Freelader I. JO, NEBO NE?!...

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
akrij13
tel.: 605721321
auto: freelander,Octavka

Re: Freelader I. JO, NEBO NE?!...

#21 Příspěvek od akrij13 » 30 říj 2014 07:47

Já bych do něj šel. Sám jsem si koupil TD4 před rokem a půl. Dal jsem za něj o třetinu víc než máš nabídku a hned jsem musel koupit nový gumy, baterku, visko spojku a nějaký drobnosti. Ale pak už jsem jen jezdil a jsem spokojenej. Líbí se mi, docela přijatelná spotřeba ( kolem 8l) a jelikož je to má první 4x4, tak jsem byl unešenej co se s tím autem dá dělat a kam vyjede. Vždycky se říkalo, počítej při nákupu starýho auta s 10% nákladů na opravy. Pokud máš hlavní věci udělaný bych to risknul a pro účel na jaký to chceš bych do něj šel. A jak píšeš, že chceš něco ušlechtilýho, taky to při mým rozhodování hrálo roli. LR je přece aristokrat!

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#22 Příspěvek od fugín » 30 říj 2014 08:24

Moc času sis na pročtení fóra teda nedal. Píšeš že auto má vyměněné spojky,tedy počítám že jak hlavní tak i visco,to je velké +. Pokud je i IRD v pořádku,tak má tohle Free ty nejdražší opravy za sebou. To ovšem neznamená,že tě nějaké ty "levnější" opravy nemůžou potkat. Píšeš Vysočina,na ryby,do lesa,pro dřevo. Na ryby super, na houby super. Do lesa na dřevo = vozik. V lesích na Vysočině bývá vlhko,bahno a kopce = nutnost pořádných pneu a jelikož Free nemá redukce = spojka ve velikém ohrožení. Na časté tahání naloženýho vozíku po lese to auto rozhodně stavěný není. Já fríčko používal jak na ryby,ježdění na houby,denně do práce,na výlety s rodinou,tak i na nevázané řádění v terénu,akce srazy atd. V tom druhém případě je nutná odpovídající péče. Ale tu vyžadují všechna auta co se takových akcí zúčastňují. Kdyby mělo Free redukce,tak bych ho snad nikdy neprodal. Za mě tedy Free ano. Ale jak říkám,nějaké ty opravy tě určitě neminou. Já si místo free koupil D2 v opravdu suprovém stavu a už jsem v něm taky za 45 tis. Prostě je to na tobě. Koupit můžeš a jestli ti nebude sedět tak prodat ho můžeš vždycky.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Krasty

#23 Příspěvek od Krasty » 30 říj 2014 12:41

I jak pridam neco do diskuze...
ode mne tu najdes par komentaru, kde beduju, ze jsem udelal chybu atdatdat. Dnes jsem rad, ze jsem si ho koupil. Mam ho presne na ty ucely jak pises ty...ryby, les, drevo. (vlastnim kousel lesa u rybnika, kde mam maringotku a obcas sem a tam neco vozim...prevazne odtud drevo :-) )
Za tu cenu a pokud ma jakstaks vse ok, tak bych do toho sel. Jiste, ze musis pocitat tak s dalsima iks tisicema kc, ale to je u vseho.
zkus tady oslovit nekoho z fora z okoli, dej mu neco na pivko at tam s tebou sjede. Nerikam, ze tu je kazdej odbornik, ale po par letech kazdej zna bolistky a slaba mista techto aut a dokaze poradit.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#24 Příspěvek od cyril » 30 říj 2014 14:46

Konečně rady od těch, kdo free mají, nebo alespoň měli! Nedej na strašáky těch, kteří jej neznají. Máme doma Freelander 2, se kterým jezdí manželka. A má jej moc ráda a nedala by jej! Ale to je trochu jiný auto. V každým případě pokud nenajdeš nikoho z okolí, kdo by s tebou do toho bazaru zajel, tak si alespoň při zkušební jízdě najeď na nějaký rovný suchý parkoviště - třeba u nákupního střediska a v plným rejdu při pomalý jízdě by ti auto nemělo chcípnout. Poznáš tak, že je visco v pořádku, protože když je ztuhlý, jdou v zatáčce natvrdo nápravy proti sobě a auto se brání, co mu přídavka dovolí. Jinak ti v dalších věcech asi spíš poradí samotní majitelé. Nebo zkus pročíst fórum. Přeji šťastnou ruku. Free je pěkný auto. A hlavně taky LR!!! :heart :yes

fugín

#25 Příspěvek od fugín » 30 říj 2014 15:19

Ono by neškodilo kdyby potenciální LR pacient uvedl kde to auto stojí, on by se s ním třeba někdo ochotnej na toho friťáka zajel podívat.....

