VIN: SALLTGM843A775777
Auto jsem koupil v srpnu 2014 v pro mě v zanedbaném, ale jinak technicky dobrém stavu a hlavně s málo km - lustroval jsem před koupí přes CEBIA a i interiér tomu odpovídal. Pořídil jsem si ho na cestování přírodou po Evropě. Stav je ale takový, že s ním jezdím jen po silnicích ČR a hlavně po Praze a v přírodě - v lehkém terénu jsem byl 5x (2x Jihlava, Doupov a Oldřichov u Písku, Hummer centrum Praha), takže žádný hardcore.
Hlavní důvod prodeje je, že v červnu čekáme přírůstek do rodiny a já musím zredukovat vozový park – tedy prodám diskošku a přítelkyně VW polo a zakoupíme nějakého kombíka, co jezdí max za 6l

Technicky je auto v naprostém pořádku – nikde nic neteče, nekape, nesvítí žádné kontrolky 3amigos, neblikají M+S, vše funguje, jak má. Teď prošlo STK bez závad – jen jsem byl technikem upozorněn na těch hýbacích plechách pod kolama na malinkou vůli v ložiscích kol, ale sám dodal, že to je minimálně a ještě v cajku – na jízdě to není poznat.
Kosmeticky tam pár much je: 3malinké dirky v kožených sedačkách (viz. foto) – na první pohled si jich člověk ani nevšimne, na dvou místech oloupaný vrchní bezbarvý lak na metle (velikost pětikoruny) - viz. foto a z dálky je vidět rozdíl v barvě po stříkání – opravoval jsem po předchozím majiteli bouchlý zadní pravý roh, již špatně opravený levý zadní roh a prasklý vyrezlý důlek ve dveřích spolujezdce – to vše je tedy stříkáno – nechal jsem si sice namíchat přímo LR barvu zambezi silver, ale je to znát.
Do auta zatékalo - všechny příčiny odstraněny (šíbry, odtokové hadičky, čelní sklo, hagusy).
Auto jsem si plánoval nechat hoodně dlouho, třeba 15let, takže na autě jsem opravdu nešetřil a je tam spousta nových věcí – viz. Seznam servisních úkonů níže.
K autu přidám zimáky – jen pneu 215/75 R16, jednou použitý držák na kola na rezervu (výhoda oproti držáku na kouli, že se dají otevřít páté dveře, jednou použitou markýzu nad páté dveře od Huberta a 2 střešní příčníky Thule k uchycení do žlábků.
Diskošku mám opravdu rád a rád bych, aby šla zase do dobrých rukou, nejlépe nějakého srdcaře ze zdejšího fóra, takže inzerovat budu zatím jen zde a až pokud by nebyl zájem, tak hodím inzerát na net mimo fórum.
Teď k ceně: koupil jsem jí za 150tis, za mojí éru cca 1,5 roku jsem do ní proinvestoval přes 100tis, takže bych za ní rád dostal 190.000,- Kč. Na prodej extra nespěchám, ale do června bych to měl rád vyřešené.
servisní úkony + doplňky:
8/2014 Zakoupení vozu – 123.350Km – výměna motorového oleje, výměna olejového filtru, výměna vzduchového filtru, výměna naftového filtru
9/2014 Eliott – podvozková sada Britpart +2", prodloužené brzdové hadice, výměna wattova přímovodu, nový rotační olejový filtr, nový filtr + olej v automatické převodovce, přetěsnění přídavky + nová náplň +gufero
9/2014 Zatékání – šíbry rozebrány, vyčištěny, namazáno těsnění, nové odtokové hadičky, nové gumy pod hagusy, natřená podlaha
9/2014 Nové žárovky Berner s větší svítivostí v předních světlometeh, Led diody v interiéru + osvětlení RZ, nové stěrače
9/2014 Nachipování motoru ze 101kW na 122kW (z 138HP na 164HP) – čip překontrolován 5/2015 u Honzy Tůmy (Toomich)
10/2014 Eliott – výměna gufera na klice
11/2014 Nástřik podvozku voskem Berner + oprava promáčklého pravého zadního rohu, přestříkání přední masky a plastových lemů blatníků
12/2014 Výměna čelního skla + fólie – autosklo Kalfas
1/2015 Servis webasta – diagnostika, nový výfuk, nové čerpadlo
1/2015 DefTeC – 3 amigos – čidlo ABS
1/2015 Nové gumové koberce + nová manžeta ruční brzdy
1/2015 Výměna oleje v diferácích + nový držák rezervy + nové těsnění víka ventilů
4/2015 Prasklá hadice serva – výměna za novou, nový olej v servu, nový tlumič řízení Terrafirma
5/2015 LandJirka (132.100Km) – 3 amigos – čidlo ABS, komplet nové brzdy, silentbloky př. Stabilizátoru, všechny filtry + motorový olej, druhá výměna oleje v automatu + filtr, nový přední kardan, nová sada modrých silikonových hadic sání, proplach intercooleru, nový komplet výfuk, filtr+olej ACE, nájezdový plech, šnorchl, ochranné mřížky světel, kompletní promazání (kříže, atd.), oprava snímače polohy řadící páky (XYZ snímače)
5/2015 Montáž žebříku + výměna váhy vzduchu za kvalitní (byla nekvalitní levná náhrada za 1000Kč)
5/2015 DefTec – čištění, doplnění, promazání, dezinfekce klimatizace, vyčištění ventilátoru, nový pylový filtr – pěnová páska
6/2015 Nový termostat + nová chladící kapalina, promazání křížů kardanu
7/2015 nově černě přečalouněná stropnice metodou flockování
8/2015 Oprava špatně opravené levého zadního rohu, oprava laku dveří spolujezdce, stříkání metalíza + lak oba zadní rohy, dveře spolujezdce
9/2015 Montáž vysílačky, nové stěrače, nový akumulátor Bosch 11Ah, nový vzduchový filtr
12/2015 nová STK
(info pro vtipálky - ano, chybí mi údaje o dolití kapaliny do ostřikovačů a to je tak jediné, co jsem si nepsal

Kontakt: zde do SZ, tel.: 777714532, email: jan.chocholaty@email.cz
K vidění v Praze 4 a v případě zájmu můžeme zajet v rámci zkušební jízdy ke kamarádovi na Prahu 5 na zvedák.