O vlastních zkušenostech . Pravda je ta,že za poslední cca 3-4 roky na jižní moravě sních nebyl ( ty jedny Kysuce , na Erikové chatě se nemůžou počítat )moon13 píše: Ale kdo ví o čem zase píšeš
Asi mám jiné BFG AT

Moderátor: Acon
O vlastních zkušenostech . Pravda je ta,že za poslední cca 3-4 roky na jižní moravě sních nebyl ( ty jedny Kysuce , na Erikové chatě se nemůžou počítat )moon13 píše: Ale kdo ví o čem zase píšeš
Já bych z toho nedělal zákonitost.mr-tomas píše:Tak jsem si dneska ráno pěkně početl jak MTčka pěkně kloužou a musím to teda potvrdit, protože jsem se zhruba před hodinou defenderem na MTčkách někomu podíval do kufru auta. A to to bylo jenom mokrý.
Těžko říct, dřív sem to řešil, teď už ne. Záleží kam jak a kde jezdíš. Když je zima s mrazem a nasněženým sněhem, jsou nejlepší zimáky. V terénu zimáky s řetězy. Když je zima jako poslední dva roky, zimáky jsou ti k ničemu. Jestli jezdíš asfalt jsou AT super. Jestli jezdíš i jinde, jsou nejlepší MT. Chvilku jsem to hlídal a nebyl línej a přezouval podle počasí. Teď už tam mám jen od podzimu MT a na léto Grabber TR Univerzál. MT jsou super, na asfaltu to klouže jako prase když je nasněžíno, někdy to ulítne i na dešti když to nehlídáš, ale v terénu jsou super. Jezdim denně a poctivě!!! 50/50 silnice/terén, tak si vyberHST píše:Omluva ale necetl jsem diskuzi celou, takze mozna se to tu uz resilo, z toho co ctu tak asi na zimu lepsi nebyt linej a prezou na zimaky (lezi mi na pude) a nechat ATcka (General grabbery AT2) zas na jaro...
tak? Diky
Ta znacka hory z vlockou neznamena ze ju guma zimnaJarda D4 píše:Mrkněte na tyhle "NOKIAN ROOTIVA"- jsou to AT, ale také "opravdu" zimní - mají i značku hory s vločkou nejen M+S. .
Nejsem žádný školený pneumatikář, ale jsem názoru, že je to přesně naopak a asi nejen já (i když se o tom vedou neustálé diskuze):fR4Nk píše:Ta znacka hory z vlockou neznamena ze ju guma zimnaJarda D4 píše:Mrkněte na tyhle "NOKIAN ROOTIVA"- jsou to AT, ale také "opravdu" zimní - mají i značku hory s vločkou nejen M+S. .Napis M+S znamena ze je zimna guma. Ta znacka vlocky sa dava aj na celorocne gumy napr... ja ich mam na Cooper Discoverer ATR.
Jarda D4 píše:Mrkněte na tyhle "NOKIAN ROOTIVA"- jsou to AT, ale také "opravdu" zimní - mají i značku hory s vločkou nejen M+S. Mám je na Free II asi měsíc, jsou opravdu měkké jako zimní, tiché a na asfaltu přesné - mělké bláto a trávu si už vyzkoušely a obstály se ctí, sníh zatím samozřejmě ne. Zatím jsem s nimi hodně spokojený, co to udělá po delší době uvidíme.
Pirelli Scorpion Ice&Snow na D2 v sirce 255 byly na snehu (a ze ho loni v Brne moc nebylo) uplne stejne nahovno jak BFG MT KM2. Letos zkousim Cooper Discoverer M+S a zatim nasuchu i mokru super.petmic píše:Mam taku otazku na tych co maju/mali zimne gumy Cooper Discoverer M+S. Zda sa ze je to velmi oblubena zimna guma ktora sa v rozmere 235/70 R16 da kupit pod 80Eur. Podla testov je v snehu super, ale na mokrom a aj suchom asfalte vyrazne zaostava. Je to fakt take zle?
Rozmyslam nad Pirelli Scorpion Ice&Snow alebo Nokian xyz ale cena tych Cooper Discoverer je lakava.