Zdravím všechny. Už asi rok brouzdám po tomto fóru a snažím se nassát veškeré informace (čti - už jsem ho přečetl takřka celé), ale registroval jsem se teprve před nedávnem. A důvod? Prozaický. Chtěl bych si pořídit Discovery 300 Tdi. Potřebuji jednoduché auto bez elektroniky které zvládne i relativně těžký terén ale neztratí se ani na silnici - a po pročtení skoro veškerých příspěvků na fóru mě jako ideální vychází tento model.
Problém je ale v tom, že hledám auto v TOP stavu. Tzn. bez koroze a s mechanikou - což se týče především motoru a převodového ústrojí - taktéž v perfektní kondici. Nejlépe po kompletní renovaci, nebo nějaký výjimečně zachovalý kus. Moc dobře vím, že je to hledání jehly v kupce sena, ale zkusím to.
Preferuji auto se známou historií a vychytanými známými chybami, proto také nejsem příznivcem čerstvě dotažených aut ze zahraničí (což může být, jak všichni vědí, pěkná pokladnička).
Pokud by se tedy někdo chtěl zbavit svého opečovávaného kousku, či věděl o někom takovém, nepohrdnu kontaktem.
Ještě upřesňuji, co vlastně hledám:
- karoserie i rám bez koroze! (Tzn. žádnou na prach shnilou mrdku, povrchovou korozi na rámu toleruji, pokud to není prožraný skrz) vím, že toto bude asi největší problém...
- manuální převodovka
- nejlépe BEZ šíbrů (A pokud jsou, tak nezatékající, s perfektním těsněním)
- exteriér i interiér v dobrém stavu (žádnou vybydlenou maringotku se stropnicí prověšenou jak kozy stoleté indiánky či omlácenou a doškrabanou krabici - malé drobné kosmetické vady nevadí)
- nejlépe BEZ úprav, tzn. žádný expediční speciál na třiatřicítkách a s dvěma ARBčkama, preferuji sériovku. Ale pokud by bylo něco rozumně a s citem decentně upraveného, zamyslel bych se nad tím
- jestli to bude třídvéř nebo pětidvéř je jedno, primární je zachovalost karoserie
- je jedno, jestli to bude mít okna v elektrice, nebo švihadla
Naopak takové spotřebky jako kotouče/destičky/čepy/silentbloky/tlumiče ap. mě absolutně nezajímají - pokud bude v pořádku kastle, motor a převody (převodama myslím vše od spojky až po diferenciály).
Opět opakuji, vím, že najít nějaký takovýto kus bude asi stejně úspěšné, jako hledání svatého grálu - ale za dobré auto jsem připraven dobře zaplatit! Takže kdybyste o něčem věděli...
Koupím Disco 300 TOP stav
Moderátor: stan
Re: Koupím Disco 300 TOP stav
Už delší dobu se snažím sehnat něco podobného jako ty,ale 200Tdi,protože jsou ještě jednodušší a z mého pohledu hezčí a lepší než 300Tdi.Tím jsem si to ještě znesnadnil,protože dvoustovek je ještě míň na výběr,a už vůbec nejsou ve stavu,jaký popisuješ a jaký by se mi taky líbil.Už se pomalu začínám smiřovat s tím,že mně nějaká klempířina nemine...
Tahle třístovka je krásná,asi nejzachovalejší auto co je všude v inzerci na prodej:
http://www.carandclassic.co.uk/car/C603577#
Někomu by ale mohl vadit volant na správné straně
Držím palce ať se podaří sehnat vysněnou krásku!
k.
Tahle třístovka je krásná,asi nejzachovalejší auto co je všude v inzerci na prodej:
http://www.carandclassic.co.uk/car/C603577#
Někomu by ale mohl vadit volant na správné straně
Držím palce ať se podaří sehnat vysněnou krásku!
k.