zavzdusnena dekalamitka
Moderátor: Acon
zavzdusnena dekalamitka
ahojte,
mam klasicky stary mazaci lis, inak povedane dekalamitku. Naplnil som ju doplna univerzalnou vazelinou, ale plnil som to stylom ze som vazelinu naberal prstom a pchal do dekalamitky. No a ono tam samozrejme su teraz aj rozne velke vzduchove bubliny pomedzi tu vazelinu a robi mi to velky problem mazat s tym. Vacsninou pumpujem naprazno vzduch, len obcas sa podari nachvilu tlacit vazelinu. Jeden kardanovy kriz som tymto stylom mazal asi 45 minut a uz som na viac nemal silu...
no a neviem teraz ze ako to robit tak aby to bolo dobre.
napadaju mi veci ako:
- nahriat vazelinu pred tym, a potom ju tekutu naliat do dekalamitky a nehat stuhnut
- rozriedit niecim a tak ju tam naliat, pripadne vybrovanim odstranit vzduchove bubliny
- alebo celkom dako zmenit postup plnenia, ale neviem ako...
mate pre mna volaku radu?
mam klasicky stary mazaci lis, inak povedane dekalamitku. Naplnil som ju doplna univerzalnou vazelinou, ale plnil som to stylom ze som vazelinu naberal prstom a pchal do dekalamitky. No a ono tam samozrejme su teraz aj rozne velke vzduchove bubliny pomedzi tu vazelinu a robi mi to velky problem mazat s tym. Vacsninou pumpujem naprazno vzduch, len obcas sa podari nachvilu tlacit vazelinu. Jeden kardanovy kriz som tymto stylom mazal asi 45 minut a uz som na viac nemal silu...
no a neviem teraz ze ako to robit tak aby to bolo dobre.
napadaju mi veci ako:
- nahriat vazelinu pred tym, a potom ju tekutu naliat do dekalamitky a nehat stuhnut
- rozriedit niecim a tak ju tam naliat, pripadne vybrovanim odstranit vzduchove bubliny
- alebo celkom dako zmenit postup plnenia, ale neviem ako...
mate pre mna volaku radu?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: zavzdusnena dekalamitka
Dělám to stejně. V dekalamitce je píst s pružinou, které vauelínu stlačí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 607519728
- auto: LR 322
Vyndat a plnit třeba kousek plocháče 2cm širokým cca 30 Dlouhým. Na bereš na špičku vrazis to co nejdál a otřeš o stěnu 

- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
ked ju naplnis a povolis ten tlakovaci piest potom ju strosku pootoc akoby si ju chcel opat otvorit a naplnit a ono ti ten vzduch vyfuci
v pripade potreby urobim, workshop
v pripade potreby urobim, workshop

Real Land Rover is built, not bought
vdaka za rady, no vyskusam s tym teda este pomaturovat volako
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
se u toho taky vzdycky vstekam a nikdy nevim jak to nakonec zacne tlacit.
Podla toho co citam, som velmi rad, ze mam dekalamitky do ktorych vrazim celu kartusu a je vybavene 

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
teslo píše:Podla toho co citam, som velmi rad, ze mam dekalamitky do ktorych vrazim celu kartusu a je vybavene

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
no ale to ja mam taky a stejne nekdy nic..teslo píše:Podla toho co citam, som velmi rad, ze mam dekalamitky do ktorych vrazim celu kartusu a je vybavene

hm...tak potom neviem...Mohol by si este skusit dekalamitku pouzivat pri 16,8 st.C, vlhkosti 90% a samozrejme s celovkou na hlave (to je dolezite)...to budes mat podmienky podobne ako mame v dielni my. A daj vediet ci sa to zlepsiloKokesek píše: no ale to ja mam taky a stejne nekdy nic..

Ale vazne. Mam dve dekalamitky. Jednu klasicku pakovu a druhu pneumaticku. S ani jednou som podobny problem zatial nemal. Ale mam iny problem. Vzdy ked ich pouzivam, tak sa cely zadrbem od vazeliny zmiesanej s hlinou a prachom.

PS. pardon, dnes som pojedol asi vtipnu kasu

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
teslo píše:hm...tak potom neviem...Mohol by si este skusit dekalamitku pouzivat pri 16,8 st.C, vlhkosti 90% a samozrejme s celovkou na hlave (to je dolezite)...to budes mat podmienky podobne ako mame v dielni my. A daj vediet ci sa to zlepsiloKokesek píše: no ale to ja mam taky a stejne nekdy nic..![]()
![]()
Ale vazne. Mam dve dekalamitky. Jednu klasicku pakovu a druhu pneumaticku. S ani jednou som podobny problem zatial nemal. Ale mam iny problem. Vzdy ked ich pouzivam, tak sa cely zadrbem od vazeliny zmiesanej s hlinou a prachom.![]()
![]()
PS. pardon, dnes som pojedol asi vtipnu kasu
tak celou dobu lezela pod ponkem a cekala az se ulezi..