Zdravím Vás chlapci,
tak môj klenot je na socialnej sieti?
Veľmi dlho som špekuloval, či si to dať vôbec chipnúť. Furt som si vravel, že ak do toho pôjdem, tak to dám urobiť renomovanej firme.
Pekný prístup, majú zázemie a skúsenosti.
Prišiel som, ukotvili auto a zmerali aktuálny výkon. Bolo tam nejakých cca 130 koníkov, trošku som bol aj sklamaný, čo to mám za tuleňa
Dvakrát to zmeral, výsledok skoro identický.
Padla otázka...čo s tým ideme robiť? Samozrejme, čo najviac, ale bezpečných koní, skôr NM!!!
Stiahol soft, cca 25 min už bol nahodený späť začalo sa merať.....prvé meranie 167 k, cca 360 NM
Motor sa choval v pohode..., žiadny dym pod záťažou, paráda. Usúdil, že sa to dobré správa, tak stiahol soft ešte raz a zase sa s tým trošku pohral.
Druhé meranie, viď graf. Ani obláčik dymu.
Spodok, kým nezačne fúkať turbo je citeľne lepší, nie je to však nejaký zázrak. Zazrak prichádza od cca 1800 ot.
Na 33" to už išlo lepšie ako pred tým na origo rozmere.
Obul som to naspäť na série a je to bomba!!!
Zrýchlenie z 0 super, ale to nejak nemusím, ale pružné zrýchlenie, predbiehanie....už som to mal mať dávno chipnuté. Je to iné auto.
Spotreba?
Na seriových kolesách: - mesto, ale v kuse rozmýšlať 8,22l/100km ( je to na palicu, skúsiť som musel)
- mesto bežné približovanie 9,3l/ 100km ( bežný reál, žiadne preteky)
- mimo mesto, bežná jazda 90-110 km/hod. cca 8,5 l/100 km
- dialnica 110-120 km/hod. 10,5 l/100km
Tiež som špekuloval nad väčším IC. Na bežné vozenie, sem tam terén, výjazd stačí séria. Robili nejaké Defy s veľmými ICečkami, ale to už bolo náradie na katózu. Uisťoval ma, že netreba, ale určite by väčší IC nepoškodil, to je jasné.
Dúfam, že tá spokojnosť mi vydrží dlho.
Cena v akcii 300 € bez DPH