RR L322 na STK.....

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
rameses

RR L322 na STK.....

#1 Příspěvek od rameses » 03 led 2014 19:34

Ahoj,dnes jsem absolvoval se svým RR ( r.v. 2003 ) technickou..... dovnitř jsem zajel,ale ven jsem už nevyjel... :evil:
Range mám 3 roky bez jakéhokoliv problému,ale dnes jsem měl od rána divný pocit že to nedopadne... zajel jsem na jámu , prohlédli jsme spodek atd.... pak technik zajel na válce a já si zkontroloval jestli točí v programu 4x4 ( kola šly proti sobě ) , jen pak na konci to trochu odskočilo do strany, asi jak kontroloval ručku....
Vyjel ven z válců asi 2m na kontrolu světel a zhasl motor.
Po 10min mi donesl protokoly a já nasedl a chci nastartovat....všiml jsem si že zhasl motor v poloze " N " a klíč nešel ani vyndat ani otočit žádným směrem.Abych dostal vůbec klíč ven, přesunuli jsme páku do polohy " P " a nastartovali.
Už při zasunutí klíče jsem si všiml že mi na přístrojovce svítí APELY HANDBRAKE......což tam nikdy nebylo....po nastartování postupně pozhasínaly všechny kontrolky mimo redukce High a Lo.....ta stále oranžově blikala a nešla vypnout, na přístrojovce se objevilo TRANSFERBOX NEUTRAL....
Zasunul jsem páku do polohy " D " a nic...zkusím " R " a ani ťuk... :evil:
Po přesunu zpět do polohy " P " se ozvaly pravděpodobně někde zuby na zuby.....
Při nastartování ale byla páka také v poloze " P " a to bylo v pohodě,bez frézování.. :-)
Pouze po zasunutí D a pak zpět na P totální hoblovka :twisted:
Takže vypnutí všeho a zavolání odtahu, zajímavé je že v poloze páky " P " šlo s nenastartovaným autem posunovat....nebylo zabržděno..
Je jasný že je něco na redukčce ale co se mohlo stát,nic jsem na STK neslyšel že by se něco kousalo..... :-(
Poradíte někdo?Díkes.

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

Re: RR L322 na STK.....

#2 Příspěvek od PavelU » 04 led 2014 10:56

Pokud vypnul motor s voličem převodovky v poloze "N" a před tím si hrál nebo třeba zavadil o tlačítko řazení redukce, tak se mohlo stát, že ji převodovka nestihla zařadit. To také hlásila přístrojovka. Zkoušel jsi dát páku zpět na "N" a zařadit redukci?
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

rameses

#3 Příspěvek od rameses » 04 led 2014 17:13

ahoj,zkoušel.... nešlo to..... a symbol redukce stále blikal a nápis že redučka je v neutrálu se neustále objevoval a hlásil se i zvukovým upozorněním....
Nejhorší je že při přesunu páky do P to něco hoblovalo.....
Kurva, jedeš na STK a předpokládáš že to tam umí....ještě se jich ptám jestli umí automat se stálou 4x4....jojo,jasně tady jich už bylo.... :twisted:
teď zase příjde na řadu dohadování, že za to nemůžou a kdesi cosi.... každopádně já na STK přijel a po převzetí od technika ještě na lince jsem už neodjel.... tak snad kurva uznaj, že já jsem si tam asi nic nerozjebal.... protože já opravu odhaduju na dobrou palbu... :-(

Zizal
auto: Freelander TD4

#4 Příspěvek od Zizal » 05 led 2014 11:28

kola proti sobe? Nemelo by to byt ze se toci stejnym smerem?

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#5 Příspěvek od MadTom » 05 led 2014 12:20

Ne ne, na jedné nápravě a jedno dopředu a druhé dozadu. V tu chvíli se netočí kardan mezi diferenciálem a převodovkou, ale všechno se děje jenom uvnitř nápravy. A auto, i když je to trvalých 4x4 by mělo v klidu stát.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

SJ410

#6 Příspěvek od SJ410 » 05 led 2014 12:38

MadTom píše:Ne ne, na jedné nápravě a jedno dopředu a druhé dozadu.
No a když to má samosvor nebo automatku?
Už radši na nic...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#7 Příspěvek od MadTom » 05 led 2014 12:47

Samosvor je něco jiného. U automatiky záleží na tom, jak je chytrá. Ale to by všechno pánové na STK měli vědět. Nicméně po zkušenostech, že i na relativně běžných autech někteří neví, kde najdou číslo karoserie, bych se nedivil vůbec ničemu. Proto STK řeším za 300Kč navíc přes kamaráda. on se tam s něma zná, mají oboustrannou důvěru a má to po cestě. Pro mě jsou to dobře investované peníze, protože jinak by mě to stálo půl dne času. A hlavně jezdí s tím na STK, kde buďto vědí, nebo si nechají poradit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#8 Příspěvek od RudaK » 05 led 2014 14:15

MadTom píše: Ale to by všechno pánové na STK měli vědět.
No a přesto tomu nevěříš :ty jeden...: Mě na STK preventivně brzdy nezkouší , když jsem technikovi řekl že to je stálá čtyřkolka a je pokoj . Z linky odjíždím bez problému po zařazení " D " A to jsem STK absolvoval s D III už po třetí ..... :yes
rameses píše: Kurva, jedeš na STK a předpokládáš že to tam umí....ještě se jich ptám jestli umí automat se stálou 4x4....jojo,jasně tady jich už bylo.... :twisted:
teď zase příjde na řadu dohadování, že za to nemůžou a kdesi cosi.... každopádně já na STK přijel a po převzetí od technika ještě na lince jsem už neodjel.... tak snad kurva uznaj, že já jsem si tam asi nic nerozjebal.... protože já opravu odhaduju na dobrou palbu... :-(
Taky bych to tak hodnotil . Chce to podle mě prodiskutovat s právníkem ,aby tě nevypláchli . Jsou i tady na foru ...
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

dava
auto: DII Td5 v origoši

#9 Příspěvek od dava » 05 led 2014 14:38

RudaK píše:
MadTom píše: Ale to by všechno pánové na STK měli vědět.
No a přesto tomu nevěříš :ty jeden...: Mě na STK preventivně brzdy nezkouší , když jsem technikovi řekl že to je stálá čtyřkolka a je pokoj . Z linky odjíždím bez problému po zařazení " D " A to jsem STK absolvoval s D III už po třetí ..... :yes
rameses píše: Kurva, jedeš na STK a předpokládáš že to tam umí....ještě se jich ptám jestli umí automat se stálou 4x4....jojo,jasně tady jich už bylo.... :twisted:
Taky bych to tak hodnotil . Chce to podle mě prodiskutovat s právníkem ,aby tě nevypláchli . Jsou i tady na foru ...

JJ, a maj mít video, měli by ho předložit. Plus pojištění, takže celkem ani s tím nebude mít technik problém. Při rozumný domluvě by to mělo bejt v klidu, pokud se teda dá s nima rozumě bavit, je to spíš o lidech , možnosti jsou.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#10 Příspěvek od RudaK » 05 led 2014 16:11

dava píše: JJ, a maj mít video, měli by ho předložit. Plus pojištění, takže celkem ani s tím nebude mít technik problém. Při rozumný domluvě by to mělo bejt v klidu, pokud se teda dá s nima rozumě bavit, je to spíš o lidech , možnosti jsou.

:yes :nod
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

rameses

#11 Příspěvek od rameses » 20 led 2014 20:02

Ahoj pánové dodavatelé ND, nemáte někdo na prodej siletblok na pravý předek na L322 r.v.2003? Měli to v servisu sundané a mám ho v hajzlu,čep je dobrý ale říkal mi technik,že prý dříve se dal koupit samostatně a dnes už to prodávají pouze kompletně s ramenem za ranec peněz.... nemáte někdo v dílech jeden ?
Díky

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PavelU » 20 led 2014 22:22

rameses píše:Ahoj pánové dodavatelé ND, nemáte někdo na prodej siletblok na pravý předek na L322 r.v.2003? Měli to v servisu sundané a mám ho v hajzlu,čep je dobrý ale říkal mi technik,že prý dříve se dal koupit samostatně a dnes už to prodávají pouze kompletně s ramenem za ranec peněz.... nemáte někdo v dílech jeden ?
Díky
Horní nebo spodní rameno? Obojí jdou běžně objednat. :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

rameses

#13 Příspěvek od rameses » 20 led 2014 22:25

Ahoj Pavle,
zrovna teď jsem koukal na tvé stránky a vidím je tam!!! :-)
Zítra to zjistím a objednám u tebe
Díky moc

Odpovědět