Odešla baterie na cestě
Moderátor: Miky_CZ
Odešla baterie na cestě
Tak to bylo vo chlup!!Po 1000km jízdy v autě divnej odér,po zastavení pára zpod haubny,po otevření takhle krásně nafouklá baterie!Vařila jak voda na kafe!Dva články v pr.... .Ještě že se nafoukla,přeškrtila přefuk. hadičku,ta tlakem vypadla a pářila pod haubnu,jinak bych si toho za jízdy nevšimnul.A to jsem jí jako starej odchovanec škodovek před cestou kontroloval!Už vidím ten katastrifickej scénář-výbuch baterie,možná havárie,požár,třeba v tunelu pod Alpama,na každou stranu 4 km ..... Lepší nemyslet.Po hodině pomocí asistence pojištovny nová baterka a odjezd.Viděl jsem kdysi traktor kde buchla baterka a řeknu vám,nic moc!Už se někomu něco takovýho přihidilo?

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
						- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
Re: Odešla baterie na cestě
mě umřela předevčírem , naštěstí domu u baráku , přesně po 5 letech

- 
				Luboš M.
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si můžeme podat ruce  . V DIII ko před měsícem, bez varování u baráku, V Toyotě mi po zimě nejdou dobít dvě baterie, jedna při dobíjení taky skoro bouchla a to ještě potřebuji jednu do zahradního traktůrku a nemluvím o skútru, kde je taky KO
 . V DIII ko před měsícem, bez varování u baráku, V Toyotě mi po zimě nejdou dobít dvě baterie, jedna při dobíjení taky skoro bouchla a to ještě potřebuji jednu do zahradního traktůrku a nemluvím o skútru, kde je taky KO  ........to je zase desítka jen za baterky kuwa
 ........to je zase desítka jen za baterky kuwa 

. V DIII ko před měsícem, bez varování u baráku, V Toyotě mi po zimě nejdou dobít dvě baterie, jedna při dobíjení taky skoro bouchla a to ještě potřebuji jednu do zahradního traktůrku a nemluvím o skútru, kde je taky KO
 . V DIII ko před měsícem, bez varování u baráku, V Toyotě mi po zimě nejdou dobít dvě baterie, jedna při dobíjení taky skoro bouchla a to ještě potřebuji jednu do zahradního traktůrku a nemluvím o skútru, kde je taky KO  ........to je zase desítka jen za baterky kuwa
 ........to je zase desítka jen za baterky kuwa 
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false;  vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
						Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
No ale to že se takhle nafoukne a uvaří baterka většinou svědčí o přebíjení alternátoru.Tak aby sis neodpravil i tu novou.

- 
				MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pokud byly zkratované članky, tak bude vařit i při správně fungujícím dobíjení. Každopádně kontrola nabíjecího napětí je žádoucí.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
						- 
				omar
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
naprostej souhlas mam uz nekolik let měřák takze mam neustalej prehled jak to dobiji,stal cca 200kc aj s postovnymMadTom píše:Pokud byly zkratované članky, tak bude vařit i při správně fungujícím dobíjení. Každopádně kontrola nabíjecího napětí je žádoucí.
- 
				Luboš M.
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Mám v autě takovej ten cigaretovej měřák dobíjení a je to do 14.2, tak že OK.libovka píše:No ale to že se takhle nafoukne a uvaří baterka většinou svědčí o přebíjení alternátoru.Tak aby sis neodpravil i tu novou.
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false;  vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Jo,mechanik na místě to samozřejmě měřil než jí měnil,doma jsem to udělal taky a dobíjení je OK.

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
						- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Mě dvakrát ve lesním stroji explodovala. A řeknu Vám že v první chvíli sem si myslel že už sem mrtvej. Příčina byla vždy stejná vlivem nárazů a vibrací se zkratoval jeden článek.

Land Rover Discovery 300 Tdi,  AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB,  D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
						Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
I ja jsem v pondeli menil baterku, taky na ni prisla rychla smrt... Asi epidemie.

