Freelander vs Discovery - MOŽNO SMAZAT
Moderátor: Acon
Freelander vs Discovery - MOŽNO SMAZAT
Zdravím pánové,
chtěl bych se zeptat jaké auto zvolit, spíše mě to táhne k robustnějšímu a lépe vybavenému Discovery, ale na mé potřeby by mi asi stačilo Free. S offroadama zatím nemám zkušenosti, proto si rád nechám poradit. Hledám auto na 90% silnice a 10% polní/lesní cesty, sem tam nějaké pole, mimo silnici by to byli jen weekendy. Zatím uvažuji o Freelanderu rv. 2000+ 2.0 TD4 do 110 000,- Kč případně pokud by se objevilo nějaké Disco s 2.5D do stejné částky. Koupě není úplně aktuální, předem si raději zjišťuji veškeré informace a proto uvítám veškeré tipy a na co si dát pozor. Pokud tu je podobný dotaz tak poprosím o přesměrování, nenašel jsem ho. Děkuji za ochotu.
chtěl bych se zeptat jaké auto zvolit, spíše mě to táhne k robustnějšímu a lépe vybavenému Discovery, ale na mé potřeby by mi asi stačilo Free. S offroadama zatím nemám zkušenosti, proto si rád nechám poradit. Hledám auto na 90% silnice a 10% polní/lesní cesty, sem tam nějaké pole, mimo silnici by to byli jen weekendy. Zatím uvažuji o Freelanderu rv. 2000+ 2.0 TD4 do 110 000,- Kč případně pokud by se objevilo nějaké Disco s 2.5D do stejné částky. Koupě není úplně aktuální, předem si raději zjišťuji veškeré informace a proto uvítám veškeré tipy a na co si dát pozor. Pokud tu je podobný dotaz tak poprosím o přesměrování, nenašel jsem ho. Děkuji za ochotu.
Naposledy upravil(a) Josee dne 21 dub 2014 14:16, celkem upraveno 1 x.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Freelander vs Discovery
Myslím, že týmto je povedané všetko pre Free. Disco je čistokrvný offroad so všetkými negatívami ktoré s tým súviasia. je ťažké, má vysokú spotrebu (nad 10l) horšie sa s tým predbieha, cestovná rýchlosť ideál do 120. Potom to už hučí, žerie a trpí. Inak je Disco na rozdiel od väčšiny OFFov z toho obdobia asi najpohodlnejšia. No pokial ide o bežné jazdenie, tak Free je na to jednoznačne vhodnejší. A nestratí sa ani v teréne.Josee píše:.. Hledám auto na 90% silnice a 10% polní/lesní cesty, sem tam nějaké pole, mimo silnici by to byli jen weekendy. ...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tak nějak jsem si to v hloubi duše myslel, jen srdce toužilo po něčem dravějším. Ale vzhledem k financím a využití bude asi tedy lepší Free. Teď bych tedy ještě uvítal rady na co si dát pozor při koupi. Pár aut už mi rukama prošlo, servis jsem si dělal sám, ale přece jen velice uvítám co hledat za problémy konkrétně u Freelandera I předface/poface. Díky moc za reakci.Acon píše:Myslím, že týmto je povedané všetko pre Free. Disco je čistokrvný offroad so všetkými negatívami ktoré s tým súviasia. je ťažké, má vysokú spotrebu (nad 10l) horšie sa s tým predbieha, cestovná rýchlosť ideál do 120. Potom to už hučí, žerie a trpí. Inak je Disco na rozdiel od väčšiny OFFov z toho obdobia asi najpohodlnejšia. No pokial ide o bežné jazdenie, tak Free je na to jednoznačne vhodnejší. A nestratí sa ani v teréne.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
No právě s těma financema bych si tak jistej nebyl. D2 se dá dnes koupit jenom o kousek dráž než stejně starej Freelander. A co se týče spotřeby jsou na tom podobně - 9l nebo 10l u takového auta není rozdíl. Hlavně D2 je podstatně větší auto - což u nás rozhodlo před lety pro D2.
U Free je potřeba dát pozor na viskózní spojku a IRD převodovku - minimálně jedno se musí časem vyměnit u všech, a tomu odpovídají i ceny. Stejně tak u benzínového 1,8l motoru je spotřební materiál těsnění pod hlavou.
Discovery 2 TD5 má zase jiné věci.
Oboje jsou to dnes stará auta a narazit na nějaké v zánovní stavu je spíše náhoda. Každopádně je tady toho napsaného dost o obojím.
Doporučuju jednu věc - v obou autech se svézt. Každé je jiné, každé je k něčemu jinému postavené.
U Free je potřeba dát pozor na viskózní spojku a IRD převodovku - minimálně jedno se musí časem vyměnit u všech, a tomu odpovídají i ceny. Stejně tak u benzínového 1,8l motoru je spotřební materiál těsnění pod hlavou.
Oboje jsou to dnes stará auta a narazit na nějaké v zánovní stavu je spíše náhoda. Každopádně je tady toho napsaného dost o obojím.
Doporučuju jednu věc - v obou autech se svézt. Každé je jiné, každé je k něčemu jinému postavené.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
MadTom píše:No právě s těma financema bych si tak jistej nebyl. D2 se dá dnes koupit jenom o kousek dráž než stejně starej Freelander. A co se týče spotřeby jsou na tom podobně - 9l nebo 10l u takového auta není rozdíl. Hlavně D2 je podstatně větší auto - což u nás rozhodlo před lety pro D2.
Jak píšeš ceny jsou stejné. I u Free je spotřeba nafty na 2.0 4V tak velká? 5-dveřová verze Freelandera by mi velikostně stačila. Čekal jsem spíše 7 litrů vzhledem k váze. Rozhodně bych bral TD4 jestli je koncept opravdu čistě BMW tak údržba bude

-
Ke spotřebě se toho tady psalo dost, ale s 7l bych nepočítal.
Visko pokud ti prodávající nedoloží, že je měněné, tak je na výměnu, IRD v tom případě nejspíš minimálně na repasi.
Visko pokud ti prodávající nedoloží, že je měněné, tak je na výměnu, IRD v tom případě nejspíš minimálně na repasi.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
MadTom píše:Ke spotřebě se toho tady psalo dost, ale s 7l bych nepočítal.
Takže automaticky vyměnit pokud na to nebude papír, OK to by snad neměl být problém. Jen se trošku prodraží prvotní údržba. Každopádně díky za rady.
-
Visko není problém, ani cenovej. Horší je to s IRD - pokud se visko nevyřešilo včas, je taky na repasi, a když ne hned, tak v krátké době. A to už je trošku dražší.
To mě vede k závěru, že budu déle hledat abych na tom pak nenechal ruce. Ještě něco krom těhlech dvou věcí dělá problémy (na jednom autě mi chcalo topení do kabiny pod koberec, ale ne tolik abych tam čvachtal nohama výsledek byl hroznej vzhledem k elektrice na podlaze)? Neřeším spotřební materiál (brzdy, čepy a další blbiny).MadTom píše:Visko není problém, ani cenovej. Horší je to s IRD - pokud se visko nevyřešilo včas, je taky na repasi, a když ne hned, tak v krátké době. A to už je trošku dražší.
-
Pročti si fórum a najdeš. Je toho o obou autech napsáno docela dost.