Discovery I alebo G.Vitara?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
drako

Discovery I alebo G.Vitara?

#1 Příspěvek od drako » 08 kvě 2013 09:40

Nazdar offroudaci.Po dlhsiom uvazeni so sa rozhodol zadovazit neake auticko s pohonom 4x4.Uz som toho precital dost ako tu tak aj na cz fore.Len sa neviem rozhodnut akej znacke dat prednost.Jazdit offroad neplanujem potrebujem to hlavne na ryby ci polovacku a vylet z rodinkou.Jazdit budem viac menej 75% mesto a 25 % teren.Tak a tu su auta ktore som si vybral bud L.R-Discovery I (200,300tdi) alebo Suzuki GV (2.0i,2.0td)...Tak a tu su kriteria:
-Nie moc velka spotreba v meste do 10l ideal (Jasne je to 4x4 na vzduch to jazdit nebude )
-Lasnejsie diely a dostupnost
-Poruchovost
-Lepsie v terenne
-Bezpecnost
-Lahsia prestavba pri zdvyhani (Lacnejsia)Nechcem okradat rodinku.!Preto aj ta spotreba
A naco si dat pozor pri kupe!
Dakujem za kazdu radu kedze v okoli nema nik ziadnej offroad tak sa pitam tu.

paramount2
tel.: 775958013
auto: LR DI 300, 200

Re: Discovery I alebo G.Vitara?

#2 Příspěvek od paramount2 » 08 kvě 2013 10:24

drako píše:Nazdar offroudaci.Po dlhsiom uvazeni so sa rozhodol zadovazit neake auticko s pohonom 4x4.Uz som toho precital dost ako tu tak aj na cz fore.Len sa neviem rozhodnut akej znacke dat prednost.Jazdit offroad neplanujem potrebujem to hlavne na ryby ci polovacku a vylet z rodinkou.Jazdit budem viac menej 75% mesto a 25 % teren.Tak a tu su auta ktore som si vybral bud L.R-Discovery I (200,300tdi) alebo Suzuki GV (2.0i,2.0td)...Tak a tu su kriteria:
-Nie moc velka spotreba v meste do 10l ideal (Jasne je to 4x4 na vzduch to jazdit nebude ) -obojí splňuje...
-Lasnejsie diely a dostupnost - vítězí Discovery...
-Poruchovost - vítězí GV...
-Lepsie v terenne - na stejno
-Bezpecnost - na stejno...
-Lahsia prestavba pri zdvyhani (Lacnejsia)Nechcem okradat rodinku.!Preto aj ta spotreba -vítězí Discovery...
A naco si dat pozor pri kupe!
Dakujem za kazdu radu kedze v okoli nema nik ziadnej offroad tak sa pitam tu.
U disco si dej pozor na korozi -podlaha, prahy, podlaha v kufru, podběhy, těsnění pod hlavou, stav podvozku - vůle v ložiscích, čepech, hlučnej diff...

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#3 Příspěvek od Tim » 08 kvě 2013 12:48

Ahoj. Se služební Grand VITAROU jsem pár kilometrů taky najel. V terenu je určitě Disco lepší, bo i se svým friťákem dojedu dál než se Suzukou. Stará Vitara je v terenu mnohem lepší, ale to je spíš tím, že je lehoučká. Spotřeba dieslové Grand Vitary je skoro směšná, benzínová žere jako kjáva :grin: Vitara se skoro nesere, ale když už, tak díly jsou pekelně drahý :head Vitara je hodně pohodlná, ale uvnitř malá.

Teď mne lidi nebijte, ale pokud to chceš jen na rozblácené cesty a podobně, ber určitě Vitaru, pokud potřebuješ těžěí terén, ber Disco.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

drako

#4 Příspěvek od drako » 08 kvě 2013 17:13

Tim píše:Ahoj. Se služební Grand VITAROU jsem pár kilometrů taky najel. V terenu je určitě Disco lepší, bo i se svým friťákem dojedu dál než se Suzukou. Stará Vitara je v terenu mnohem lepší, ale to je spíš tím, že je lehoučká. Spotřeba dieslové Grand Vitary je skoro směšná, benzínová žere jako kjáva :grin: Vitara se skoro nesere, ale když už, tak díly jsou pekelně drahý :head Vitara je hodně pohodlná, ale uvnitř malá.

Teď mne lidi nebijte, ale pokud to chceš jen na rozblácené cesty a podobně, ber určitě Vitaru, pokud potřebuješ těžěí terén, ber Disco.
Tak viac menej to bude len ozaj zablatene cesty,polia,luky a sneh...Inak len jazda v meste.Chcem to hlavne na ryby aby som nemusel stale sledovat na svojom osobaku kazdy hrbol ci kamen na ktorom rozj...m vanu alebo daco ine.A radsej by som tu Vitaru v diesli kedze tam bude asi o trocha lepsie spotreba ako na Disku v meste.

drako

#5 Příspěvek od drako » 08 kvě 2013 19:00

Este co by pripadalo v uvahu je Freelander I kedze neplanujem jazdit offroad a viem ze sa da tiez dvyhnut ale o 3-4cm v pohode...Len by ma zaujimalo kolko si potiahne ta 1.8i v meste.A v pripade naftaku co sa serka a td.Aby som neplatil len za opravu.