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
						- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Mě se po měsíční odstávce vybila špičková " OPTIMA " ( už má taky přes 5 let ) . Zatím stačilo jen nabít a jede při denním provozu . Někdo mě říkal,že když se gelovka vybije tak je prej už v hajzlu,tak nevím nevím jak dlouho bude fungovat . Ale já zas jezdím jen okolo komína,tak to budu mít dom kousek .

D III  -   2,7 TDV - The end result of a lot of hard work. 
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
To jsou pomluvy. Mě se gelovka žlutá optima vybyla na 4V a po oživení v servisu je jako nová. A jedna červená optima dokonce na 0V a po oživení a testu měla prej kapacitu přes 100%. Pravda jsou to jenom roční mladice.  

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
						- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
A ve kterém servisu ti je oživlovaly. 
Mě už jich těch slavných Optim umřelo pět. Prostě se vybily a už nejdou nabít. Jednu jsem zkusil dát do servisu baterek pod Nuselákem a prý je KO. A to nijak stará nebyla.
Ty zbylé tři jsem tam ani nedával.
A jedna mi odešla během navijákování na letošní Chroatia Trophy.
K

Mě už jich těch slavných Optim umřelo pět. Prostě se vybily a už nejdou nabít. Jednu jsem zkusil dát do servisu baterek pod Nuselákem a prý je KO. A to nijak stará nebyla.
Ty zbylé tři jsem tam ani nedával.
A jedna mi odešla během navijákování na letošní Chroatia Trophy.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY   ---   tel  608333403  ---  email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
						28 let praxe
Já je taky dával do servisu pod Nuselákem, červenou dvakrát a žlutou jednou, a vždy jí vzkřísily. A jednou žlutou v Letňanech, to měla 7 voltů. Moje nabíječka, jak to hodně klesne, to není schopná nabít.

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
						- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak mě se povedly oživit obě Optimy osobně doma   . Nabíječka byla ze začátku v tom poli " Start " a pak se postupně zatlumovala až ampérmetr ( bo co to je za měřák ) klesl na 0 . Ale měřit kapacitu mě nenapadlo
  . Nabíječka byla ze začátku v tom poli " Start " a pak se postupně zatlumovala až ampérmetr ( bo co to je za měřák ) klesl na 0 . Ale měřit kapacitu mě nenapadlo   , ono nemám ani měřák
  , ono nemám ani měřák   Mě vlastně stačí,když auto chytne a jede ....
  Mě vlastně stačí,když auto chytne a jede .... 

