Tak se zadařilo a v tomto týdnu se stanu majitelem LR Freelandera 1.8 99. Auto vypadá velmi pěkně, ale nějaký malý servis potřeba bude. Spousta věcí na fóru je. Chci se jen ujistit, že nákup komponent provedu rozumně a rád si nechám poradit jakoukoliv zajímavou alternativu.
Co tedy budu řešit:
1. Oleje (Motor, převodovka, IRD, zadní diferenciál) - Nevím zda mám řešit náplň do visco spojky. Zkoušelů jsem jí dle návodu: na volnoběh se otáčí na parkovišti bez problému.
2. Filtry (vzduchový, olejový, klima).
3. Gumy přestože vím, že to není ideální volba, tak bych rád měl na autě "celoroční" gumy. Byly mi doporučeny gumy Matador MP71. Ty jsem ovšem nenašel v kýženém rozměru 195\80 R15. Jaká by tedy mohla být alternativa? Yokohama geolandar?
4. Tlumiče. Koupit originál, Delphi, Britpart, Monroe? Máte zkušenosti? Je nutné měnit i vrchní uložení tlumičů?
5. Zapalovací svíčky. Nějaké zkušenosti?
6. Poslední díl výfuku. Je opravovaný, ale děravý není. Tak s tím asi počkám.
Je možné a vhodné koupit všechny tyto věci na jednom místě?
Servis po koupi LR Freelandera - objednávka dílů
Moderátor: Safraporte
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Re: Servis po koupi LR Freelandera - objednávka dílů
1. - ano, visco raději řeš.
2,4,5,6 - http://land-rover.eliott.in/ - tady nakupuji já a spokojenost,jak s cenou tak s rychlostí. Ještě Litep4x4 je dobrý
3. Matador MP71 mám na autě. První rok dobrý, pak v zimě téměř nepoužitelný. Mám je tam 4 roky. ale já jezdím v zimě 99% v hlubokém sněhu - tak to neřeším.
2,4,5,6 - http://land-rover.eliott.in/ - tady nakupuji já a spokojenost,jak s cenou tak s rychlostí. Ještě Litep4x4 je dobrý
3. Matador MP71 mám na autě. První rok dobrý, pak v zimě téměř nepoužitelný. Mám je tam 4 roky. ale já jezdím v zimě 99% v hlubokém sněhu - tak to neřeším.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Tlumice, svicky, oleje, filtry Ti muzu prodat se slusnou smlouvou.
Mam partnerskou smlouvu s elitem a Kelly.. pokud nemas nikde nekoho se slevami..
U Elliota jsem jeste nenakupoval, tak nevim, ale podle zkusenosti v pohode..
Dily primo neprodavam, pouzivame je na vlastni spotrebu, ale mame 20-50% slevu dle katagorie.
Mam partnerskou smlouvu s elitem a Kelly.. pokud nemas nikde nekoho se slevami..
Dily primo neprodavam, pouzivame je na vlastni spotrebu, ale mame 20-50% slevu dle katagorie.
Ahoj. Mockrát díky za nabídku. Jakmile zjistím jaké komponenty jsou vhodné, tak by jsem se na tebe obrátil.Kami píše:Tlumice, svicky, oleje, filtry Ti muzu prodat se slusnou smlouvou.
Nikdo nemá zkušenost ať dobrou, či špatnou s výměnou tlumičů?
Zkusenost mam takovou, ze jsem si tlumice (pouze zadni) objednal v Anglii, vrazil jsem je mechanikovi a odpoledne jsem si pro to prijel. Za praci jsem zaplatil neco kolem 1500 jeste s vymenou vodni pumpy 

Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)