Taky je podstatný, aby byl červenej !
Nesouhlasim, vyjimecne, s elliotem, ze u TD5 nemá cenu bez diagnostiky ani otevirat kapotu - byt jsem mu dodnes vdecny, ze nam diagnostiku pujcil na vylet.
Kdybych mel jenom spocitat, kolikrat mi zazvonilo neznámé číslo na mobil (ano, někdo, kdo si u krajnice otevrel forum vedle stojici td5, chvili hledal a pak zjistil ze mam u sveho podpisu telefonni cislo). Otazka vetsinou spociva v tom, ze to jelo a ted to nejede

A u spousty takovych aut jsme dali pricinu dohromady i po telefonu a bez diagnostiky, nerikam, ze jsem vsechna ta auta po telefonu i opravil (nektera ano). sakra, ted to vypada, ze vsude kolem cest stojí TD5 a teklefonuji se mnou - kdepak vsichni spokojene jezdi...
Kdyz je td5 v cajku a odejde jedna vec, clovek na to prijde i bez diagnozy, naopak je tam spousta veci stejne jako u tdi, ktere diagnostika nerekne, takze urcita znalost a rozum v hrsti jsou potreba u vsech tehle aut.
Nejhorsi je, kdyz se nekdo dostane k td5 kde je rozhaseno vice veci (a takovych bohuzel po bazarech urcite par stoji), pak si to doveze domu a resi pate pres devate, protoze ono to nejak jede ikdyz jsou v haji ctyri veci a pak odejde pata a konecne se to zastavi, a pak babo rad, ktera je ta klicova, protoze pokud clovek najde, ze je neco spatne, jeste to neznamená, že až to vymění auto pojede. Pokud to navic člověk léčí u nějakého garážového člověka, který TD5 nezná, končí to buď vraždou nebo sebevraždou, nebo obojím - takový lidé pak po roce, kdy do auta narvaly šperky po babičce a věno pro dceru, vůz s velkou ztrátou prodávají a do smrti na něj budou plivat - což se jim nelze divit.
Ja se za td5 nebudu rvat, opravdu mi prijde, ze spise zalezi na dostupnosti nabizených aut a zkratka ta motorizace td5 pokrývá méně stará auta než tdi, zaroven je potreba si priznat, ze i td5 jsou auta z prelomu tisicileti a ze uz jim taky táhne na plnoletost (muj def je z 1998), takže jestli mladou osmnáctku, nebo zkušenější pětadvacítku, voni ty holky budou trochu blbnout vobě...