DEFENDER farba karoserie
Re: DEFENDER farba karoserie
Tak jsem v úplně stejné situaci.Jakou barvu na 90tku z 98roku?Po hodinách strávených na netu jsem nějak vyloučil"prozatím" metalízu a zůstal u klasiky nebo matu.Začnu jakou požaduju barvu.Dobře opravitelnou,lakovatelnou v případě karambolu či vandalovi , neblednoucí,vydrží dalších 30let.Jelikoš se v autolacích nevyznám,pro začátek radu nějakého odborníka.Klasika,metla,mat-rozdíly,klady ,zápory.Technologii nástřiku klasiky a metly vím,ale co mat?Je jak klasika,nebo se něčím přelakovává,zvládne ji každý dobrý lakoš?No a pak jaká barva,odstín.V klasikách se přikláním k něčemu světlém,připomínající doby serií."např.Roverova S2A"v metle ta poslední světle šedá,ale asi bych ještě světle šedější víc do stříbrna"ale vzhledem ke krycímu laku , jeho opravitelnosti a možnosti loupání zavrhuji,"jsem na váškách".V matu něco tmavě šedého.Nenašel někdo na netu kde se třeba inspirovat?Už 2 měsíce nad tím uvažuju,kastle bude z části nová dveře,blatníky,kapota,ostatek je vysklen,barva sundána na hlík.Takže nechci nic posrat,zanedbat,pořádně vše rozmyslet s ohledem do budoucna.Ať to třeba za 5let nevypadá jak od kolotočů.Z barev autentických roku výroby jsem nic nevybral a myslím si ,že defy nikdy nedostihnou serie,proto na nich netrvám.Oproti seriím,tam si nedovedu jinou jak origo barvu představit.Takže moc prosím vysvětlit rozdíl těch 3 druhů a kdyby měl někdo nápad konkrétní barvy sem s ním"pokud možno na obrázku,nebo odkaz"
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
Těžko radit, ale kdyz jsem kupoval defa tak jsem videl i stribrneho v metalize a ten se mi nelibil, ale je to o vkusu kazdeho. Ve svetlem vych bral jedine bílého, nebo libie. V matu se mi libi tento odstin. Ale o tom asi vubec neuvazujes.
Naposledy upravil(a) iYary dne 03 kvě 2014 18:46, celkem upraveno 1 x.
DEFENDER !
http://www.foxcoffee.cz
http://www.foxcoffee.cz
Jo,jo nad tímhe uvažuju,není to mat je to keswick klasika a nejvíc podobná Rover S2 barvě,na 110 se mi moc nelíbí ,ale na 90 je pěkná
- Přílohy
-
- $_11.jpg (30.72 KiB) Zobrazeno 1334 x
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A proč ne metalíza? Kdysi my to vysvětloval lakýrník, že na případné opravy je to lepší, oprava jde lépe schovat, než plná barva. A hlavně nadával, že s vodou ředitelnými laky to jde všechno lépe.
Já uvažuju co se 130 a asi zůstanu i kombinace modrá s bílou střechou. A doufám, že lakovat se bude v rozebraném stavu, čili i tam, kde z fabriky lak není.
Já uvažuju co se 130 a asi zůstanu i kombinace modrá s bílou střechou. A doufám, že lakovat se bude v rozebraném stavu, čili i tam, kde z fabriky lak není.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
no tvůj přízpěvek k metalíze jsem tu v záhlaví četl,ale mně to bylo vysvětleno naopak.Klasika lépe opravitelná.Jak chci zalešťovat krycí lak,při nějené malé opravě.Tak jsem z toho jelen.A proto tu scháním radu lakoše,nebo někoho,kdo se v tom vyzná.No a metalíza mi po 10letech s defíky nějak čím dál míň nepasuje a ,už bych ji bral spíš jako poslední řešení.Ale to je jen můj názor,každýmu se nám líbí jiný holky,naštěstí 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Už je to dlouho, co jsem to řešil - bylo to při opravě Focusu, kterej měl černej perleťovej lak - v principu metalíza. A po opravě do rozstřiku, kdy se nestříkaly celé díly pouze to co se opravovalo, jsem nepoznal, kde je původní a kde opravované. A ani po několika letech to nebylo vidět, že by to někde měnilo barvu. Ptal jsem se tehdy lakýrníka, jestli stříkal celé dveře a říkal že ne, že u metalízy to jde do rozstřiku dobře.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo