Jištění hledáčku a přídavných dálkových světel

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hroch
tel.: 604512740
auto: Defender 110SW

Jištění hledáčku a přídavných dálkových světel

#1 Příspěvek od Hroch » 21 čer 2014 12:34

Prosím o radu.Na jakou pojistku se dává hledáček a přídavná dálková světla?Při výměně hledáčku jsem zřejmě vyskratoval pojistku,kterou nemůžu najít. :envy Je to Def s Td5 původně od Horské služby.Myslím,že na té pojistce jsou pověšená i přídavná dálková světla,protože ta teď také nejdou(oboje je vázané na zapnutý klíček).Vše ostatní funguje vč.všech ostatním pracovních světlometů,které se ale zapínají i bez klíčku.Všechny pojistky v klasické pojistkové skříni se tváří OK.Odhadoval jsem,že pokud to je pověšené na jedné pojistce,tak to bude jištěné 15(3x55W současně).Auto mám krátce a v elektrice navíc vůbec nejsem kovaný,tudíž si už nedokážu poradit jak dál. :Ja blb: Dík za info a radu.

Hroch

Re: Jištění hledáčku a přídavných dálkových světel

#2 Příspěvek od Hroch » 21 čer 2014 18:35

P.S.Teď jsem ještě zjistil,že mi najednou nefunguje spínání elektriky navijáku.Je spínaný jakýmsi relé umístěným u baterky a ovládaný kolébkovým vypínačem na palubce.Vůbec netuším jak by to mohlo souviset se zapojením hledáčku a přídavných dálkových kromě toho,že to bylo také vázané na zapnutý klíček a jaká pojistka kde mohla odejít.Pokud někdo máte Defa od Horské služby,kde bude zřejmě podobný systém zapojení příslušenství,budu vděčný za jakékoli info.Rád bych toho věděl co možná nejvíce,než s tím půjdu v týdnu za autoelektrikářem.Pod sedadlem řidiče mám ještě ARB kompresor,tudíž je kolem toho všeho slušná "elektrárna".Vlákno o připojení dálek jsem pročetl,ale odpověď jsem v něm nenašel.

Trewor - ségra
auto: D2

#3 Příspěvek od Trewor - ségra » 23 čer 2014 11:22

V elektrice nemusíš bejt kovanej aby jsi odhalil nebo vyloučil kde chyba je/není. Pro mě jsou to taky trpajzlíci co běhaj v drátech z domečku + do domečku - :rofl
Běž postupně s voltmetrem jestli ti jde šťáva na pojistku, na relátko, jestli relátko cvakne....popřípadě na + píchnout kabel a zkusit napojit od nějakejch míst nazkoušku natvrdo.
Proč hned uhánět autoelektrikáře když může bejt jen někde špatnej kontakt nebo urvanej konektor.

Hroch

#4 Příspěvek od Hroch » 23 čer 2014 13:28

Díky,ale problém u mě byl,že jsem nemohl identifikovat pojistku,na které to mělo být pověšené.Naštěstí již je vyřešeno - pojistka byla schovaná ve svém vlastním pouzdru v kabeláži k pojistkové skříni.

Odpovědět