SMAZAT

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

SMAZAT

#1 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 03 srp 2015 10:00

Vymyšlím nesmysly a budu potřebovat vozit několikráta cca 3-4 tuny stavebních věcí a tak shánim vlek co by měl celkovou 3,5t, nosnost co největší a nebyla to uplná smrt a zároveń nebyl uplně za milijon. Nevim jestli mám šanci.

Nezaáleží na velikosti lozne plochy (stačí takove ty malé "na stavebni stroje"), kola vedle nebo pod toe fuk.
nepotrebuju najezdy.
nepotrebuju plachtu atd.
kosmetiku neresim.
elektrinu si opravim.
obutí na cca 1000km, kdybych to myslel vyhledově vazne, zainvestuju nove sam.
brzdu chci funkcni!
nesmi to byt sezrane na kasi, aby nebyla snizena realna nosnost, planuju jezdit na limitu, to jest 3-4 tuny, abych to nekde na prejezdu nezlomil. Ale zadnej brutal off s tim samozrejme jezdit nebudu.
maximalka staci 80 km/h
Chci aby byl "street legal" s legalni a jasnou historii, tj. noty original k vleku od vyroby, zadne "noty a vlek zvlast - aleskorotosedí".

uvazoval jsem i o pujceni, ale bojim se, ze vlek dostane za usi, tak bych radsi nicil svoje nez cizi - asi jsem divnej.

mam sanci s penezma cca 30 tisic? mozna trochu vic?
napady, inzeraty atd vitam, takovy vlek jsem nikdy nemel, tak nevim jak moc jsem mimo, jo a trochu to specha, vicemene to vyresim bud tento a pristi tyden nebo to budu resit nejak jinak. dekuju.
Naposledy upravil(a) Hanys_a_Kaca dne 04 lis 2015 16:06, celkem upraveno 1 x.
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Farmář

Re: K: přívěs celková 3,5t stačí malé rozmery

#2 Příspěvek od Farmář » 04 srp 2015 23:26

Moje zkušenost z velmi nedávné doby.

Hledal jsem taky něco podobnýho. Celková 3,5 tuny, ideálně něco universálního, tudíž co nejnižší těžiště, ale zároveň kola pod plochou aby šly nakládat palety z boku. Po několikatýdenním projíždění inzerce a shlédnutí několika přívěsů v reálu jsem šel do nového. Tyhle káry si hrozně držej cenu a pokud to někdo prodává, tak je to většinou za velmi nesmyslnou cenu, která absolutně neodpovídá stavu. Ono přeci jenom táhnout za sebou skoro 4 tuny a nemít jistotu, že se to někde nepodělá a že to opravdu vždy bezpečně zabrzdí…

S něčím za 30 tisíc při těhlech požadavcích bych se opravdu bál jet…

Takže po velkém váhání jsem se upsal na 3 roky leasingovce a mám nový Humbaur universal 3500. V ceně integrované nájezdy, naviják, kompletně sundavací bočnice včetně rohových sloupků (takže vznikne plato). Akorát ta cenovka se ti nebude líbit – něco málo přes 100000 Kč bez DPH..

A|e první moje jízda třetí den po přivezení přívěsu byla do Německa 500 km prázdný tam a 500 km zpátky s minibagrem 2,9 tun a naprostá spokojenost.

Ale tohle jsi asi slyšet nechtěl…
http://www.naklapecirotatory.cz
Ocelové zápěstí pro Vaše rypadlo, prodej+servis naklápěcích rotátorů Steelwrist

Hanys_a_Kaca

#3 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 04 srp 2015 23:58

dik za nazor, zas jsem už trochu starší abych věděl, že chybama se člověk učí, a jen blbec se neučí z chyb jiných... Radši zustanu bez vleku než koupit nějakou vraždu, nějak to celé promyslim ještě...
Hanys a Káča

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od VencaZE » 05 srp 2015 00:12

To jsme na tom stejně- dát 100k za vlek nemůžu a levný ojetiny nejsou. Brzdy bych ani neřešil, ty se dají opravit.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Bodabobr
tel.: 775166278
auto: RRC 3.9+ RRC 3.5

#5 Příspěvek od Bodabobr » 06 srp 2015 12:59

Možná bych o jednom věděl,ale bude tak kolem 45000.

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od default » 06 srp 2015 14:12

Asi tě moc nepotěším, ale vzhledem k ceně nového (a pod 100 se nedostaneš) jsou ty ceny těch ojetých nekradených trochu jinde než běžné představy.
A rozhodně doporučuji na ten vozík koupit nějaké zabezpečení. Abys nedopadl jako já s tím starým (viz okradli stařenku).
Mimochodem všichni výrobci mají na netu ceník náhradních dílů, takže i značně poškozený vozík se dá doma opravit - jako třeba když ulomíš nápravu. Jen to není moc levné...

Na Tvém místě bych si ho sprostě půjčil (např. u Podlešák v Praze). Ceny jsou celkem odpovídající a když už tě znají tak ani nechtějí zálohu. A to že jim ho ošoupeš je prostě v ceně půjčovného. Je to jen obchod... nic osobního...

Zamysli se nad tím, jestli by ti nestačil třeba jen 2,5t - ty jsou podstatně levnější - no a holt pojedeš víckrát. Jo a investuj do nějakých lepších brzd. Ono totiž když ti na zadek tlačí nějakých 2,5t tak je to sakra znát. I když jsou bržděné...

Další drobnost jsou kola. Ty přiblblý LandRouvry jsou docela vysoký, takže potřebuješ něco co pojede relativně rovně (myslím vodorovnou osu) a ne že to připíchneš za DII a pojede to jen po zadních...
...atd...
Naposledy upravil(a) default dne 06 srp 2015 14:17, celkem upraveno 1 x.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Hanys_a_Kaca

#7 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 06 srp 2015 14:15

no nějaké vraždy se mi v nabídkách objevili. pod 30 vraždy od 40 vejš to vypadá jako vlek. Asi zkončím u toho, že platit 25 kč/km za nákladak zas neni tak moc...
Hanys a Káča

Zamčeno