Voda
Moderátor: Miky_CZ
- OC
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem asi neúnosně staromódní, ale nebylo by poněkud lepší, než hledat takové všelijaké finty, prostě na rovinku probrat se svým pojišťovákem, co přesně pojistka pokrývá -- a případně ji rozšířit na nějaký ten offroad, což pojišťovna jistě za patřičný příplatek ráda udělá?
Jedna věc je vobčůrávat stát tam, kde si vymyslí nějakou debilní povinnost (např. s povinným ručením nebo STK), v takových pádech je to samozřejmě navýsost mravné a žádoucí; ale používat podobných technik tam, kde jde o dobrovolný kšeft mezi dvěma svobodnými partnery -- což případ havarijního pojištění velmi jednoznačně je -- mi to přijde tak nějak, hm, netento
Jedna věc je vobčůrávat stát tam, kde si vymyslí nějakou debilní povinnost (např. s povinným ručením nebo STK), v takových pádech je to samozřejmě navýsost mravné a žádoucí; ale používat podobných technik tam, kde jde o dobrovolný kšeft mezi dvěma svobodnými partnery -- což případ havarijního pojištění velmi jednoznačně je -- mi to přijde tak nějak, hm, netento

OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já jsem taky staromóní ale havarijní pojištění by se mnělo vztahovat na jakoukoli havárii.Akorát rozlišit úmyslné poškození a náhodu je těžké v případě offu.Hold je to koníček k nezaplacení.
p.s. Slova tam jsi nemusel jet slyším co chvíli.Ale to by se dalo říct na všechno.

p.s. Slova tam jsi nemusel jet slyším co chvíli.Ale to by se dalo říct na všechno.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Je to tema urcite zajivave. A mozna i tak , ze by se naslo nejake reseni.OC píše:Já jsem asi neúnosně staromódní, ale nebylo by poněkud lepší, než hledat takové všelijaké finty, prostě na rovinku probrat se svým pojišťovákem, co přesně pojistka pokrývá -- a případně ji rozšířit na nějaký ten offroad, což pojišťovna jistě za patřičný příplatek ráda udělá?
Neni jasne jestli provozem offroad jsem porusil, ci neporusil smlouvu s pojistovnou. Jesli plati jen na verejnych komunikaci a " verejneho" provozu.
Ja mam pojistene auto, platim z hodnoty 1,2 mil a po ceste jezdim jen do servisu a

Z kontaktu s pojistovnou davno vim, ze likvidace skody neni partnerskym duelem, ale duelem kdo si vic uhada akdo pouzije jaky argument. Gentlemannsky pristup je najivni.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- RudaK
Tak pravda
.Taky to tak vidím.Nebudu psát co mě stojí pojstka,ale zatím mě pojišťovna neplnila nic a to nejsem naštvaný,páč podle mě se pojišťuju proto aby se mi nic nestalo. 
Jednou jsem nepojistil děti a kluk mi prošel zavřenýma skleněnnýma dveřma,tak žádná sranda ( dopadlo to naštěstí dobře - bez následků )

Jednou jsem nepojistil děti a kluk mi prošel zavřenýma skleněnnýma dveřma,tak žádná sranda ( dopadlo to naštěstí dobře - bez následků )
- OC
- Kontaktovat uživatele:
Eh. On "gentlemanský přístup" -- tj. žádný duel "já se snažím ochcat tebe a ty mne", nýbrž naprosto normální slušný vztah mezi dvěma obchodními partnery, přesně stejně, jako při jakémkoli jiném obchodě! -- je samozřejmě možný, a navíc velmi účinný -- což je moje osobní zcela praktická zkušenost při zcela konkrétní likvidaci škody s pojišťovnou (po vykradení bytu a sklepa): byl to zástupce pojišťovny, kdo mi říkal "připište ještě tohle a tamto", a byl jsem to já, kdo se zdráhal "no, mohu, ale podle mého názoru to pojistka nepokrývá, protože támhle máme ve smlouvě xxxxx".
A pokud vám, váženosti, někomu "není jasné" na co se pojistka vztahuje, především jste se na to měli optat pojišťováka předtím, než jste ji uzavřeli! Pokud má offroaďák havarijní pojistku, jež platí pouze na silnici, pak nejde o vyčuranost pojišťovny, ale jeho hloupost: proč ji proboha uzavíral?!? Nikdo jej k tomu nenutil!
Nic, končím s tímto tématem, darmo bych se naštval
Jen bych snad ještě podotkl, že gentlemanský přístup se po mém soudu jaksi principiálně hodí k anglickým autům, ne? Pokud někdo máte proti gentlemanskému přístupu zásadní námitky, prodejte landrovera a kupte si GAZ, to se tak nějak bude hodit lépe 
A pokud vám, váženosti, někomu "není jasné" na co se pojistka vztahuje, především jste se na to měli optat pojišťováka předtím, než jste ji uzavřeli! Pokud má offroaďák havarijní pojistku, jež platí pouze na silnici, pak nejde o vyčuranost pojišťovny, ale jeho hloupost: proč ji proboha uzavíral?!? Nikdo jej k tomu nenutil!
Nic, končím s tímto tématem, darmo bych se naštval

OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Taky uz posledni reakce a pak k tematu "voda"OC píše:Eh. On "gentlemanský přístup" -- tj. žádný duel "já se snažím ochcat tebe a ty mne", nýbrž naprosto normální slušný vztah mezi dvěma obchodními partnery, přesně stejně, jako při jakémkoli jiném obchodě! -- je samozřejmě možný, a navíc velmi účinný -- což je moje osobní zcela praktická zkušenost při zcela konkrétní likvidaci škody s pojišťovnou (po vykradení bytu a sklepa): byl to zástupce pojišťovny, kdo mi říkal "připište ještě tohle a tamto", a byl jsem to já, kdo se zdráhal "no, mohu, ale podle mého názoru to pojistka nepokrývá, protože támhle máme ve smlouvě xxxxx".
Nic, končím s tímto tématem, darmo bych se naštvalJen bych snad ještě podotkl, že gentlemanský přístup se po mém soudu jaksi principiálně hodí k anglickým autům, ne? Pokud někdo máte proti gentlemanskému přístupu zásadní námitky, prodejte landrovera a kupte si GAZ, to se tak nějak bude hodit lépe
Ja ve svych jednani getlemanskeho pristupu drzim. Mam stesti. Nejsem obchodnik ...
A posledni story s pojistovnou? V lednu mi jeden Madar- NZ, rozbil predni okno na D3. Zastavil na zablikani a ja gentlem......pristupem.... on tez. Nahlasil na pojistovnu, pojstovna mi oznamila, ze mam opravit..opravil, zaplatiljsem, oznamil jsem pojistovne, ze mam hotovo, kam mam poslat fakturu=cca 20 000 CZK, oni ze se mi ohlasi. 4 mesice oni nic, Ja urguju a oni aniz maji ode mne doklady, jen zaznamy telefonatu mi rekli, ze tedy jdou na obhlidku. Ja- ze mi rekli, ze si to mam opravi, ze to maji na zaznamu... Oni ze kdyz neni obhlidka ci foto, tak nemam sanci ikdyz na zvukoem zaznamu mi rekli, to co rekli a pokud nebudu mit foto rozbiteho skla, tak jsem prisel o 20 000...
a ted gentlemani: Nemate nekdo foto rozbiteho celniho skla?
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
- erik
- Kontaktovat uživatele:
Jarys píše:Sežeň kus rozbitého předního skla. Domluv si schůzku (obhlídku) a přivez jim to tam. Taky jsem to tak udělal s nárazníkem rozbitým od srny. Už jsem přijel s novým a v kufru měl ten šrot a uznali...

Samo, ze si dokazu vyrobit dukazy- jen jsem v tom nevinne pani s tema vahama a satkem pres oci

- RudaK
Já tak naposled . Havarijní jsem nechtěl já ale leasing.
to OC jestli si myslel Gas Gas tak na moto už nejezdím. A některé přístupy AMT jsou prý víc jak gentlemanské.Díky bohu to není má zkušenost neb jsem auto bral v Brně.
Ruda
Aby jsme si rozuměli,tak s autem jsem spokojen nemám výhrad.
A teď spátky k vodě.
to OC jestli si myslel Gas Gas tak na moto už nejezdím. A některé přístupy AMT jsou prý víc jak gentlemanské.Díky bohu to není má zkušenost neb jsem auto bral v Brně.

Aby jsme si rozuměli,tak s autem jsem spokojen nemám výhrad.

A teď spátky k vodě.

To já jsem zvědavý, jak vyřeší pojišťovny úhradu škody z povinného ručení. Syn couval na parkovišti u Globusu, viděl přijíždět auto, zastavil ale borec asi psal sms nebo ladil rádio a nakulil do něj, byť měl 20 m na to aby auto, kterté vyčnívalo metr objel, navíc v 7. park. řadě už nebyly jiná auta. Soudní znalec nebyl schopen určit, kdo nehodu zavinil a správní orgán ji uzavřel s konstatováním, že viníka nelze určit. Na synově Golfu byla škoda za 20 tis. a na Sorentu druhého účastníka za 60 tis. Tak to jdu příští týden vyřizovat a jsem zvědav. Měl někdo obdobnou zkušenost?
pokud se k vine druhy ridic nepriznal a policie uzavrela nehodu bez vinika, tak si to zaplati kazdy ze sveho, popripade havarijka..., bohuzel mam velmi neblahe zkusenosti s pojistovnami a i jako poskozeny sem byl mnohokrat totalne bezmocny a jeste minuly tyden sem vyrizoval doplatek z povinneho ruceni, z nehody, ktera se stala v zari 2007
tudiz te asi nepotesim
tudiz te asi nepotesim
"It's a Land Rover"
S3 FFR 109 DPV "Anubis" - Desert Storm; S2A LW; 101 FC - 7 PARA RHA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
Policie obvinila syna a poslala případ na správní orgán. Vzal jsem to do svých rukou a museli vše dát znalci k posouzení a nyní syna zbavili obvinění s tím, že viníka nelze určit. Tedy uzavřel to správní orgán nikoli policie.Allik píše:pokud se k vine druhy ridic nepriznal a policie uzavrela nehodu bez vinika, tak si to zaplati kazdy ze sveho, popripade havarijka..., bohuzel mam velmi neblahe zkusenosti s pojistovnami a i jako poskozeny sem byl mnohokrat totalne bezmocny a jeste minuly tyden sem vyrizoval doplatek z povinneho ruceni, z nehody, ktera se stala v zari 2007
tudiz te asi nepotesim
no ja pred lety resil neco podobneho, jel jsem po dvouprodovce v levem pruhu a nejednou me nejaky manik zacal vytlacovat doleva, nastesti zde byl odbocovaci pruh, ale nanestesti skoda pick-up, do ktereho sem lehce drbnul, manik v octavce pochopitelne ujel, ale nastesti pro me ridic skodovky potvrdil moji variantu, takze policie odlozila pripad na neznameho pachatele tj. bez vinika - ja si opravil blatnik a svetlo za sve a chudak s pick-upem nedostal nic
, takze asi tak, z povinneho ruceni muzes pozadovat nahradu skody pouze v pripade, kdy je znam vinik nehody, jinak se na tebe pojistovna vykasle, protoze proc bude vyplacet odskodneni za sveho klienta, ktery dle slov policie byl poskozen tvym synem a dle soudniho znalce nelze jeho vinu prokazat... za posledni rok jsem odepsal 2 auta na totalku, pri nichz jsem byl poskozenym a nechtej, abych zde rozepisoval anabaze, ktere predchazely vyplaceni almuzen

"It's a Land Rover"
a propo, aby sme tu neresili jen pojistovny a drzeli se tematu
- Přílohy
-
- p1020220_resize_101.jpg (123.63 KiB) Zobrazeno 5510 x
-
- wm9_149.jpg (90.37 KiB) Zobrazeno 5521 x
"It's a Land Rover"
ta neni tak akcni, a jen se priznej, ze tam mate na blby prazaky vykopany pasti na mamuty a cekate kdo tam spadne 
aby nezasveceny divak pochopil, to nejsem zabodnutej ve dne ale lezim na brise a dno nevidno

aby nezasveceny divak pochopil, to nejsem zabodnutej ve dne ale lezim na brise a dno nevidno

"It's a Land Rover"