Ahoj, díky za pochvaly.
Píšu do textu odpovědi...
1. Na jak dlouho jste tam byli komplet včetně letu?
15 dní
2. Je to vhodný i pro celý rodiny s dětmi (14+7)?. Kolik to asi přijde nákladově pro průměrnou rodinu? (Nevím jak správně položit otázku, my jsme s dětmi 4). Takže letenky, ubytování a pronájem auta. Jídlo a útratu za suvenýry nepočítám.
Jednoznačně, náš Dominik se na letišti v Muscatu robrečel, že nechce domu.

Rozpočet cca 50.000 na jednoho, násob 4 a uber cca 20 tisíc za to, že děti nebudou mít vlastní auto. Včetně jídla...
3. Když vidím ten utrženej nárazník, jsou ta auta nějak připojištěný, nebo jak se řeší případná náhrada škody?
Dali nám dva Pathfindery i když jsme měli objednaný samý patroly. Už měly nárazníky potrhaný, takže jsme je na konci pospravili a bylo to v pohodě. Spoluúčast na offroad je 250 riálů (* cca 58 a máš to v korunách)
4. Výlety do pouště jste dělali i na víc dní, nebo jste se večer vraceli někam do civilizace? Spaní stany, hotely, apartmány či chatky?
Dvakrát jsme jeli poušť napříč, vždy po dvou nocích v dunách. Spaní celou dobu ve stanech nebo autech.
5. Měli jste na místě nějaký potíže s domorodci?
Domča se nerozbrečel kvůli dunám, poušti, koupání v moři ale kvůli lidem, že se mu od nich nechce. Nikdy a nikde jsem se nesetkal s tak skvělými lidmi jako tam.
6. Dá se tam vymyslet nějakej rodinnej program?
Jasně, jako na jakémkoli jiném výletě...
7. Kdy jste tam byli? Dalo se tam normálně koupat v moři?
Moře cca 28 stupňů...
Možná mě, nebo někoho dalšího napadnou další otázky.....v každým případě se mi to moc líbí...
Klidně se ptejte dál.
Problém byl s auty, je dobré, když je zařizuje někdo kdo to umí. Nejen je objednat, ale řešit i problém na místě. Opakovaně nám je slíbili a pak odřekli (což v době, kdy máš letenky je trochu adrenalin) a potom nám při příletu řekli, že je pro nás nemají i když jsme měli poslední písemné potvrzení dva dny staré. Pak je také dobré vědět jak se chovat k lidem a v neposlední řadě kam jet. Buď strávíš měsíce řípravou nebo jedeš s někým, kdo to už umí. Takže jako vždy.
Tom