Moderátor: Miky_CZ
dotaz na odborníky mám letos prvně naga jolokia a opadávaj mi na ní květy,je něco špatně?Zanzibar píše:První letošní Chilli sklizeň. Pálí krásně, jemně. Tyhle jdou do pasty typu Sambal. Je jich ve skleníku minimálně jednou tolik + cca 6 kousků Naga Jokulia + cca 15 kousků Habanero. Hurá, letos se to povedlo. Loni jedna jediná červená chilli paprika mi trochu vzala radost ze života
Nazdar. Nič nie je zle. Oni opadávajú. Potrebujú veľa vody, tepla, trošku prihnojiť. Ak ich nemáš v sklenníku, tak raz za čas potriasť, aby sa opelili. Ja pestujem Naga Morich - tie isté rastliny už štvrtý rok.desmosedici-rr píše:dotaz na odborníky mám letos prvně naga jolokia a opadávaj mi na ní květy,je něco špatně?Zanzibar píše:První letošní Chilli sklizeň. Pálí krásně, jemně. Tyhle jdou do pasty typu Sambal. Je jich ve skleníku minimálně jednou tolik + cca 6 kousků Naga Jokulia + cca 15 kousků Habanero. Hurá, letos se to povedlo. Loni jedna jediná červená chilli paprika mi trochu vzala radost ze života
ano právě se chystám letos už na druhou sklizenZanzibar píše:Pokud se někdo věnuje pěstování CHILLI, doporučuji tyto stránky. http://www.bhutjolokia.eu/
Již jsem objednal semínka "nejpálivější na světě" a načerpal spousty nových rad a triků.
a naložil jsi to nebo sušíš?Zanzibar píše:Krása !!! sklidil jsem v sobotu, těsně před mrazem. Letos celkem slušná úroda. Habanero & spol. ! Tak příští sezóně Zdar !
50/50. něco usuším a pak pomelu, zbytek bude zabijácká chilli pastadesmosedici-rr píše:a naložil jsi to nebo sušíš?Zanzibar píše:Krása !!! sklidil jsem v sobotu, těsně před mrazem. Letos celkem slušná úroda. Habanero & spol. ! Tak příští sezóně Zdar !
Ja mám na chilli pastu prfektný recept - z jednej detektívky.Zanzibar píše:50/50. něco usuším a pak pomelu, zbytek bude zabijácká chilli pastadesmosedici-rr píše: a naložil jsi to nebo sušíš?
já na ty stránky taky koukal a hodně zajímavé mi přišlo to zazimování ,že to ostřiháš a na jaře vyndáš a zas to obroste ,to jsem netušil že by mohlo fungovat ,takže až dejmetomu za týden očešu plody naga jolokia, tak jí ostříhám a dle návodu schovám a na jaře se uvidíZanzibar píše:Semínka pro 2015 jsou doma. Přelom leden/únor vysít a pak se uvidí
Jojo, to jsem věděl, většina chilli jsou minimálně dvouletky, jenže je mám ve skleníku a letos jsem to zase nestihldesmosedici-rr píše:já na ty stránky taky koukal a hodně zajímavé mi přišlo to zazimování ,že to ostřiháš a na jaře vyndáš a zas to obroste ,to jsem netušil že by mohlo fungovat ,takže až dejmetomu za týden očešu plody naga jolokia, tak jí ostříhám a dle návodu schovám a na jaře se uvidíZanzibar píše:Semínka pro 2015 jsou doma. Přelom leden/únor vysít a pak se uvidí