Ostraziti jihocesti policiste

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re: Ostraziti jihocesti policiste

#41 Příspěvek od Tim » 31 črc 2014 11:28

Kdyby se tady jezdilo jako v Německu, tak půlka lidí dobrovolně odevzdá řidičský průkaz. Jak není na křižovatce semafor, tak neví jak jet, bez brzdy neujedou snad ani metr, furt zmatkujou a nedej bože, když je na silnici traktor... Zato na dálnici jsou jak utržení ze řetězu, mokro nemokro, sníh nesníh.... Najezdim po říši asi 2000 kilometrů týdně a stále říkám, že by se po Německu jezdilo krásně, kdyby měli spravené silnice a nejezdili tam Němci :-)
Ten počet mrtvých si vysvětluji jednak bezpečnějšími auty, druhým tím, že mimo dálnici jedou všichni šedesát, v takové rychlosti se v Passatu jen tak nezabiješ :-) Ale mne by ta jejich pomalá jízda ani nevadila, jenže já za ten den potřebuji po Německu ujet třeba i 1200 km a to moc nejde když se za nimi vleču. Tak predjíždím, ale jedu dle předpisů!
Ale zase nejsou tam tací všichni, to ne...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Zizal
auto: Freelander TD4

#42 Příspěvek od Zizal » 31 črc 2014 17:12

Nemecko muze mit mensi umrtnost (ikdyz silne pochybuju pri nepomeru poctu obyvatel). Ale obrovska vyhoda je jejich vozovy park. I v Cechach statistiky spokojene klesaji jak je na silnici vic airbagu a modernejsich aut. Zlepsovani zachranneho systemu taky zlepsuje statistiky. Ze by byla nejaka pohadka jezdit po nemecku to nevim - na dalnici se sice muze jet co to snese (misty), ale ze by se chovali predvidave a ohleduplne to zrovna ne. Nez spicku kolem Berlina tak to radsi D1. Italove berou predpisy s rezervou a hodne hledi na zdravy rozum - nejsi v obydlene oblasti tak jed rychle, necekaji na prazdne krizovatce. Pokud je nekdo nestastny s situaci na cestach tady tak doporucuju cestu pres Polsko k Baltu nebo dal... Rozbite cesty, neprehledne useky, kamionu jak by je tam tiskli. Na druhou stranu kamionista nema problem uhout na zpevnenou krajnici a nechat auto predjet. Ten v protismeru uhne taky. A je fakt ze ty jejich nove dalnice jsou trochu jina liga. Polsti policajti se taky vydali cestou buzerace za blbiny a v posledni dobe tam uz lidi berou zakon do svych rukou, kdyz jde o alkohol za volantem... Nevim jestli to je spravny model kam se vydat.

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od VencaZE » 31 črc 2014 17:46

Tim: Máš to Time nějaký trochu posunutý- jak už někdo psal, pravidla nejsou proto aby blbci věděli jak jezdit, ale proto aby všichni lidi, včetně těch normálních, věděli jak řešit dopravní situace bez zbytečných komplikací a zdržování. Jsou potřeba, ale je snažší k nim přistupovat a řídit se jimi s rozumem a cestou nejmenšího odporu.
Kretény a psychopaty žádný pravidla nezajímají a to nejen na silnici ale i v ostatním životě. Tak to bylo, je a bude. A můžeš mít radary, policajty, pokuty, zastavovací pásy nebo co ještě. Takových lidí ale není mnoho a proto není na místě zavádět nějakej silniční- buzerační fašismus (zde slovo fašismus nemá nic spolešného s Německem).
Největší chaotici jsou podle mě naopak ti co považují pravidla za svatý grál a jsou schopni jezdit třeba 10-15 km pod, jen aby proboha nepřekročili limit. (To prosím nezaměnuji s jízdou dle vlastních schopností a možností. Jsou lidi kteří nemají na to aby jezdili plynule a nezdržovali.)
V Německu se žádný hromady mrtvol nekonají, to můžu říct zodpovědně, jsem tam víc než doma. Po německý bundesce se jezdí 60-70 protože náklaďáky nad 7,5 tuny to tak mají povoleno (60 km/h) a tím pádem všechno zdržují. ( Osobáky 100 km/h po bundesce)
Mimochodem, nedovedu si dost dobře představit jak najedeš po Německu 1200 km denně v kombinaci dálnice/ bundeska, vyřídíš svoje záležitosti a to všechno ještě podle předpisů.. To musíš být na konci takový cesty docela na šrot ne ? Nebo je něco jinak :ty jeden...: .
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#44 Příspěvek od KDB » 31 črc 2014 17:53

Se statistikami opatrně - vždy je důležité sledovat, jaká je metodika.
V době , kdy šel v platnost bodový systém, změnila se metodika evidence zemřelých - počítalo se úmrtí do 24h po nehodě - do té doby to bylo 72h. Stejně byla změněna i evidence nehod - do evidence se počítaly až nad 50.000,- škody (předtím 20.000,-) , dnes už 100.000,-
Tyhle změny určitě neovlivnily výsledky statistik.....a tím i mediální obraz bodového systému a jeho organizátorů a provozovatelů, že ?

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#45 Příspěvek od KDB » 31 črc 2014 18:09

S jízdou po Německu nemám žádný zásadní problém ( až na směrové značení - to je někdy na naší úrovni), ale jinak se tam jezdí v pohodě - víc selsky, nebo intuitivně než většinou u nás.
U nás se jezdí dost křečovitě - značení a kvalita infrastruktury řidiči nepomáhá, ale často mate a nasírá, část předpisů taky a do toho chrániči pomáhající plnit peněženky ( eráru a spřátelených firem) - to nejsou optimální podmínky pro pohodový provoz.
To Venca: jsem rád, že nejsem sám, kdo to vidí podobně.

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#46 Příspěvek od pablo.gs » 31 črc 2014 20:09

Zatím znám pouze policajty, kteří mě buzerovali za prkotiny (za max 60 na přehledném výjezdu z obce, 95 na okresce, 1/2 roku prošlou lékárničku atd)
Naprosto vyjímečně se potkám s policajtem, který umí s nadhledem odlišit "sice mimo normu, ale bezpečně" od "nebezpečného". Několikrát do roka cáluju za prkotiny a poslouchám chytrý kecy nějakýho debila s plácačkou, přitom bych neřekl, že jezdím nebezpečně. Mám za posledních 20 let najeto okolo miliónu autem i na moto, počet zaviněných nehod nula.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#47 Příspěvek od Tim » 31 črc 2014 21:30

@ Venca. Nene, nic není jinak. Je to asi měsíc zpátky, co jsem musel do Chemnitz, pak do Lipska, pak tři adresy v Berlíně a nakonec do Schwerinu nebo jak se to městečko asi 110 km nad Berlínem jmenuje. Potud vše v pohodě, ale jedu zpátky a začalo šíleně chcát. Inu zpomalim na nějakých 80-90 km/h, protože rychlejší jízda se neslučovala se zdravým rozumem. Jenže ti kokoti německý ne... Takže jsem ujel asi třicet kilometrů a tam na dálnici asi deset aut v sobě, pytle na mrtvoly... Nic hezkého. Měl jsem ale štěstí. Zastavilo mne to před sjezdem z dálnice, tak si říkám paráda, vezmu to bundeskama na "sedmdesát dvojku" a pofrčim domu. Ale ouha, tam taky bouračka. Takže jsem musel přes Boží Dar.Fakt krása, ten den jsem ujel 1206 km, vyjížděl jsem v osm ráno a domu přijel půl hodiny před půlnocí. Na šrot? To jsem po takové jízdě býval první rok, teď už to zvladám. Nejezdím to ale vždy. Většinou jen 800-900 km.
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

JakubDolezal
tel.: 702091816
auto: Discovery 2

#48 Příspěvek od JakubDolezal » 06 srp 2014 20:59

Tak já ten "fízl", jak někdo naše řemeslo hanlivě nazval, jsem. Ne teda dopravák. Pokut dám do roka max 10 za zcela jasné přestupky - stk, rychlost, tech.stav, a to jen protože prostě nějakou dát musím. Doufám, že se chovám k řidičům lidsky a spíš domlouvám. Defender na silnici je kapitola sama o sobě (i další upravené off-roady), ale osobně jsem rád, když na silnici nějakého potkám a když ho zastavím, tak abych dal řeč a ne abych ho musel "prcat". U nás na silnicích je bordel "jak sviň" a postihy řidičů jsou nízké, rozhodně se jich nikdo nebojí. Předpisy jsou od toho, aby se dodržovaly. Jednání policisty v prvním příspěvku bylo evidentně rýpavé a chtěl na autě něco najít. Holt i u Policie jsou pitomci (a ne málo), ale naprostá většina jsou slušní a rozumní chlapi, tak nás neházejte do stejného pytle. A propó, já taky daně platím jako každý jiný:wink:
LR Discovery 2 TD5
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i

"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM

Franta D1
tel.: 731585433
auto: Disco 1 3.5 V8i

#49 Příspěvek od Franta D1 » 06 srp 2014 21:33

Já jsem tuhle letěl v sobotu s LR do práce a najednou na kopci dvá cajti. Protože to mám do táhlýho kopce tak tomu odpovídal i zátah motouru a tož mne hoši stopli. Klasika doklady od auta řidičák atd.
Šáhnul jsem pro techničák emise a šáhnu do kapsy u kalhot a ono tam nic. Vzal jsem si čistý kaťata a peněženku s nepřendal :Sorry: Tak proběhla nějaká ta konverzace, sypání popela ... a auto si tam bublalo na volnoběh, tak jsem musel ukázat motour :heart a dál to bylo v pohodě. Pochopitelně jsem otočil a mazal pro peněženku. :hand

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#50 Příspěvek od Johny R » 06 srp 2014 21:35

Lidi jsou různí, to je jasné! Já bohužel teď naposled narazil na měšťáka a to byl neskutečný magor! Nemám ve zvyku se s policistou hádat, ale tohle se fakt nedalo! Prostě mi začal vypisovat účtenku za 2500,-, za to že jsem najel na pruh trávy mezi chodníkem a cestou když jsem máti nabíral před nemocnicí. Normálně bych to neudělal, ale máti s čerstvě zašitou rukou a její nástup do DEFíka se tím zjednodušil, navíc autobus co jel za mnou mohl projet! Podotýkám že tam tráva roste ze štěrku stylem sem tam stéblo, takže o nějaké škodě nemůže být vůbec řeč! Ten magor nebyl ochoten ani v nejmenším příjmout jakýkoliv argument! Já své PROVINĚNÍ doznal, ale 2500,- mi prostě adekvátní nepřišlo a až když jsem mu řekl že mám 500,- a že to teda vůbec nemusí vypisovat, ale poslat ke správnímu řízení, tak to vypsal za 500,- ! Tak co si mám potom myslet :hmm: !

Trewor - ségra
auto: D2

#51 Příspěvek od Trewor - ségra » 07 srp 2014 15:17

No že měšťáci jsou povětšinou hloupá lůza...tak jako si to myslí všichni kdo s nima měli kdy dočinění :puke

Odpovědět