Bujná představa ..
Moderátor: Acon
Bujná představa ..
Zdravím pánové (potažmo i dámy, pokud se tu nějaká pohybuje).
Nějakou dobu už české silnice a luhy a háje častuju svoji offroadovou přítomností a tak nějak mi můj malý mazel vitara začíná být velmi malá. No a tak přemýšlím kam se dál přesunout. A samozřejmě moje srdce touží po Lanďáku.
No ale rád bych ho v plynu, protože denně najezdím kolem 90 km. Takže mě napadlo jak moc by bylo složité sem přitáhnout nějakého krasavce z UK, přehodit naftovej motor na benziňák a do něj nechat nacpat LPG? Vůbec o tom nemám představu tak se raději zeptám o mnoho zkušenějších lidí.
Doufám, že najde nějaké dobrá duše, která by poradila a nebo nějak rozumně vysvětlila když to bude naprostej nesmysl.
Každopádně díky
Nějakou dobu už české silnice a luhy a háje častuju svoji offroadovou přítomností a tak nějak mi můj malý mazel vitara začíná být velmi malá. No a tak přemýšlím kam se dál přesunout. A samozřejmě moje srdce touží po Lanďáku.
No ale rád bych ho v plynu, protože denně najezdím kolem 90 km. Takže mě napadlo jak moc by bylo složité sem přitáhnout nějakého krasavce z UK, přehodit naftovej motor na benziňák a do něj nechat nacpat LPG? Vůbec o tom nemám představu tak se raději zeptám o mnoho zkušenějších lidí.
Doufám, že najde nějaké dobrá duše, která by poradila a nebo nějak rozumně vysvětlila když to bude naprostej nesmysl.
Každopádně díky
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: Bujná představa ..
Nepises jestli discovery nebo defa, nebo range. Ale je to celkem fuk, protoze vse se delalo i v benzinu a casto se modifikuje do plynu. Pravda, drtiva vetsina LR v CR je v nafte, ale to neni prekazka. V GB je podle mne vetsi podil benzinaku nez u nas, ale maj tam volant na trochu druhe strane nez mi, tak se nevyhnes prestavbe a je otazka, jestli chces spis litat po uradech, nebo jezdit. Bejt tebou tak budu koukat po disco nebo def V8 benzin u nas a bud uz to bude s plynem, nebo ho tam strcis.
Ja dyby chtel auto v plynu, tak budu pokukovat po rangerover clasoc v benzinu, ty jsou naopak v nafte spise vzacne (200tdi a 300tdi, nebo nespolehlive VM). Taky je trochu rozdil, jestli na to cele mas sto tisic, nebo pul milionu.
Ja dyby chtel auto v plynu, tak budu pokukovat po rangerover clasoc v benzinu, ty jsou naopak v nafte spise vzacne (200tdi a 300tdi, nebo nespolehlive VM). Taky je trochu rozdil, jestli na to cele mas sto tisic, nebo pul milionu.
A na Bazosu jsou nejmíň dvě diskošky v benzínu, z toho jedna krásná DII V8 v plynu, koukej to koupit ať to zmizí, docela mě tam irituje, nejradši bych si pro ni zajel.
A taky je tam malá kubatura Defík, 2,5 benzín, byla tam i DI s tímhle motorem. Je to ale slabota, myslím. Rozhodně předělávka je out, to nestojí za to, když se to normálně dělá

No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to myšleno jako úspora při jízdě na LPG, tak z vlastní zkušenosti mohu říct, že je to jedno, jestli mám v autě LR Diesel, který si vezme 9-11 nebo LR V8 benzín na LPG, který si vezme 17-24...
Jestli je to myšleno tak, že chceš benzín pro jeho kultivovaný chod a větší výkon, tak pak ten rozdíl kultivovanosti poznáš jen v Discoveře a RR, protože Defenderu by nepomohla ani plynová turbína ke kultivaci jeho drsných návyků a není to asi dle jeho obdivovatelů ani žádoucí
Výkonově není V8 oproti Dieselům žádný propastný rozdíl, zvlášť na LPG.
Jestli je to myšleno tak, že chceš benzín pro jeho kultivovaný chod a větší výkon, tak pak ten rozdíl kultivovanosti poznáš jen v Discoveře a RR, protože Defenderu by nepomohla ani plynová turbína ke kultivaci jeho drsných návyků a není to asi dle jeho obdivovatelů ani žádoucí

- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
Ak myslíš tú z Stupavy,tak kľudne zostaň doma,a tým technickým stavom to nieje až tak ružové...prístup predajcu super mohli sme si to našťastie pozrieť aj odspodu,ale ...oleja v motore na špičke rysky ledva,auto sem tam nejaké priehlbinky na kasni ale dá sa to prehliadnuť,podvozok potichu nič nebúcha,no nefunguje zjazd z kopcov,motor naskočil pekne,no pokiaľ nebol uplne zohriaty išiel na plyn trochu nepravidelne,keď sa zohrial OK,výkondava píše:A na Bazosu jsou nejmíň dvě diskošky v benzínu, z toho jedna krásná DII V8 v plynu, koukej to koupit ať to zmizí, docela mě tam irituje, nejradši bych si pro ni zajel.![]()

O auto mal kamarát záujem,ale za 9500 resp.9000 čo sa boli ochotní dohodnúť isto nie.Možno keby chyby seriozne odstránili(stojí v servise LR)by sa dalo uvažovať,no tu nás zarazila neochota dať auto do stavu zodpovedajúcemu cene 9000€ .

