Dálkové ovládání DI - nefunguje
Moderátor: Miky_CZ
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
Dálkové ovládání DI - nefunguje
Ahoj všem, pokud někdo máte zkušenost, prosím o radu: přestalo mi najednou fungovat orig. dálkové ovládání, a Discovera tedy nejde otevřít, zkoušel jsem i náhradní ovladač. V poslední době jsem pozoroval, že dosah dálkového ovladače se zmenšuje a auto reagovalo až když jsem stál přímo u něj, ale přisuzoval jsem to slabší baterii v ovladači. Vyměnil jsem tedy baterii v ovladači, ale nepomohlo to a auto nereaguje. Kontrolka alarmu na palubce bliká. Když to otevřu klíčem, tak to asi bude houkat, co? Parkuju pod domem, v garážích a tak bych to rád řešil nějak bez houkajícího alarmu, aby na mne sousedi neposlali policii
. Můžete prosím někdo poradit? P.

Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
Tohle se mi stává pokud delší dobu nejezdím a mám slabší akumulátor.Proto raději zamykám auto ne dálkáčem, ale jen klíčkem, abych deaktivoval vnitřní pohybové čidlo, které má vyšší odběr z baterky.Pokud odemkneš bez použití dálkáče skutečně bude auto houkat.
Zkus prostudovat tohle:
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=34
Zkus prostudovat tohle:
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!
- Piskot
Díky Karle! Je fakt, že jednou už jsem vybitou baterku měl a pak jsem po zapojení nového akumulátoru musel řešit houkající auto dočasným odpojením houkačky alarmu. Můj současný problém vypadá taky na vybitý akumulátor v autě, ale bylo by to zvláštní, protože jsem s autem jel naposledy teprve před 2 dny a to cca 150km. Tedy aku musel být dobitý. Před tím mi auto stálo klidně 2 měsíce bez pohybu a vždycky všechno fungovalo dobře.karel píše:Tohle se mi stává pokud delší dobu nejezdím a mám slabší akumulátor.Proto raději zamykám auto ne dálkáčem, ale jen klíčkem, abych deaktivoval vnitřní pohybové čidlo, které má vyšší odběr z baterky.Pokud odemkneš bez použití dálkáče skutečně bude auto houkat.
Zkus prostudovat tohle:
Díky za odkaz. Zkusím to udělat dle návodu, akorát doufám, že popsaný postup je pro Disco I. . Ke svému autu bohužel nemám manuál. EKA code jsem si nechal zjistit v AMT. Tak budu zkoušet a snad se povede.
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
- Piskot
Piskot píše:Díky Karle! Je fakt, že jednou už jsem vybitou baterku měl a pak jsem po zapojení nového akumulátoru musel řešit houkající auto dočasným odpojením houkačky alarmu. Můj současný problém vypadá taky na vybitý akumulátor v autě, ale bylo by to zvláštní, protože jsem s autem jel naposledy teprve před 2 dny a to cca 150km. Tedy aku musel být dobitý. Před tím mi auto stálo klidně 2 měsíce bez pohybu a vždycky všechno fungovalo dobře.karel píše:Tohle se mi stává pokud delší dobu nejezdím a mám slabší akumulátor.Proto raději zamykám auto ne dálkáčem, ale jen klíčkem, abych deaktivoval vnitřní pohybové čidlo, které má vyšší odběr z baterky.Pokud odemkneš bez použití dálkáče skutečně bude auto houkat.
Zkus prostudovat tohle:
Díky za odkaz. Zkusím to udělat dle návodu, akorát doufám, že popsaný postup je pro Disco I. . Ke svému autu bohužel nemám manuál. EKA code jsem si nechal zjistit v AMT. Tak budu zkoušet a snad se povede.
Tak jsem včera zkoušel opakovaně zadat EKA kod a dostat se tak do auta, ale nepovedlo se. Nakonec jsem tedy odemknul klíčem a otevřel dveře a kapotu a odpojil houkající klakson alarmu. Nakonec jsem zkusil odpojit a zapojit akumulátor a po této proceduře začlo auto opět reagovat na dálkové ovládání. Vybitým akumulátorem to tedy nakonec nebylo. Máte někdo podobnou zkušennost?
Aktuálně tedy problém s otevíráním auta nemám, ale rád bych si pro jistotu vyzkoušel odblokování pomocí EKA kodu. Zkoušel jsem zadávat dle postupu popsaným od Admina(http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=34[/quote), ale nepovedlo se. Možná ten postup není zrovna pro DI.
Prosím, nemáte někdo český nebo anglický orig.manulál k DI kde je postup zadávání popsán? Pokud by jste mi někdo mohl poslat scan kopii nebo bych si to mohl někam přijet ofotit, tak bych byl moc rád. Dík
Dobrý den Piškote
sice nemám alarm ale mám taky disco 1 a měl sem stejnej problém nemohl jsem odevřít auto dálkou , vyměnil sem baterku a pořád nic a problém byl v tý krabičce ( nevim jak se tomu nadává) ze který sou rozvedený dráty aby ti při otevření dálkou blikly blinkry , měl sem tam povolenej jeden z těch drátků a tak to dělalo neplechu ta krabička je černá a velká asi 8x15 cm . tak zkus omrknout zapojení .
zdarec Jantanen
sice nemám alarm ale mám taky disco 1 a měl sem stejnej problém nemohl jsem odevřít auto dálkou , vyměnil sem baterku a pořád nic a problém byl v tý krabičce ( nevim jak se tomu nadává) ze který sou rozvedený dráty aby ti při otevření dálkou blikly blinkry , měl sem tam povolenej jeden z těch drátků a tak to dělalo neplechu ta krabička je černá a velká asi 8x15 cm . tak zkus omrknout zapojení .
zdarec Jantanen