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#26 Příspěvek od cyril » 30 říj 2014 16:01

fugín píše:Ono by neškodilo kdyby potenciální LR pacient uvedl kde to auto stojí, on by se s ním třeba někdo ochotnej na toho friťáka zajel podívat.....
Má to za humny a bydlí na Vysočině...:-D.

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#27 Příspěvek od y.sajty » 30 říj 2014 16:04

Tak tak,nenech se odradit,je to jen auto a tak se sem tam něco pokazí a FREE je pořád ještě v průměru.Někdy mi připadá,že se do fora zapisují i ti kteří se chtějí vykecat a trochu naštvat.Kup si jiné auto a bude se ti také kazit ale FREE už nebudeš chtít prodat.S těmi poruchami to zas tak hrozné není,já po 5.letech měnil jen benzínové čerpadlo a pak preventivně vis.spojku a rozvod.řemen ,vše tak za cca 8000 Kč.Krásné je,že po tolika letechh /r.v.99/není nikde ani kousek rzi a na technickou se připravuji jen tím,že ho umyji a zatím mi nezapsali žádnou závadu.Ostatní auta stejně stará jsou už většinou vraky.Ber to tak,že my nejsme prodejci a nechceme tě nachytat muíš mít dobrý odhad a najít při koupi chyby.

Zizal
auto: Freelander TD4

#28 Příspěvek od Zizal » 30 říj 2014 16:15

Pridam se k tem co te od toho nebudou zrazovat. Je to SUV co umi i mimo cesty. Pokud neco takoveho chces, nebo potrebujes tak musis pocitat s drazsim provozem na servisu bez ohledu na znacku. LR neni levne a par veci je vyslovene drahych. Kdyz ale koupis japonce tak tam je vetsina veci vyslovene drahych a par stoji nesmysl :grin:
Freeco jsem mel. Byl jsem s nim spokojeny, taky to bylo auto kde byla cast oprav udelana a nic moc se na nem nezkazilo. Muselo z domu, kvuli tomu ze je male pro transport kocarku...
Hlavni vyhoda Freecka je jeho univerzalnost - diskoteky mozna projedou o neco malo vic, ale na dalnici to zas takova hitparada neni. Jejich servis taky neni nejlevnejsi 8)
Takze za me Freelander ANO (pokud do nej vlezes).

fotoatelier
auto: Freelander I

#29 Příspěvek od fotoatelier » 30 říj 2014 17:51

Přátelé, moc děkuji za povzbuzení :clap , už je doma.
Nebylo to z bazaru, ale od prvního majitele v Čechách.
Původem auto z Němec.
Vyhnala mě od něj ze zahrady až tma, která teď padla. :chuckle
Ještě jednou dík.
Miloš.

fR4Nk
tel.: 0948028417
auto: LR Freelander
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od fR4Nk » 30 říj 2014 18:12

Nech Ti sluzi :clap :clap Precitaj si na co si davat pozor, coho sa vyvarovat, aby Ti robil radost co najdlhsie :grin:
PS: Pozor na nezne pohlavie, moja zena ma nechce donho pustit :grin: :grin: a musim jej ho furth umyvat, ked ho prevetram v terene, bo je to jej "milášek" :mrgreen: :mrgreen:
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.

HonzaF

#31 Příspěvek od HonzaF » 30 říj 2014 18:13

Čtu zpětně diskusi a bavím se :grin: . Udělal jsi dobře, free není o nic horší, než jiná auta. Myslím, že právě naopak. Taky jsem se do něj zamiloval a od loňska ho mám. Když mu člověk dopřeje náležitou péči, tak přežije kdejakého japonce nebo koncerňáka. Ať slouží a dělá radost mnoho kilometrů !