. Nabíječka byla ze začátku v tom poli " Start " a pak se postupně zatlumovala až ampérmetr ( bo co to je za měřák ) klesl na 0 . Ale měřit kapacitu mě nenapadlo
  . Nabíječka byla ze začátku v tom poli " Start " a pak se postupně zatlumovala až ampérmetr ( bo co to je za měřák ) klesl na 0 . Ale měřit kapacitu mě nenapadlo   , ono nemám ani měřák
  , ono nemám ani měřák   Mě vlastně stačí,když auto chytne a jede ....
  Mě vlastně stačí,když auto chytne a jede .... 
D III  -   2,7 TDV - The end result of a lot of hard work. 
- 
				MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tohle sem řešil přímo s vývojářema z Banneru, a potom mi v principu to samé potvrdili i jiní baterkáři.
U olověné baterky je část desek normálně aktivní a část ne. Pokud baterku hluboce vybiješ, tak se de i to té normálně neaktivní části a ta už se znovu nenabije, takže dojde ke zhoršení funkce baterky.
Co se týče testu baterky - že je OK, tak by mě zajímalo, jak to dělali a jak dlouho to trvalo. Ono změřit kapacitu trvá několik hodin, a na změření startovacího proudu je zase potřeba docela velká mašina, aby baterku reálně zatížila. Pro srovnání 100Ah baterka je schopná dát proud kolem 800-1000A, což jsou 2-3 navijáky pod plným tahem. A tomu taky musí odpovídat dráty, co se k baterce připojí během toho testu.
Za mě jednoznačně olověnou baterku nevybíjet do nuly - velmi jí to škodí, neskladovat vybitou, teda pokud ještě není nová a používat na to na co je určená - startovací na startování, karavanovou na ledničku a světýlka.
Prošlo mi rukama několik tun olověných baterek - staničních, používaných do UPSek na dráze, kde je požadavek na zálohování minimálně na 5 hodin. A když jsme řešili, jak je správně používat, aby vydrželi deklarovaných 10 let, tak to bylo - teplota cca 25°C, při 40°C hrozí že uteče voda (baterky nebyli dolévací, aby mohly být vedle ostatních zařízení), nabíjet konzervativně na 13,8V trvale, i když to znamená, že nebude k dispozici 100% kapacity ale třeba jenom 95%, a hlavně nevybíjet "do nuly". Typická startovací baterie zvládá cca 200 cyklů nabít/vybít, tužkové NiCd zvládali 1000 cyklů. Je to dáno konstrukcí. Ptal jsem se i na použití v autě s navijákem a tak je to o tom, aby baterka nešla napětím moc dolů, jinak se prostě kazí, a aby se nepřehřívala - Optima stejně jako fůra jiných baterek nemá možnost dolít vodu. Je konstruovaná jako přetlaková, kdy po překročení bezpečného přetlaku se uvolní ventilek nebo třeba protrhne bezpečnostní membrána a plyny což je vlastně voda, jsou z baterky pryč. A ta vysychá a postupně umírá.

U olověné baterky je část desek normálně aktivní a část ne. Pokud baterku hluboce vybiješ, tak se de i to té normálně neaktivní části a ta už se znovu nenabije, takže dojde ke zhoršení funkce baterky.
Co se týče testu baterky - že je OK, tak by mě zajímalo, jak to dělali a jak dlouho to trvalo. Ono změřit kapacitu trvá několik hodin, a na změření startovacího proudu je zase potřeba docela velká mašina, aby baterku reálně zatížila. Pro srovnání 100Ah baterka je schopná dát proud kolem 800-1000A, což jsou 2-3 navijáky pod plným tahem. A tomu taky musí odpovídat dráty, co se k baterce připojí během toho testu.
Za mě jednoznačně olověnou baterku nevybíjet do nuly - velmi jí to škodí, neskladovat vybitou, teda pokud ještě není nová a používat na to na co je určená - startovací na startování, karavanovou na ledničku a světýlka.
Prošlo mi rukama několik tun olověných baterek - staničních, používaných do UPSek na dráze, kde je požadavek na zálohování minimálně na 5 hodin. A když jsme řešili, jak je správně používat, aby vydrželi deklarovaných 10 let, tak to bylo - teplota cca 25°C, při 40°C hrozí že uteče voda (baterky nebyli dolévací, aby mohly být vedle ostatních zařízení), nabíjet konzervativně na 13,8V trvale, i když to znamená, že nebude k dispozici 100% kapacity ale třeba jenom 95%, a hlavně nevybíjet "do nuly". Typická startovací baterie zvládá cca 200 cyklů nabít/vybít, tužkové NiCd zvládali 1000 cyklů. Je to dáno konstrukcí. Ptal jsem se i na použití v autě s navijákem a tak je to o tom, aby baterka nešla napětím moc dolů, jinak se prostě kazí, a aby se nepřehřívala - Optima stejně jako fůra jiných baterek nemá možnost dolít vodu. Je konstruovaná jako přetlaková, kdy po překročení bezpečného přetlaku se uvolní ventilek nebo třeba protrhne bezpečnostní membrána a plyny což je vlastně voda, jsou z baterky pryč. A ta vysychá a postupně umírá.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo