LED ruční svítilna - jakou koupit
Moderátor: Miky_CZ
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
LED ruční svítilna - jakou koupit
Blíží se Vánoce a moje skvělá žena se mne zeptala, jestli jsem už napsal "ježíškovi" - rád bych dostal nějakou LED ruční svítilnu... Koukal jsem na Fotonmag.cz a na forum.fotonmag.cz a je tam toho tolik, že se v tom "ztrácím". Co kdo používáte a můžete doporučit. Díky.
Live long and prosper.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: LED ruční svítilna - jakou koupit
Používám něco velmi levného - jednu malinkou na 1 tužkovou baterku, a jednu o kousek větší na 3 mikrotužky - cena i s baterkama do 300Kč/ks, je to celé kovové. Výrobce je tecxus. Fungují už hodně roků, jediná nevýhoda je, že někdy se při pádu na zem přeskládají vnitřnosti, tak je potřeba to rozšroubovat a poskládat zpět. Jinak naprostá spokojenost.
K tomu nějakou malou čelovku - ta je komplet plastová a po 5 letech dosluhuje, takže budu muset pořídit nějakou jinou, a hlavně se mi o ni děti perou.
Cokoliv dražšího má smysl když člověk běhá s batohem a šetří každý gram, jinak je to zbytečné. Tohle když někde ztratím, tak se skoro nic neděje. A vzhledem k velikosti jsem si jich pořídil rovnou víc, abych alespoň nějakou našel, když ji potřebuju.
Když to u mě viděl kamarád, tak si jich domu koupil celou krabici a rozvěšel je po celém domku - vyšlo ho to asi na 2000Kč, což je podstatně levnější, než nějaké nouzové osvětlení. Bydlí na horách, a výpadky elektřiny tam má docela často.
K tomu nějakou malou čelovku - ta je komplet plastová a po 5 letech dosluhuje, takže budu muset pořídit nějakou jinou, a hlavně se mi o ni děti perou.
Cokoliv dražšího má smysl když člověk běhá s batohem a šetří každý gram, jinak je to zbytečné. Tohle když někde ztratím, tak se skoro nic neděje. A vzhledem k velikosti jsem si jich pořídil rovnou víc, abych alespoň nějakou našel, když ji potřebuju.
Když to u mě viděl kamarád, tak si jich domu koupil celou krabici a rozvěšel je po celém domku - vyšlo ho to asi na 2000Kč, což je podstatně levnější, než nějaké nouzové osvětlení. Bydlí na horách, a výpadky elektřiny tam má docela často.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Nejdřív napiš na co to chceš a co od toho očekáváš. Od toho se odvíjí velikost, výkon a výdrž baterek. Jestli si chceš jenom posvítit na klíče když se nemůžeš pod vlivem trefit do zámku, nebo si na 100m posvítit na pytláka. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Mám výborné zkušenosti s Fenixem PD32, velmi odolny, vodotesny, dobrá výdrž baterie a funguje lépe než novější model. Bez problémů vydrží celodenní vycviky na střelnici v jakémkoli počasí, v blátě, desti a tak a přitom je umístěný na railu těsně vedle hlavně u CZ858 takže zažívá pekné rany... Doporučuji dokoupit i dobíjecí akumulátor.
https://www.kronium.cz/led-svitilna-fen ... oCPjDw_wcB
https://www.kronium.cz/led-svitilna-fen ... oCPjDw_wcB
Country boy...
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Já si pod pojmem LED svítilna vždy představím něco, co mi posvítí, když se potřebuji hrabat v autě, takže opravdu je asi potřeba upřesnit k čemu to má být. U "směrovaných", které jsou v těch odkazech, si nedovedu moc představit, k čemu v reálu slouží, nanejvýš na zmíněné nalezení klíčové dírky. A možnost 360° světla je při montování na nic, protože to svítí do očí. Obvykle potřebuji pod kapotou, na podvozku, ve stanu, nebo nevím kde ještě, spíš "plošné" světlo, případně chci mít na výběr. Z těch montážních je mi momentálně nejsympatičtejší výrobce Berner - buď Pocket Lux Bright s kloubem a opravdu silným magnetem, nebo Slimlight do auta. K dostání u profesionálů z oboru. Obě lze nabít z Micro USB, kterou dnes má každý v autě (kdo nemá Iphone). Měl jsem taky nedávno v ruce kopií z Lidlu, a to byla opravdu tragédie... Jak rozptylem světla, tak umístěním a sílou magnetů.
Já si myslím, že do auta a na táboření je nej praktičtější čelovka. Když něco děláš venku máš volný obě ruce. Když koupíš něco od Pezlu neuděláš chybu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
zalezi od toho na co to chces. ak sportujes (bike, horolezectvo, behanie...) alebo to potrebujes na robotu (zachranar, vojak...) tak urcite nesetri a chod do drahsich a osvedcenych znaciek ako fenix, led lenser alebo petzl.
ak to chces do auta, tak si objednaj z ebayu lampas za par penazi a pouzivaj dokym sa nepokazi (zatial som o takej lampe nepocul):
http://www.ebay.de/itm/5000LM-X800-Shad ... SwNRdYBd7L
http://www.ebay.de/itm/18650-5000LM-CRE ... SwLnBX67bm
ak chces extremne luxusnu a prakticku celovku tak chod do petzl reaktik, adaptivny system funguje naozaj velmi dobre. oco ma na behanie petzl nao a adaptivny system si nevie vynachvalit.
ak to chces do auta, tak si objednaj z ebayu lampas za par penazi a pouzivaj dokym sa nepokazi (zatial som o takej lampe nepocul):
http://www.ebay.de/itm/5000LM-X800-Shad ... SwNRdYBd7L
http://www.ebay.de/itm/18650-5000LM-CRE ... SwLnBX67bm
ak chces extremne luxusnu a prakticku celovku tak chod do petzl reaktik, adaptivny system funguje naozaj velmi dobre. oco ma na behanie petzl nao a adaptivny system si nevie vynachvalit.
Mimo několika různých neznačkových LED svítilen, které mám a které jsou spíše parodii na svítilny, je Fenix PD-35 a nyní i nový model Fenix PD-32 XP-L opravdu výkonná svítilna. Mám k tomu 3500mAh nabíjecí baterii Fenix a nabíječku Fenix ARE-X1+ a jsem naprosto spokojený. V nouzi mi nabíječka spolu s baterii slouží jako externí USB zdroj pro nabití telefonu. Zároveň je svítilna stavěná na použití na zbraních. Mám montáž jak na pistoli, tak na brokovnici.
Po dohodě diagnostika a servis BMW motocyklů.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zajímavá debata - každej potřebuje svítilnu na něco jiného. Přidal bych se s dotazem - má někdo zkušenosti s malou čelovkou, podobnou těm co dělá Petzl, ale za rozumnější cenu? Kupovat dětem čelovku za více než 1000Kč/ks se mi tak nějak nechce. A kupovat něco co je vyloženě hračka taky ne.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Ja som detom kupil Silva Siju - velka spokojnostMadTom píše:Zajímavá debata - každej potřebuje svítilnu na něco jiného. Přidal bych se s dotazem - má někdo zkušenosti s malou čelovkou, podobnou těm co dělá Petzl, ale za rozumnější cenu? Kupovat dětem čelovku za více než 1000Kč/ks se mi tak nějak nechce. A kupovat něco co je vyloženě hračka taky ne.
if it ain't broke, don't fix it
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
Díky za debatu a názory. Nehledám nic profesionálního. Svítilnu budu používat hlavně na výletech... Spíš jde o to, jak velký rozdíl je v provedení mezi cenovou hladinou +-300,- a +-700,-.
Live long and prosper.
Já teda nevím, ale obávám se, že debatovat o svítilnách za tři stovky které se dají koupit někde na trhu u vietnamců je docela ztráta času... ale třeba jsem zmlsanej...
Country boy...
- richo.70
- tel.: 723083731
- auto: LR 3, LR 4
- Kontaktovat uživatele:
http://www.conrad.cz/pracovni-led-refle ... a.k1081459
Já mám tohle. Pro moje potřeby naprosto postačující.
