D1 300 tDi)
Já jsem při pořízení první 4x4 také uvažoval o Suzuki ale nakonec vyhrál Freelander i přes spoustu negativních hodnocení na internetu.
Live long and prosper.
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
jareku píše:přidám své zkušenosti s LR:
Ahoj tak já mám Grand KITARU Xl7 r.v. 2003 v benzínu se vstřikováním MORA.

Auto mám čtyři roky a za tu dobu jsem nechal opravit zadní dif- 24 tis.
zadní ožiska - 12 tis.
Jinak standard oleje, svíčky brzdy filtry jako všude.
Spotřeba je kolem patnacti litru na sto. Auto se mi moc líbí ale diskoška je diskoška tak slintám a kolem srpna do ni pujdu na devadesát procent.
A doufám že to bude sloužit jako tobě.

- jareku
Jo, jo, diskoška a Land Rover vůbec je zatraceně silnej "magnet"Tomanus píše:jareku píše:přidám své zkušenosti s LR:
Ahoj tak já mám Grand KITARU Xl7 r.v. 2003 v benzínu se vstřikováním MORA.![]()
Auto mám čtyři roky a za tu dobu jsem nechal opravit zadní dif- 24 tis.
zadní ožiska - 12 tis.
Jinak standard oleje, svíčky brzdy filtry jako všude.
Spotřeba je kolem patnacti litru na sto. Auto se mi moc líbí ale diskoška je diskoška tak slintám a kolem srpna do ni pujdu na devadesát procent.
A doufám že to bude sloužit jako tobě.

Live long and prosper.
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí.

-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Dobrá volba.Tomanus píše:Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí.![]()
- jareku
Tak zdravím dalšího postiženého! Ať ti dlouho slouží!Tomanus píše:Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí.![]()
Live long and prosper.
- Misto
- tel.: +421903996977
- auto: DI, DIII, Defender
Gratulujem, potom sem hod nejake fotoTomanus píše:Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí.![]()