účinnost brzdového systému
Moderátor: Safraporte
-
účinnost brzdového systému
Již dlouhou dobu se mi stává,že po vícerém krátkém sešlápnutí bzdového pedálu-cca 4-5x za sebou už auto nezastavím,brzdy nefungují.Vypadá to že hadice podtlaku vedoucí k posilovači je zplacatělá a na posilovač jde malý podtlak.Je to možné?Dá se tato součást-trubky spojené hadicí opravit,nebo zakoupit i jako neoriginální díl?Nebo pouze originál v L-Roweru?Děkuji za info
Re: účinnost brzdového systému
Pedal ostane tvrdý? Keď na to poriadne šlapneš tak to musí brzdiť, inak to nebude posilovač. Doporučujem servis.
mam taky problem. predne brzdy a zadne mam nove . odvzdusnil som dva krat a stale sa mi zdalu meke .ked tlacim na pedal ako by sa stracal tlak ,pedal klesne az na podlahu .pri jazde su brzdy meksie ale brzdia v pohode. je to normalne alebo sa s tym da nieco robyt ? prosim poradte. dakujem
Hlavný brzdový valec KO, mal som to isté kedysi na Nive.
-
No když na to pořádně šlápnu,tak to trochu brzdí,ale pedál se nepropadá,takže válec to jistě není...A pokud by byl v pytli posilovač,tak by to brzdilo mizerně i při prvním sešlápnutí.Tipuju to na tu placatou hadici,ale nemám to jak zkusit.

U teba to netuším, ale je možné, že si sšte doštičky nesadli s kotúčami (chce to nejaký km) alebo máš moc tvrdú kombináciu kotúčov aj platničiek. K tomu aj ten posilovač, resp. hadica.
už som to spravil bol to vymedzovač na zadnych brzdach
potrubie na podtlak neviem ale sada tesneni do hlavneho brzdoveho valca stoji 6,50 eur . V celku len u autorizovaneho predajcu
keby ti nefungoval podtlak tak mas velky odpor na pedali a to by si citil . Ale aj tak by si dokazal zabrzdit ale s velkym zaprenim sa
u skodovky sa mi to stalo ale to boli stare brzdove hadicky ,tie ked boli stare tak sa z vnutra zapchavali