Sorry, myslel jsem na S-auto, lezu na oboje. Tahle vypadá hezky, jestli je u vás za tolik, tak se vyplatí zajet do cz. http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
No road? No problem...
- Balú
A tak to je hneď iná (hlavne cena je inde) ja som myslel,že píšeš o tomto http://auto.bazos.sk/inzerat/28356173/L ... very-2.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Balú píše:A tak to je hneď iná (hlavne cena je inde) ja som myslel,že píšeš o tomto http://auto.bazos.sk/inzerat/28356173/L ... very-2.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Tam o tý zlatý něco proběhlo na foru, má hlavně origo nádrže pod autem, malou na benzín a u ní plyn, to je super, že kufr je volnej. Podle sedačky na fotce nnavíc vypadá, že i ty km by mohly zhruba bejt, protože já mám opravdu 280 a sedačka je o dost horší, i když teda u nazvedanýho se sedačka ničí dřív.
No road? No problem...
Mě by se líbil klasickej def ideálně v celoplechu, aby se s tim dalo rajtovat do práce ale i někam dál.
No róčild taky nejsem a proto nad tím takhle důmám. Cenovku bych viděl někde kolem 90-100T.
Ale teď mě trochu zaráží ta spotřeba. Jak to, že je v tom LPG tak vysoká? Co jsem slyšel tak offy jezdí na LPG kolem 14-17 l (teda krom starých jeepů)
No róčild taky nejsem a proto nad tím takhle důmám. Cenovku bych viděl někde kolem 90-100T.
Ale teď mě trochu zaráží ta spotřeba. Jak to, že je v tom LPG tak vysoká? Co jsem slyšel tak offy jezdí na LPG kolem 14-17 l (teda krom starých jeepů)
A v čechách jsem v zásadě nekoukal, spíš v Bundesu. Pro UK neznám žádnej dobrej server
- Balú
no tak kilometre su nastopro original (
teda pokial ich niekto nestiahol pri dovoze z Ameriky a pred kontrolou originality pred tuším 4mi rokmi) fakt je že interier super zachovaly...
ten plyn pšecedo
ta nadrž je teda vyriešená sprosto,ako má disko veľký kufor,tak hentam nezmestíš nič večšie,trištvrte miesta v riti,takto teda ani omylem,to ten český to má premakané ak to má pod autom,ale ako hovorím na ten objem motora výkon nič moc,lepšie povedané rozpačitý,ale zospodu to prdy má(a voto gou),len potom to nejak vädne,asi som čakal od toho motora viac...

ten plyn pšecedo

- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Jiné offy s jiným motorem jezdí s LPG možná za 14-17 ale ne Rover V8 v Rangovi, Discoveře nebo Defendru. Když k němu budeš moc hodný, tak to zvládne na benzín, i tam se ale můžeš dostat svižnou jízdou na dvacet. Na LPG jezdím se dvouma už 5 let a pod 16 jsem se nedostal. Štreky jezdím kolem 18-ti a město kolem 24. A to si jsem jistý, že to mám velmi dobře seřízené a udržované a co jsem četl specificky o těchto vozech, tak mi to žere spíš podprůměrně. Navíc můj Range má přece jen o trochu přívětivější aerodynamiku než Defender. Je teda taky pravda, že jsem to auto nekupoval kvůli spotřebě 

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
No hlavně si myslím, že ani z Anglie nemáš šanci přivézt za 90tis pěkného zdravého Defa. Vždyť jenom cesta vyjde min na 12tis, když ti to poveze nějaký kamion.
A to nemluvím o přestavbě a už vůbec ne o přihlášení.
Tohle je opravdu bujná představa a podle zkušeností co mám je naprosto nereálná. Jediná možnost je koupit tady toho benzinového s tím 2litrem, narvat tam tu V8 a dokladově to neřešit.
Nebo doufat, že budeš mít štěstí jako já a objeví se ti někde jeden s těch asi 3ks V8 Defů v Čechách. A ten můj to doufám ještě dlouho nebude
K
Tohle je opravdu bujná představa a podle zkušeností co mám je naprosto nereálná. Jediná možnost je koupit tady toho benzinového s tím 2litrem, narvat tam tu V8 a dokladově to neřešit.
Nebo doufat, že budeš mít štěstí jako já a objeví se ti někde jeden s těch asi 3ks V8 Defů v Čechách. A ten můj to doufám ještě dlouho nebude

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Takže jinak řečeno, zlatá Tdi / Td5 ? Ta Td5 není úplně špatná, jakžtakž to jede a nechlastá, aspoň se mi to tak zatím zdá. Na ježdění do práce 17 km mi to jezdí za cca 9, a to mám větší kola, šnorchl.
Akorát ten zvuk V8 se mi vždycky líbil, a starý RRC jely slušně, když se tady začínalo s off závodama, jezdilo jich mrtě... ( škoda že mi bejvalka projebala fotky z dávných dob). A těch diferáků...tuny
Akorát ten zvuk V8 se mi vždycky líbil, a starý RRC jely slušně, když se tady začínalo s off závodama, jezdilo jich mrtě... ( škoda že mi bejvalka projebala fotky z dávných dob). A těch diferáků...tuny

No road? No problem...
- Balú
no ono ja tie benzínové LR nemám vôbec najazdené,to skôr by ti povedali miestni veteráni,ale moje prvé stretnutie s V8 4.6 v DII bolo ,ehmm rozpačité,ale ako som spomínal zaspodu to ide dobre-omoc lepšie ako Td5 ,neskôr už to také oslnivé neni,ale stále asi o chlp lepšie ako Td5 ,zvuk samozrejme krásny,aj keď som si ho až tak nevychutnal,lebo sme sa vozili po motokrosovej trati a prášilo sa jak sprosté a mali sme zavreté okná,nech to chalan aspoň zvnútra nemusí umývaťdava píše:Takže jinak řečeno, zlatá Tdi / Td5 ?

Jo, tywole, to není daapůlka, ale dvoulitr... Jak to může jet, jel jsi s tím někdy nějak dál??? Jednu dobu visela na netu i DI s tímhle. Toho defa90 bez vozejku by to mohlo nějak zvládat ne? Akorát v terénu to bude o spojce, i když redukce u LR je hodně krátká. Pokud by to nějak fungovalo, je to podle mě auto nákladově srovnatelný s tou jeho Vitarou, ale s lepší průchodností a levnějšíma dílama. Převody musej vydržet věčně. Akorát asi na tahání těžkýho na dálky to nebude.Sláma Karel píše:No hlavně si myslím, že ani z Anglie nemáš šanci přivézt za 90tis pěkného zdravého Defa. Vždyť jenom cesta vyjde min na 12tis, když ti to poveze nějaký kamion.
Nebo doufat, že budeš mít štěstí jako já a objeví se ti někde jeden s těch asi 3ks V8 Defů v Čechách. A ten můj to doufám ještě dlouho nebude![]()
K
No road? No problem...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nevím jak v Defovi, ale v Disco byla papírová spotřeba 2l a V8 benzínu podezřele podobná. Podle mě, je to na takovýto auto slabý, musí se hodně točit a potom ho žere. A vzhledem k tomu, jak je to slabý, tak není rezerva výkonu na předjíždění nebo jiné třeba nečekané manévry.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tak každopádně děkuju za rady a postřehy. Holt našetřím trochu víc a bude to.
Ještě mě napadá, našel jsem inzerát kde borec rozprodává díly defů ale podle obrázků jsou to auta ačr, tak by mě zajmalo kde se k tomu dostal
http://auto.bazos.cz/inzerat/27275609/L ... i-dily.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě mě napadá, našel jsem inzerát kde borec rozprodává díly defů ale podle obrázků jsou to auta ačr, tak by mě zajmalo kde se k tomu dostal
http://auto.bazos.cz/inzerat/27275609/L ... i-dily.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj ,tu 3.9 z Církvic jsem koupil a je fakt dobrá (zatím).dava píše:Balú píše:A tak to je hneď iná (hlavne cena je inde) ja som myslel,že píšeš o tomto http://auto.bazos.sk/inzerat/28356173/L ... very-2.php" onclick="window.open(this.href);return false;no, tak to je teda fakt jiná... do takových cenovejch relací se nekoukám ani nalitej. Bo nejsu Rótšild, žejo
![]()
Tam o tý zlatý něco proběhlo na foru, má hlavně origo nádrže pod autem, malou na benzín a u ní plyn, to je super, že kufr je volnej. Podle sedačky na fotce nnavíc vypadá, že i ty km by mohly zhruba bejt, protože já mám opravdu 280 a sedačka je o dost horší, i když teda u nazvedanýho se sedačka ničí dřív.
Protože dlouho stála trochu koktala ale už jede tiše a hladce.

Teda "koupil" ukecal na 85tis.Mirko píše:Jiné offy s jiným motorem jezdí s LPG možná za 14-17 ale ne Rover V8 v Rangovi, Discoveře nebo Defendru. Když k němu budeš moc hodný, tak to zvládne na benzín, i tam se ale můžeš dostat svižnou jízdou na dvacet. Na LPG jezdím se dvouma už 5 let a pod 16 jsem se nedostal. Štreky jezdím kolem 18-ti a město kolem 24. A to si jsem jistý, že to mám velmi dobře seřízené a udržované a co jsem četl specificky o těchto vozech, tak mi to žere spíš podprůměrně. Navíc můj Range má přece jen o trochu přívětivější aerodynamiku než Defender. Je teda taky pravda, že jsem to auto nekupoval kvůli spotřebě