Prodáno - 1951 Land Rover 80 Series 1
Moderátor: stan
- Kusto
- tel.: 602516325
- auto: D1 300 tdi
Re: P: 1951 Land Rover 80 Series 1
Rezervní plán je vyměnit kus za kus? Jen jestli Rover bude chtít ženskou co nerada kostitřasi 

Ženskou za auto neměním...
a ani neměním ženy mezi sebou.
Zajímavé je, že tohle bylo jediné auto které jsem si kdy pořídil, které paní Roverová obrečela jako že ho nechce (tenkrát jí akorát vyhodili z práce, tak se bála že utratím rezervní peníze za "nějaký blbý auto"). Přitom ale vydržela tolik aut předtím i potom úplně v pohodě. Asi tahle jednička přitahuje ženské slzy

Zajímavé je, že tohle bylo jediné auto které jsem si kdy pořídil, které paní Roverová obrečela jako že ho nechce (tenkrát jí akorát vyhodili z práce, tak se bála že utratím rezervní peníze za "nějaký blbý auto"). Přitom ale vydržela tolik aut předtím i potom úplně v pohodě. Asi tahle jednička přitahuje ženské slzy

Country boy...
Už jsem se bál, že je rozhodnuto - zahraniční kupec. Škoda, že to mám tak daleko.
Zahraniční kupci to mají o dost dál a přesto jim to auto za tu cestu stoji...
Country boy...
To je pravda uznávám.
- Štorky
- tel.: +420602303705
- auto: Def 110Td4
- Kontaktovat uživatele:
Rover píše:Nabízím k prodeji 1951 LR Series I. Pořád ještě nejstarší, pojízdný a původní LR v ČR (jeden nebo dva o něco starších se renovuje), auto je v nevídaném původním stavu s krásnou patinou, druhý typ masky. Mechanicky také naprosto původní včetně originálního ještě 1600ccm motoru v skvělém stavu (první typ motoru od LR). Auto má zadní PTO - náhon na zemědělskou techniku a přední Capstan winch (ten je dokupovaný dodatečně a není připojený, nutno dosehnat potřebné díly na propojení). Auto má až zadním kolům chassis ještě v původní zelené barvě! Zadní crossmember byl prorezlý, aktuálně je profesionálně vyvařený a nastříkaný správnou barvou. Takže chassis je naprosto bez koroze, stejně tak jak celé auto (až na menší místa povrchové koroze kolem podlážek - zakonzervováno kvůli patině). Auto nemá ještě ani blinkry, jen mávátka. V motoru je profesionální konverze od LRSOC na klasický olejový filtr (z důvodu nedostupnosti původních filtrů). Nezničený bakelitový střed volantu a spínač mávátek. Všechny původní těžko a draze sehnatelné díly jsou na autě. Zadní světla D-lights. Přečalouněné sedačky, několik let stará střecha. Zánovní pneu. Předloni komplet nová spojka. Na jaře nový výfuk, původní výfuk co byl na autě je našopovaný hliníkem a je k autu zrovna tak jako nerez mud a heat shield na výfuk. Z auta okapává různě tak po Land Roverovsku olej, ale nic dramatického. Auto je v dnes už nesehnatelném stavu opticky i mechanicky. Auto bylo od nového ve Švýcarsku. Auto může být jako investice a samozřejmě taky pro radost z jízdy s tím skutečným pra Land Roverem. Cena 450 000,-Kč.
http://roverkaja.rajce.idnes.cz/LR_SI_1951/
Tak prodals nebo ne? Pokud ne, tak bych se na něj přijel o víkendu podívat.
Hezký večer M.
Auto představeno i v britském časopise Land Rover Owner International, dále bylo i v pořadu meziplyn (od cca 2.30):
https://www.stream.cz/meziplyn/10003407 ... r-defender
Pro ty kdo mně znají tak důvod je ten, že po narození syna přehodnocuji skladbu svých veteránů a chci si nechat jen ty s kterými se relativně pohodlně jezdí i s dítětem v sedačce i když třeba nejsou sběratelsky tak zajímavé. Včetně toho, že nechci mít už jen samé LR, ale i něco jiného z dobové britské produkce 60. let... A vím, že mně to auto bude dělat radost i když ho bude mít někdo jiný, kdo na něj bude mít čas a občas ho vytáhne na nějaký sraz, tak jak se to stalo u mé druhé Series 1, kterou jsem prodal loni na podzim.
H-D Electra Glide Ultra Classic, BMW R 1200 GS LC Adventure, "Defík" 110 Td4, Austin Gipsy (r.v.1964), RR Classic, MB Vito 4x4, VW T5 4motion, MB G 350 BT, Porsche Cayenne; http://www.storkan.cz
Re: Prodáno - 1951 Land Rover 80 Series 1
Prodáno a dobrá zpráva nakonec je že auto zůstává v ČR, bude na severu Moravy a vypadá to, že by se objevovalo na veteránských i LR akcích, což jsem moc rád. Přeji novém majiteli ať mu dělá jen a jen radost a užije si ho o dost víc než já.
Teď se trochu vydýchám a zamyslím se jestli dám inzerát ještě na švýcarského S2A s vozíkem...
Teď se trochu vydýchám a zamyslím se jestli dám inzerát ještě na švýcarského S2A s vozíkem...

Country boy...
Jen dotaz pro zajímavost - s novým majitelem odjelo po vlastní ose nebo na vleku ?
Technologie pro zahradní jezírka
Nový majitel je srdcař takže po ose cca 350km... 

Country boy...
Gratuluji k úspěšnému prodeji i koupi, je dobře, že zůstal v CZ.
- 1960SeriesII
- tel.: 774747556
- Kontaktovat uživatele:
To mám radost, že zůstalo v ČR, takováhle auta by se neměla stěhovat zpátky za hranice. Gratuluju novému majiteli k dobrému nákupu a doufám, že auto bude vidět!
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"
Mám radost, že bude na severní Moravě a né v zahraničí.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Ukaž!Rover píše: Teď se trochu vydýchám a zamyslím se jestli dám inzerát ještě na švýcarského S2A s vozíkem...

Jinak k prodeji S1 gratuluji. Někdy je prospěšné obměnit stáj. Taky to tak dělám.

- 1960SeriesII
- tel.: 774747556
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby bylo potřeba jen pomoct s místem, tak se vozíku rád zpět ujmu.
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"