Albánsko nie OFFroad

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

Albánsko nie OFFroad

#1 Příspěvek od Acon » 09 čer 2015 10:50

chlapi, povedal som si, že s deckami skúsime more v Albánsku. Moja známa musela prepustiť rezerváciu v Durese na 3izbový apartmán pre 4člennú rodinu, vcelku luxusný za 320€ vrátane klímy, wifi a lehátok na súkromnej pláži tak som neodolal... Nikdy som tam nebol a tak ma zaujímajú také praktické skúsenosti jako:
platba kartami, je to bežné aspoň na čerpačkách? alebo?
Jazdíte tam na občiansky alebo musí byť pas? Zatial viem, že stačí OP ale člověk nikdy nevie
Neplánujem so sebou brať žiadne potraviny ale ak sú iné skúsenosti...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Albánsko nie OFFroad

#2 Příspěvek od MadTom » 09 čer 2015 11:15

Začnu od konce - potraviny tam byly levnější než u nás a výběr dobrej.
Měli jsme pasy, hranice do Albánie byly jedny z těch příjemnějších.
Peníze - VISA v pohodě, MasterCard méně. Většinou jsem vybral v bankomatu - akorát si to chce předem zjistit jakej je zhruba kurz, aby si člověk udělal představu, kolik má vybrat. U pumpy jsem platil většinou místníma penězma, občas eurama.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

stiinek
auto: D2 Td5 2004

#3 Příspěvek od stiinek » 09 čer 2015 11:30

http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_s ... ments.html

"Ačkoliv není striktně vyžadován, doporučujeme mít s sebou též mezinárodní řidičský průkaz."
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)

Adam P.
tel.: 777241654
auto: defík 130 TD5 2001

#4 Příspěvek od Adam P. » 18 čer 2015 13:09

ahoj, už jsem to psal do jiného vlákna, ale prsknu to aj sem, když se to sem hodí :)

my jedem 4.–18. 7., zatím ještě nemáme přesný plán co a jak, ale cíl je jasný – albánie a černá hora, zpět přes chorvatsko a bosnu. jedem já a manželka + asi dva velcí psi :) v plánu je jen lehoulinký offroad (kvůli psum, vzadu v defu by moc toho házení a skákání nevydrželi) a spíše model "cesta je cíl". budem popojíždět na různá místa, rozhodně nechceme někde zakotvit a zůstat tam. v plánu je pochopitelně i moříčko :) tož kdybyste se náhodou někdo chtěli potkat, kontakt mám pod fotkou.

jo a nemáme GPS navigaci, takže sháníme na půjčení, kdybyste byl někdo třeba náhodou tak moc moc hodný :) samo že za nějakou úplatu :) díkec!
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)

mrož

#5 Příspěvek od mrož » 02 črc 2015 21:02

Adam P. píše:ahoj, už jsem to psal do jiného vlákna, ale prsknu to aj sem, když se to sem hodí :)

my jedem 4.–18. 7., zatím ještě nemáme přesný plán co a jak, ale cíl je jasný – albánie a černá hora, zpět přes chorvatsko a bosnu. jedem já a manželka + asi dva velcí psi :) v plánu je jen lehoulinký offroad (kvůli psum, vzadu v defu by moc toho házení a skákání nevydrželi) a spíše model "cesta je cíl". budem popojíždět na různá místa, rozhodně nechceme někde zakotvit a zůstat tam. v plánu je pochopitelně i moříčko :) tož kdybyste se náhodou někdo chtěli potkat, kontakt mám pod fotkou.

jo a nemáme GPS navigaci, takže sháníme na půjčení, kdybyste byl někdo třeba náhodou tak moc moc hodný :) samo že za nějakou úplatu :) díkec!
Tak to je náhodička :grin: My ve dvou lidech a dvou psech vzadu v defu vyrážíme ve steným terminu. Cíl je taky stejnej, MN a Alboška a pak trochu moře. Písnu Ti sms ať o sobě víme. Vyrážíme v sobotu brzo ráno a první noc někde kolem Sarajeva. V něděli už Durmitor.
Defender 110 Td5 přední a zadní špéra , zvedlý , topení , naviják , sání , spodek zaplechovaný, nějaký kolo navíc , kompresor , zvedací střecha-integrované spaní a krásná S ll ,r. 1967 , benzín , soft top . Civilní ježdění s Ranger Raptor.

Adam P.
tel.: 777241654
auto: defík 130 TD5 2001

#6 Příspěvek od Adam P. » 19 črc 2015 01:18

mrož píše:
Adam P. píše:ahoj, už jsem to psal do jiného vlákna, ale prsknu to aj sem, když se to sem hodí :)

Tak to je náhodička :grin: My ve dvou lidech a dvou psech vzadu v defu vyrážíme ve steným terminu. Cíl je taky stejnej, MN a Alboška a pak trochu moře. Písnu Ti sms ať o sobě víme. Vyrážíme v sobotu brzo ráno a první noc někde kolem Sarajeva. V něděli už Durmitor.
zdarec! tož žádná SMS mne teda nedosla, ale každopádně uz jsme teda doma :) všechno šlo hladce, jak to dam trochu do kupy, tak sem někam hodím report a fotky... skoda, mohli jsme se někde trefit a popit :)
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)

Odpovědět