Mate podobne skusenosti?
Rastlinny olej namiesto nafty
Moderátor: Safraporte
Rastlinny olej namiesto nafty
Takze by som touto cestou rad otvoril diskusiu o alternativnom palive pre Freelander (resp. akykolvek dieslovy motor). Po nastudovani si roznych materialov na Internete som sa rozhodol aj ja vyskusat alternativne palivo pre moj dieslovy Freelander, a to rastlinny olej. Prve tankovanie bolo iba pokusne, nafta a olej boli v pomere 50/50. Startovanie bez problemov, jazda taktiez. Druhe tankovanie bolo v pomere 80% sojoveho oleja a 20% nafty. Startovanie v pohode, az na jeden pripad, kedy bolo rano chladno asi 9 st. a startovanie trvalo asi 4 sekundy a rozjazd bol tiez taky skackavy. Bolo to sposobene stuhnutim oleja za chladneho pocasia. Inak motor bezi bez problemov, nezaznamenal som ziadne zmeny vo vykone, ani k lepsiemu, ani k horsiemu, taktiez sa nezmenila ani hlucnost. Jedine co si hned vsetci vsimnu, je prijemna vona z vyfuku 
Mate podobne skusenosti?
Mate podobne skusenosti?
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.
Už se to tu řešilo:
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=1465
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=1465
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
Olej
Ja som len chcel poznamenat, ze to do urcitej teploty funguje aj bez predohrevu.
Neviem ako v Cesku, ale na Slovensku ide cena nafty nenormalne hore, takze som chcel upozornit na alternativu pre tych, ktori vela jazdia a neboja sa naliat do nadrze nieco ine.
Neviem ako v Cesku, ale na Slovensku ide cena nafty nenormalne hore, takze som chcel upozornit na alternativu pre tych, ktori vela jazdia a neboja sa naliat do nadrze nieco ine.
Noooo, v mojom pripade nejde o tie banany. Ide o pokus. Ak sa pokazia trysky, vymenime. Mna len zaujala moznost jazdit na nieco ine.Kuťas píše:Do starého traktoru nebo Avie budiž. Ale tivruk si motor v autě, to nestojí za to. Jak už tu na fóru někdo psal: jestli chceš opičku, tak musíš mít i na banány.