- Piskot
Ahoj Jantanene,jantanen píše:Dobrý den Piškote
zdarec Jantanen
díky moc za radu

Asi myslíš, tu krabičku nad nohama spolujezdce - u mne je zelená

Proč to ale nefungovalo vůbec se mi bohužel nepodařilo zjistit. Pro jistotu musím nacvičit zadávání toho EKA code klíčem, abych příště bezmocně nestál u zamčeného auta.
Dobrý den Piškote
no hlavně že už to funguje
, nejni ten tvrdý kabel ukostření ?
já sem tu krabičku centrálu rozebral, některé dráty byly uvolněné a mírně zoxidované tak sem je prostřík kontak.sprejem a znovu zapojil, a taky sem měl jeden drát kterej nikam neved a bylo to ukostření .
jak řikám hlavně že to funguje
no hlavně že už to funguje

já sem tu krabičku centrálu rozebral, některé dráty byly uvolněné a mírně zoxidované tak sem je prostřík kontak.sprejem a znovu zapojil, a taky sem měl jeden drát kterej nikam neved a bylo to ukostření .

- Piskot
.... no je fakt, že dovnitř krabičky jsem nelezl, tak nevim jak to tam vypadá, ale raději to nechám být, když to zrovna fungujejantanen píše:Dobrý den Piškote
no hlavně že už to funguje, nejni ten tvrdý kabel ukostření ?

to Kubasaki
tak nevim páč alarm nemám, ale dálku jooo a odpojil sem to a pět minut to bylo venku a pořád to funguje takže se kód asi neztratil asi ho vozim pořád sebou
, teď vážne, s alarmem by to nic udělat taky nemělo a s kódem dálky už vůbec ne
takže jestli to zlobí tak to klidně rozeber ( ps. když se hrabu v elektrice odpojit beterku )
tak nevim páč alarm nemám, ale dálku jooo a odpojil sem to a pět minut to bylo venku a pořád to funguje takže se kód asi neztratil asi ho vozim pořád sebou