Jestli mi pošleš email, tak to mám celé nakreslené v Autocadu. Plastové spojky drží tak, že když jsem něco omylem složil jinak než mělo být, tak nejrychlejší řešení to bylo zahodit a udělat znovu, trošku pomalejší spojku rozřezat a rozvrtat, protože vyrazit to z toho jeklu prostě nejde.
http://www.alupa.cz - tady ti ten hliník nařežou diamantovou kotoučovou pilou s přesností pod 0,5mm - i když se tím nechlubí, a řezné hrany jsou jako od frézy.
Co se týče výdrže, tak nám to vydrželo nějakou Albánii, Černou Horu, Rumunsko a fůru kratších výletů u nás. Nemám pocit, že by se to chtělo rozložit. Asi by tomu stačila i subtilnější konstrukce.
Co bych udělal jinak jsou boky - dnes tam těsně strčím ruku, což je blbé, chtělo by to tak o 5cm na každé straně víc, s tím, že šuplíky budou užší. A co na fotkách není vidět je oplechování zboku - aby nepadaly věci za šuplíky, když se vytáhnout. Prostor na krajích, kde normálně máme 6. a 7. sedačku využíváme jako další skladovací prostor, na věci, co stačí vyndat jednou denně, a spotřebovávají se postupně.
Šuplíky - nejůžasnější věc na celém spaní - odpadá přehrabávání v nějakých krabicích nebo taškách. Pokud bych našel vhodné dostatečně pevné a opakovaně sehnatelné plastové přepravky s víkem, tak je použiju místo šuplíků a šuplík bude pouze placatej s nízkou ohrádkou, aby na něm tak přepravka seděla.
Rozkládací část spaní - mám tam 3 podpěry z Al jeklů 50x50mm - takové velké L, každá je dvoudílná, spojená pantem. Ve složeném stavu jsou za zadními sedadly v prostoru co zbyl za šuplíkama. Při rozkládání spaní se posunou a sklopí přední sedačky až nadoraz dopředu, u zadních se sklopí pouze sedáky. Ty opěry se na jedné straně zaháknou za konstrukci šuplíků a na druhé straně se prostě postaví na podlahu. A následně se rozklopí spaní. Na podpěrách leží volně, chtěl jsem tam dělat nějaké dorazy nebo západky, ale nedošlo na to a nejsou potřeba.
Při rozkládání nejvíc času zabere vyndání dětských sedaček a přesunutí ledničky ze zadního prostředního sedadla na sedadlo spolujezdce. Jinam se nevešla, při výrobě šuplíků jsem ji ještě neměl, takže se tam nevejde.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo