D2 1999 - nerozsvici se vnitrni osvetleni
Moderátor: Miky_CZ
D2 1999 - nerozsvici se vnitrni osvetleni
Zdar chlapi. Takova banalitka ktera ale zamrzi. Nerozsvici se mi vnitrni osvetleni. Ikdyz mam otevrene vsechny dvere. Porad je to mrtve. Nesetkal se s tim nekdo? Na manualni sepnuti spinacem vsechny svetla sviti. Diky za tipy.

- 
				MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: D2 1999 - nerozsvici se vnitrni osvetleni
Setkal - dělalo mi to to samé a nakonec to byla chyba v drátu co vede od jednotky BCU k těm světýlkům. Nenašel jsem ji, tak jsem tam natáhnul druhej drát. Myslím, že to ale může být i pouze vypnuté v nastavení jednotky BCU.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Díky za info. Jdu na repas modulátoru ABS díky amígosákům   tak poprosím kluky ať se na to mrknou
 tak poprosím kluky ať se na to mrknou 

DII 2002 - me se nic nerozsviti ani rucne, jen pokud lampicka zustane zapnuta, obcas za jizdy blikne. Nejspis bude nekde zlomeny drat - nevite, prosim, jak je to vsechno propojene nebo na sobe zavisle ? Nerad bych natahl novy proud a neco vypalil...  Diky.
  Diky.

Diky.
  Diky.Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
						- 
				MadTom
To chce vzít RAVE - jsou tam jak schémata, tak na nich vyznačené barvy drátů a hlavně fotky konektorů a popis jejich umístění v autě.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ja spis myslel jestli to uz nekdo neresil...

Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
						- 
				MadTom
Ale vždyť ti to píšu:
1. diagnostika a podívat se, zda to není jenom vypnuté v nastavení auta - dělá to jednotka BCU.
2. pokud není, tak RAVE - schémata - rozborka světýlek a panelu nad nohama spolujezdce a měřit, podle schématu, jestli ty dráty vedou.
Jestli čakáš malovaný návod, kde co odšroubovat a co změřit, tak ten jsem neviděl. A hlavně, těch drátů a míst je několik, kde to může začí zlobit. Takže udělat na to univerzální návod není jednoduché.
A nebo to dát autoelektrikáři - nejlépe takovému, který to RAVE má a rozumí tomu, co je v něm napsané. Ono RAVE je totiž originál fabrická servisní příručka a zrovna schémata jsou v ní velmi pěkně popsaná. Má jedinou nevýhodu - je anglicky.
Nebo počkej až bude trošku tepleji a dojeď za mnou do Olomouce a podíváme se na to.

1. diagnostika a podívat se, zda to není jenom vypnuté v nastavení auta - dělá to jednotka BCU.
2. pokud není, tak RAVE - schémata - rozborka světýlek a panelu nad nohama spolujezdce a měřit, podle schématu, jestli ty dráty vedou.
Jestli čakáš malovaný návod, kde co odšroubovat a co změřit, tak ten jsem neviděl. A hlavně, těch drátů a míst je několik, kde to může začí zlobit. Takže udělat na to univerzální návod není jednoduché.
A nebo to dát autoelektrikáři - nejlépe takovému, který to RAVE má a rozumí tomu, co je v něm napsané. Ono RAVE je totiž originál fabrická servisní příručka a zrovna schémata jsou v ní velmi pěkně popsaná. Má jedinou nevýhodu - je anglicky.
Nebo počkej až bude trošku tepleji a dojeď za mnou do Olomouce a podíváme se na to.
Neviem, mozno to bola len nahoda, ale ked som mal vybratu spolujazdcovu sedacku, zabudol som predtým ako som ju dal nazad zapojiť ten "šteker" ktorý z nej zospodu trčí. Na palubovke sa mi rozsvietilo "SRS" a počas toho nesvietilo vnutorne osvetlenie po otvoreni dveri, ani po odomknutí centralom. Svietilo len vtedy, keď som ho zapol vypínačom na "ON".
Keď som ten šteker spojil, SRS prestalo svietiť a neskôr som si uvedomil, že svetlo svieti tak, ako má.
J.

Keď som ten šteker spojil, SRS prestalo svietiť a neskôr som si uvedomil, že svetlo svieti tak, ako má.
J.