Příspěvek
od default » 21 led 2016 16:02
A vůbec mám doma spoustu věcí co jsme dostali od kamarádů k narození Terezy. Oblečení, hračky, já nevím co ještě. Takže se toho s radostí zbavíme i za symbolickou cenu. Co jsem neplatili dáme dál, co jsme platili domluvíme nějakou cenu...
Asi je hezké si dítě odnést z porodnice v něčem novém. Holky na tom většinou trvají. Mimina to opravdu neocení. Mimina mají rády vůni matky (než se naučí na otce).
Ale potom je to jedno. Jediné co je důležité je aby to bylo čisté.
Pozor na různé vůně. Myšleno prací prášky, aviváže, svíčičky a podobné debility.
Čerstvě narozenému dítěti kupodivu voní nejvíc matka. Takže není nic špatného na tom, že si dva dny poleží v noční košili a pak ji položí k miminku. Nevěřil bych nikdy že to umí to dítě uklidnit. Dokud jsem to nezažil.
Jo a také jsem jí (a maminka a dědečkové a babičky) hned do začátku koupili nějaké měkounké postýlkové tulidla (ovečku, medvěda, velrybu, atd.). Tereza si našla něco čemu říkáme šmudlák. A v případě nouze (zuby, prdíky, rýma, atd.) dokáže takový šmudlák docela zachránit situaci.
Pokud je čerstvě vypraný, 3xmáchaný, přemrznutý v mrazáku (-18°C), a podobně zbavený veškerých případných virů a bakterií, tak má cca 1/3 účinost, než pokud je již ohmataný, oslintaný a podobně ošmudlaný (odtud název). Máme jich 6ks a průběžně je měníme.
To mimino dodnes nezajímá ta opravdu ta nejhezčí a nejpříjemnější ovečka od maminky. Prostě si sama našla něco co jí vyhovuje. Jiné mimino by bez té ovečky třeba ani neusnulo.
Jo a to mi připomíná jednu drobnost.
Až se to narodí, tak nechodit po špičkách. Tereza měla hned v porodnici na uchu muziku. Měli jsme zaplacený soukromý pokoj a nic lepšího jsme nemohli udělat. To dítě bylo od malička zvyklé na okolní ruch a různé zvuky (hudbu je třeba neustále měnit). Výsledkem je to že umí usnout i když běží televize a my se u toho bavíme. Možná ti to nepřijde tak důležité, ale sám uvidíš.
A podobně je toho tolik, že si už ani nevzpomínám.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109