Krasty

#32 Příspěvek od Krasty » 30 říj 2014 18:55

Tak s tema Japoncema zase prrr. Mam 21 let starou hondu a nedam na ni dopustit.
Letos jsem vymenil lemy...to je tak vsechno za 8 let negarazovaneho provozu kazdy rano do prace a z prace 2 km. Japonec je drzak a srdcovka, LR je srdcovka a drzak

XXXJenda.xxx
tel.: 723310895
auto: Freelander Td4 2000

#33 Příspěvek od XXXJenda.xxx » 30 říj 2014 19:04

Skorem po třech a půl roce jsem si opět Freečko pořídil (a just téměř totožné jako první) To mluví za vše ne??? Jízda v něm je prostě návyková! Sice nějaké mouchy má, že Zizal :tmi , ale „když ho miluješ-není co řešit!!!“ Tak nechť slouží a dělá jen radost. :clap

HonzaF

#34 Příspěvek od HonzaF » 30 říj 2014 19:08

Nechci to tady plevelit, ale tím japoncem jsem myslel pajero. Kolega jeden exemplář vlastní, a hnil až hrůza. Tak ho odhlásil ( páč už ho nemohl nikomu prodat ) a t.č. torzo používá jako lesní traktor.

fugín

#35 Příspěvek od fugín » 30 říj 2014 19:29

fotoatelier píše:Přátelé, moc děkuji za povzbuzení :clap , už je doma.
Nebylo to z bazaru, ale od prvního majitele v Čechách.
Původem auto z Němec.
Vyhnala mě od něj ze zahrady až tma, která teď padla. :chuckle
Ještě jednou dík.
Miloš.
No tak gratulace ke koupi auta z rodiny LR :yes . V mém posledním příspěvku byla skrytá
(asi nepochopená) ochota zajet s tebou zitra toto konkrétní auto prohlédnout,ale jednáš rychleji než píšu. Přeju aby tvé nové auto dělalo víc radosti než starostí. No a kdyby náhodou zlobilo,stačí se zde na fóru svěřit a věř,že se vždycky najde několik lidí co dokážou fundovaně poradit. Teď už jsou jenom dvě možnosti: buď si to auto totálně zamiluješ a staneš se tím správným pacientem,nebo ho prokleješ. Ale doufám,že to bude ten první případ,protože Free je nadčasové SUV a jak už se zde psalo,dokáže projet po troše úprav oproti jiným SUV téměř nemožné.

pajawxw
tel.: 776267349
auto: Fríí

#36 Příspěvek od pajawxw » 30 říj 2014 19:41

S příchodem Land Rovera přichází i spoustá přátel :)

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#37 Příspěvek od Tim » 30 říj 2014 21:59

Krasty zase ty japonce tolik nechval :-) Mne teď technická na Hondu stála 18 tisíc a to bylo potřeba udělat jen "pár blbostí" :-) Momentálně děláme tatovi nissana, protože terrano r.v. 2000 má tak super kastli, že jsem se při opravě zámku kufru propadl podlahou :-) Na to je free super, to prostě nerezne...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

fugín

#38 Příspěvek od fugín » 30 říj 2014 22:34

Tim píše:Krasty zase ty japonce tolik nechval :-) Mne teď technická na Hondu stála 18 tisíc a to bylo potřeba udělat jen "pár blbostí" :-) Momentálně děláme tatovi nissana, protože terrano r.v. 2000 má tak super kastli, že jsem se při opravě zámku kufru propadl podlahou :-) Na to je free super, to prostě nerezne...
Terrano r.v. 2000 jsem v neděli táhl 250 kilásků na špagátě....dobrý auto.. :rofl

Krasty

#39 Příspěvek od Krasty » 31 říj 2014 06:33

Tim píše:Krasty zase ty japonce tolik nechval :-) Mne teď technická na Hondu stála 18 tisíc a to bylo potřeba udělat jen "pár blbostí" :-) Momentálně děláme tatovi nissana, protože terrano r.v. 2000 má tak super kastli, že jsem se při opravě zámku kufru propadl podlahou :-) Na to je free super, to prostě nerezne...
Ja mluvil o Civicu....najezdeno ja 110 tis km (celkove 190 tis km) a opravdu kazdy den rano do prace a pak z prace 2 km v zime, v lete. Nemluvim tu o rezaveni...to asi taky zalezi na tom jak se o auto clovek stara, ale o mechanicky veci. Ze by mi odesel starter, spojka, nebo podelany lanko na stahovacce? To proste neznam...a o rezaveni krome tech lemu taky nevim.
Asi s tim Time nejak divocils...18 tis za stk, to snad nema ani to auto takovou hodnotu (psal si tu o svym civicu, ne?)
A free, to nerezne, to je pravda, ale obcas nejaka ta mechanicka porucha nastane, ale to se neda nic delat :inlove

...sorry za plevel...

iYary
tel.: 6O2791O2O
auto: ex. Defender 11O Td5

#40 Příspěvek od iYary » 31 říj 2014 06:47

Gratulace, se zvedavosti jsem sledoval tohle téma .... ale nemám radu, free jsem nemel ale libi se mi ..... tak se pochlub fotkama někdy.

Jarda

Odpovědět