mne to kvokanie tiez najviac vadi na diskoske;-) preto uz setrim na defa...Kubrtos píše:Před třema rokama když jsem kupoval auto a váhal jsem mezi Diskem a Defem mě přesvědčil že Disco je víc muziky za míň peněz. Teď se zblbl do Defíků a duje do mě dnem i nocí. TD5 nahovno, měchy nahovno... A stále kvoká a stále kvoká...![]()
![]()
![]()
Třeba k tomu časem taky dospěju.
Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Kecas woe!Kubrtos píše:Před třema rokama když jsem kupoval auto a váhal jsem mezi Diskem a Defem mě přesvědčil že Disco je víc muziky za míň peněz. Teď se zblbl do Defíků a duje do mě dnem i nocí. TD5 nahovno, měchy nahovno... A stále kvoká a stále kvoká...![]()
![]()
![]()

Sem ti akorat rikal, ze kdyz mas porad pichly mechy at das pruziny a budes mit klid. Na mych dvojkach jsem dal taky mechy pryc a bylo to super. Jinak tvrdim, ze disco je opravdu hodne muziky za malo penez. Na tom se nic nemeni. Ale Defender je ikona a kdo tuhle volbu financne utahne, at si klidne udela radost. Defik mi dava neco, co ostatni auta nemaji. Tezko rict, co. Je to asi vekem. Takze pravdu ma i jenda a trochu i kubrt.

- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já si odkádám zbytky z dovolených - mám 10 000 Albánských leků, 1500 Rumunskejch lejí, nějakej rubl se taky najde, a asi deset eur. Vydělám na propadu koruny.visby píše:mne to kvokanie tiez najviac vadi na diskoske;-) preto uz setrim na defa...Kubrtos píše:Před třema rokama když jsem kupoval auto a váhal jsem mezi Diskem a Defem mě přesvědčil že Disco je víc muziky za míň peněz. Teď se zblbl do Defíků a duje do mě dnem i nocí. TD5 nahovno, měchy nahovno... A stále kvoká a stále kvoká...![]()
![]()
![]()

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já bych to řekl jinak - kdyby mi někdo D2 natáhnul o cca půl metru nebo víc na délku, tak mi defík domu nesmí. Ale mám dojem, že by to v ČR neprošlo. Takže jak napsal kdysi Miloš - když se z Defíka udělá aspoň částečně Disco, tak to bude OK. A Cyrilovi taky rozumím - jako malej jsem si hrál z merkurem a teď mám Defíka. Ono je to úplně stejné, akorát se občas míst šroubů dávají nýty. Ještě že to není dělané jako lego. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
vidim, ze sme v podobnom stadiu setrenia;-)Kubrtos píše:Jo, já si odkádám zbytky z dovolených - mám 10 000 Albánských leků, 1500 Rumunskejch lejí, nějakej rubl se taky najde, a asi deset eur. Vydělám na propadu koruny.visby píše:mne to kvokanie tiez najviac vadi na diskoske;-) preto uz setrim na defa...![]()
- cyril
Pumu jsme kontrolovali. Je navoskovaná jak papír od Uheráku. Stejně na ni ale kluci co nejdřív vlítnou a předěláme to. K autu je serviska s kompletními záznamy o operacích, které se na autě dělaly. Od výměn křížků, nástřiků spodků až po oleje a filtry. Stejně si ale na rám a spodek auta pořádně posvítíme. Na Pumu si ale založím nové vlákno...eliott píše:Cyrile, hlavně toho nového pořádně navoskuj, dokud je šance korozi zastavit.
Proč jsi u toho starého nenazinkoval ty lišty mezi zadním blatníkem a horním dílem s posuvným oknem? Po namontování rámu už to asi nevyndáš a buď si jistý, že se co nevidět rozpadnou...
Jinak co se týče tříkila, tak lišty na boku jsme neměnili ani nestříkali proto, páč ta levá je nová (byl naraženej levej bok) a časem se stejně bude sundávat střecha a udělá se i ten zbytek. Po sundání tapecu střechy při montáži Roll Cage jsme na střeše totiž zjistili dvě rovnaná místa po nějaké příhodě, kterými tam teče.
No a protože mám tohle auto hlavně pro zábavu a děláme ho ve volných chvílích, tak abych se vůbec ještě někdy povozil, musíme to dělat na etapy. Sundání vršku klece nám už teď nezabere víc jak půl dne. No a protože máme v zimě v plánu nějakou Afriku, nerad bych to jel Pumou. Já to auto nerenovuju, já ho jen udržuju v provozuschopném stavu. Někdy to děláme víc, někdy méně důkladně. Hlavně nás to musí bavit a musí to být funkční...

- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
No a kdyby to udělali pořádně, tak co by dělali?cyril píše:Někdy to děláme víc, někdy méně důkladně.

To jsem si myslel taky. Teď jsem už dávno na ceně Defíkacyril píše:Jinak tvrdim, ze disco je opravdu hodne muziky za malo penez.

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Já čekám až odemě Drobečka koupí magistrát a dá ho na podstavec. 

- cyril
Na tříkilo teď nemáme moc času. Je spousta jiné práce. A když trochu prostoru nejdeme, upravuje se aktuálně Puma. Rád bych v zimě vypadl do Tunisu a protože se práce na Tdi nestíhaly, rozhodl jsem se pro jistotu přikoupit ještě Td4 s Windows...
Tady pár fotek z aktuální přestavby Tdi na automat. Už to jede....Teď ještě vymyslet, kam umístit páku řazení a jakej tomu všemu dát kabát....
Projekt se teď zase trochu pohnul.....tak to vypadá nadějně. Ten neopravenej tunel na sedačky tam je provizorně, abychom mohli odladit řazení. Novej lak dostane až ve finále. Defík dostal i větší chladič oleje převodovky.

Tady pár fotek z aktuální přestavby Tdi na automat. Už to jede....Teď ještě vymyslet, kam umístit páku řazení a jakej tomu všemu dát kabát....

- cyril
Sice nesvítí ani nebliká, ale jede! Dnes jsme konečně po měsících střídavě přerušované práce na expedičních úpravách provedli první zkušební jízdu s mým miláčkem Defendrem, kterýho jsme mimo jiné z manuální převodovky předělali na automat! Jede to, řadí to, brzdí to a nic z toho neteče! Huráááááááááááá!
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Tak gratulace k vyvenčení, a koukám na ty chuchvalce drátů a říkám si: "...to je ta spolehlivá třístofka bez zbytečné elektroniky ?"
-
A to jsi to neviděl zblízka - mě to připadalo, že oproti mojí TD5ce je tam těch kabelů nějak o dost víc
a hlavně ty co jsou tam tak nějak navolno jsou dodělávané.
Ale dovedu si představit, že za použití štípaček se to dá docela pěkně uspořádat a zpřehlednit.

Ale dovedu si představit, že za použití štípaček se to dá docela pěkně uspořádat a zpřehlednit.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- cyril
Většina jich momentálně není zapojená a stejně to jede. A o to u tříkila jde, pánové! 

- Hanys_a_Kaca
o to jde i u tédépětky, neboj... U mne je taky většina kabelů zapojených - na jednom konci.
- cyril
Alektriku budeme revidovat. A vše co je zapojený jak jsi ftipně pojmenoval "Na jednom konci" odštípáme. Problém je, sehnat dobrýho a spolehlivýho autoelektrikáře. Nerad bych. aby to začalo někde hořet, nebo aby půl věcí nesvítila, nešlo Ateso, uzáverka a podobně. Nakonec ta práce asi stejně zůstane na nás.
Ale už se to pohnulo a auto jede. To je pozitvní stav..... 

-
Cyrile, když jsem na to koukal, tak bulkhead máš zevnitř podobně orezlej jako já - nejspíš od zatékání. A nejspíš na to budou stejně i pojistky a relátka pod palubovkou. Po té co jsem v pátek vyřešil nefungující světla - vakl v těch úžasných spojích. Tak jsem se rozhodnul to celé zrevidovat. Takže pájka a smršťovací bužírky. Já tem nemám fůru nezapojených kabelů, ale třeba konektory pro některá relátka vůbec nevypadají zdravě.
A zároveň vyřeším ovládání světel přes dodatečná relé, místo toho nešťastného vypínače.
Schémata v RAVE docela sedí, takže bude stačit se podržet barviček a půjde to. Naštěstí se sundanou palubovkou je tam dobrý přístup ke všemu.
A zároveň vyřeším ovládání světel přes dodatečná relé, místo toho nešťastného vypínače.
Schémata v RAVE docela sedí, takže bude stačit se podržet barviček a půjde to. Naštěstí se sundanou palubovkou je tam dobrý přístup ke všemu.
- Hanys_a_Kaca
To musím uznat, aspoň, že je dokumentace - ale ta se týká stavu, kdyto auto opustilo výrobní linku, bohužel moje auto po elektrikářích - kovářova kobyla - i já když tu a tam nějaké to relé nebo vypínač něčím nahradím, někde si "půjčím" nějaký plus nebo signál, tak si dycky říkám, to si budu pamatovat, to je přeci logický... a za rokMadTom píše:Schémata v RAVE docela sedí...

-
A smrštovačky doporučuju ty s lepidlem a nejlépe průhledné - ono se to po delší době lépe kontroluje a hlavně se dá na kousek zasmrštěného papírku napsat co to je za kabel.
- cyril
Máš na ty chytrý smršťovačky někde odkaz? My kupovali takový průhledný samopájecí smršťovačky kus za 12,- teď jsem sehnali za 4,- . Třeba ale existuje i něco lepšího za rozumný peníz...MadTom píše:A smrštovačky doporučuju ty s lepidlem a nejlépe průhledné - ono se to po delší době lépe kontroluje a hlavně se dá na kousek zasmrštěného papírku napsat co to je za kabel.