Příspěvek
od tulda » 21 bře 2015 21:35
Po dlouhé době se vracím k tématu tramzistorák. Fakt jsem na to nespěchal, občas na něco přihodil na aukru, ale asi málo. S koncem zimy mě došlo, že musím sehnat něco co můžu vytáhnout ven a bude to hrát, vzhkedem k částce kterou jsem byl ochoten zaplatit jsem se se začal dívat po věcech i v horším, ale funkčním a kompletním stavu, s tím že když to bude pak na živo vyloženě odpudivého vzhledu, ale použitelné, postavím to v práci na ponk a nechám dožít.
Včera dorazil Grundig Concert Boy 220, nevalného opotřebeného vzhledu, po zapnutí se zase hned vypínal, ale měl snahu....
Bylo vidět, že si prošel kde čím, asistovat v kuchyni i na stavbě. První reakce Dobrý prodej - špatný kup....
Kdyby viděla manželka co jsem vybalil z balíku, tak by to doma nechtěla.
Překvapilo mne že i se zataženou anténou ladil čistě dost stanic na FM což jiné stroje v domě neumí...
TAKŽE jse vzal šroubovák všechny plastové díly hodil do jaru a kartáčkem zbavil zbytků minulosti, syn mezitím propájel tišťák u vypínače, prostříkl jsem vše kontaktolem umyté a vydrbané plasty stříknul kokpit sprejem a zase složil.
Rádio hraje jak žádné jiné soudobé co znám. To že ladí FM i se zataženou anténou je asi tím NEJPŘÍJEMNĚJŠÍM, pěkný zvuk vysvětluje poctivý reproduktor s papírovou membránou v pryžovém závěsu.
30 let je na něm vidět, ale zůstane asi doma dokud neseženu do práce něco dalšího, nad ponkem mě často stojí most jeřábu, pár metrů dál na hale ruší signál devět EDM hloubiček a dva drátořezy tam hraje opravdu málo co...
Čest starým strojům
Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !