Kovovy zvuk pri razeni z 5 na 4.
Kovovy zvuk pri razeni z 5 na 4.
Zacalo se mi pri razeni z 5 na 4 ozyvat kovovy cinknuti z prevodovky. Udela to ve chvili, kdy davam paku v neutralni pozici zprava doleva. Kdyz radim nahoru, tak nic. Zvuk se ozve i pri vypnutem motoru. Je to normalni po najeti 240k nebo se schyluje k pruseru?
W
W
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Re: Kovovy zvuk pri razeni z 5 na 4.
Tak to jsem zvědavý na nějakou fundovanou odpověď ! Můj DEF úplně stejné příznaky už asi 10000 km takové cvaknutí při přeřazení z 5-ky do neutrálu, opačně ticho. Můj odhad je nějaká pružinka na kulise (je to výrazný zvuk, ale nezní mi moc katastrofálně), takže mně to zatím nějak zvlášť z míry navyvádí. Ale jestli už to někdo jiný taky zaznamenal to by mně taky zajímalo!
pri radeni z 5 do neutralu cvakne poistka proti zaradeni spiatocky
if it ain't broke, don't fix it
- Johny R
No vida, záhada vyřešena
! Hold líná huba, ............

To jsem rad, ze nejsem sam:). Prolejzal jsem anglicky fora, ale nic jsem nenasel. Kolik mas najeto?Johny R píše:Tak to jsem zvědavý na nějakou fundovanou odpověď ! Můj DEF úplně stejné příznaky už asi 10000 km takové cvaknutí při přeřazení z 5-ky do neutrálu, opačně ticho. Můj odhad je nějaká pružinka na kulise (je to výrazný zvuk, ale nezní mi moc katastrofálně), takže mně to zatím nějak zvlášť z míry navyvádí. Ale jestli už to někdo jiný taky zaznamenal to by mně taky zajímalo!
a tusis, proc najednou zacne vydavat tak hlasitej zvuk?petmic píše:pri radeni z 5 do neutralu cvakne poistka proti zaradeni spiatocky
- Johny R
DEF má 295 tis. Ze startu mně to taky trochu překvapilo
, ale pak to splynulo s ostatnímy zvuky jimiž ke mně DEF promlouvá
!

Zle si hladal, vid napr http://www.landyzone.co.uk/lz/f7/revers ... 08715.htmlWobl píše:To jsem rad, ze nejsem sam:). Prolejzal jsem anglicky fora, ale nic jsem nenasel. Kolik mas najeto?
U mna je to tym ze je teplo a mam otvorene oknoWobl píše:a tusis, proc najednou zacne vydavat tak hlasitej zvuk?

if it ain't broke, don't fix it
- knedlousek
- tel.: 732 515 067
- auto: Def110,D2,Free1,RR
Mě do dělá taky, z pětky dolů to cvakne, a přisuzoval sem to tej pojistce zpátečky. Ale je to fakt jen cvaknutí, nic kovovýho nebo ošklivýho. Nikdy sem to neřešil.
LR Defender 110 Td5 (1999)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
LR Discovery 2 Td5 (2004)
LR Freelander 2.0di (2000)
RR L322 3.0 Td6 (2006)
Jeep Willys MB (1944)
Suzuki Samurai (?)
... dajte si do prevodovky poriadny olej najlepsie PP90 

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Donedavna to slyset nebylo, ale asi na to ma fakt vliv teplo. Otevreny okno urcite:)knedlousek píše:Mě do dělá taky, z pětky dolů to cvakne, a přisuzoval sem to tej pojistce zpátečky. Ale je to fakt jen cvaknutí, nic kovovýho nebo ošklivýho. Nikdy sem to neřešil.
neboj, olej tam leju kazdejch 20k. Ale nikdy jsem si nevsimnul, ze by na ty piksle vedle napisu Vegetol bylo nejaky PP90DanoDEF píše:... dajte si do prevodovky poriadny olej najlepsie PP90.

... to robis nieco zle. Kazdych 20k do prevodovky je vlastne vypustenie noveho oleja prec. Ak tam lejes MTFko tak teraz v lete musi byt riedky ako voda.Wobl píše: neboj, olej tam leju kazdejch 20k. Ale nikdy jsem si nevsimnul, ze by na ty piksle vedle napisu Vegetol bylo nejaky PP90
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".