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#6 Příspěvek od Tim » 10 kvě 2013 15:40

drako píše:Este co by pripadalo v uvahu je Freelander I kedze neplanujem jazdit offroad a viem ze sa da tiez dvyhnut ale o 3-4cm v pohode...Len by ma zaujimalo kolko si potiahne ta 1.8i v meste.A v pripade naftaku co sa serka a td.Aby som neplatil len za opravu.
Jsi psal, že nechceš okrádat rodinu viď? :mrgreen: V tom případě na Free zapomeň. U většiny Free z bazaru je potřeba do nich z fleku min. 1200 Eur strčit a pak cca. dalších 1000 Eur ročně. A spotřeba šílená, na to, jak je to líný...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

jareku
tel.: 737 347 753
auto: RR L322+DEF+SIII

#7 Příspěvek od jareku » 10 kvě 2013 21:02

přidám své zkušenosti s LR:

1. auto Free 1.8i r.v. 2001 - kromě vady na řazení - nevzpomínám si už přesně na název dílu, nějaký "váleček" či co - auto za 2 roky provozu jiný problém nemělo. Spotřeba průměr 10l. Důvod výměny za Td4 = zvýšený počet km za rok jinak bych zůstal u benzínu.

2. auto Free Td4 r.v. 2004 - opět 2 roky než se narodil druhý prcek - problém pouze jeden - výměna 1ks vstřiku. spotřeba cca 7,5 l

3. auto D3 TDV6 r.v. 2006 dodnes - a nic jiného nechci... (pouze na ježdění do terénu jsem koupil D1 300 tDi)

Já jsem při pořízení první 4x4 také uvažoval o Suzuki ale nakonec vyhrál Freelander i přes spoustu negativních hodnocení na internetu.
Live long and prosper.

Tomanus
tel.: 775392424
auto: Disco I, Bmw e46 325

#8 Příspěvek od Tomanus » 17 kvě 2013 04:49

jareku píše:přidám své zkušenosti s LR:

1. auto Free 1.8i r.v. 2001 - kromě vady na řazení - nevzpomínám si už přesně na název dílu, nějaký "váleček" či co - auto za 2 roky provozu jiný problém nemělo. Spotřeba průměr 10l. Důvod výměny za Td4 = zvýšený počet km za rok jinak bych zůstal u benzínu.

2. auto Free Td4 r.v. 2004 - opět 2 roky než se narodil druhý prcek - problém pouze jeden - výměna 1ks vstřiku. spotřeba cca 7,5 l

3. auto D3 TDV6 r.v. 2006 dodnes - a nic jiného nechci... (pouze na ježdění do terénu jsem koupil D1 300 tDi)

Já jsem při pořízení první 4x4 také uvažoval o Suzuki ale nakonec vyhrál Freelander i přes spoustu negativních hodnocení na internetu.

Ahoj tak já mám Grand KITARU Xl7 r.v. 2003 v benzínu se vstřikováním MORA. :D
Auto mám čtyři roky a za tu dobu jsem nechal opravit zadní dif- 24 tis.
zadní ožiska - 12 tis.
Jinak standard oleje, svíčky brzdy filtry jako všude.
Spotřeba je kolem patnacti litru na sto. Auto se mi moc líbí ale diskoška je diskoška tak slintám a kolem srpna do ni pujdu na devadesát procent.
A doufám že to bude sloužit jako tobě. :D

jareku

#9 Příspěvek od jareku » 21 kvě 2013 00:10

Tomanus píše:
jareku píše:přidám své zkušenosti s LR:

Ahoj tak já mám Grand KITARU Xl7 r.v. 2003 v benzínu se vstřikováním MORA. :D
Auto mám čtyři roky a za tu dobu jsem nechal opravit zadní dif- 24 tis.
zadní ožiska - 12 tis.
Jinak standard oleje, svíčky brzdy filtry jako všude.
Spotřeba je kolem patnacti litru na sto. Auto se mi moc líbí ale diskoška je diskoška tak slintám a kolem srpna do ni pujdu na devadesát procent.
A doufám že to bude sloužit jako tobě. :D
Jo, jo, diskoška a Land Rover vůbec je zatraceně silnej "magnet" :grin: Dej vědět, až budeš něco vybírat.
Live long and prosper.

Tomanus
tel.: 775392424
auto: Disco I, Bmw e46 325

#10 Příspěvek od Tomanus » 04 črc 2013 06:34

Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí. :D :dance

omar
tel.: 736769704
auto: Discovery TD5,F2

#11 Příspěvek od omar » 04 črc 2013 07:10

Tomanus píše:Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí. :D :dance
Dobrá volba.

jareku

#12 Příspěvek od jareku » 04 črc 2013 20:04

Tomanus píše:Tak jsem vybíral a vědet nedal ale předevčírem jsem přivezl disco II Od libovky zde z fora a moc se mi líbí. :D :dance
Tak zdravím dalšího postiženého! Ať ti dlouho slouží!
Live long and prosper.

Misto
tel.: +421903996977
auto: DI, DIII, Defender

#13 Příspěvek od Misto » 04 črc 2013 22:15

Gratulujem, potom sem hod nejake foto :)

Odpovědět