Tady v akci na Zimní Jihlavě 2014.
http://www.landroverforum.cz/forum/down ... &mode=view
"Je lepší riskovat, že se při chůzi trochu ušpiníš, než zemřít vsedě."
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Ja som kupil Led lenser h7.2 a uz 4 kamarati si ju kupili ked ju videli akurat odporucam pre tych co to casto pouzivaju kupit model s nabijacim clankom h7r.2 pri nabijani ju netreba rozoberat a pasuje do nej kazda nabijacka z fonu
Real Land Rover is built, not bought
richo.70 píše:http://www.conrad.cz/pracovni-led-refle ... a.k1081459
Tak tahle je do auta fakt suprová.

Jinak si taky nemyslí že je nutné do takové blbosti investovat zrovna 1500,- když na tom nestojí život zdraví ani nic jineho,,, zhasne tak zhasne.
Naposledy upravil(a) kupec18 dne 21 lis 2016 12:26, celkem upraveno 1 x.
Po několika levnějších zklamáních spokojeně používám UltraFire C20
Mám hromádku 18650 aku ze starých baterek z notebooků, a k tomu nabíječku Soshine H2
Mám hromádku 18650 aku ze starých baterek z notebooků, a k tomu nabíječku Soshine H2
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Můj favorit do auta je tahle https://www.youtube.com/watch?v=euoy_yN3uEE
Jenom se musí udělat pořádná nábojová komora, a né jenom krátká trubka, tam ten prach ani nevyhoří protože nemá tlak.
Jenom se musí udělat pořádná nábojová komora, a né jenom krátká trubka, tam ten prach ani nevyhoří protože nemá tlak.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Môžem potvrdiť!Skutočne dobrá čelovka.Svieti super,intenzita podľa potreby a výdrž super.Forsttimber píše:Ja som kupil Led lenser h7.2 a uz 4 kamarati si ju kupili ked ju videli akurat odporucam pre tych co to casto pouzivaju kupit model s nabijacim clankom h7r.2 pri nabijani ju netreba rozoberat a pasuje do nej kazda nabijacka z fonu
V jednoduchosti je krása.
- jancho
- tel.: 777714532
- auto: ex Disco II TD5
Souhlas s Bernerem. Já jí mám jako dárek od bráchy (dělal v Berneru obchoďáka) a nemůžu si jí vynachválit. Jak psal Mirko, dobíjí se mikro USB, vydrží dlouho svítit, má silné magnety, otočný kloub, velké světlo a malé světlo. Kamarádovi jich dodal několik do autoservisu, kde opravdu dostávají zabrat a pořád šlapou. Já mám tento starší model, co přikládám na foto. Teď už jsou novější, kde jsou v tom velkém hlavním světle snad 3 nebo 4 ledky.Mirko píše:Já si pod pojmem LED svítilna vždy představím něco, co mi posvítí, když se potřebuji hrabat v autě, takže opravdu je asi potřeba upřesnit k čemu to má být. U "směrovaných", které jsou v těch odkazech, si nedovedu moc představit, k čemu v reálu slouží, nanejvýš na zmíněné nalezení klíčové dírky. A možnost 360° světla je při montování na nic, protože to svítí do očí. Obvykle potřebuji pod kapotou, na podvozku, ve stanu, nebo nevím kde ještě, spíš "plošné" světlo, případně chci mít na výběr. Z těch montážních je mi momentálně nejsympatičtejší výrobce Berner - buď Pocket Lux Bright s kloubem a opravdu silným magnetem, nebo Slimlight do auta. K dostání u profesionálů z oboru. Obě lze nabít z Micro USB, kterou dnes má každý v autě (kdo nemá Iphone). Měl jsem taky nedávno v ruce kopií z Lidlu, a to byla opravdu tragédie... Jak rozptylem světla, tak umístěním a sílou magnetů.
- Přílohy
-
- old-1423--p-1423.jpg (13.36 KiB) Zobrazeno 8433 x
jancho píše:Souhlas s Bernerem. Já jí mám jako dárek od bráchy (dělal v Berneru obchoďáka) a nemůžu si jí vynachválit. Jak psal Mirko, dobíjí se mikro USB, vydrží dlouho svítit, má silné magnety, otočný kloub, velké světlo a malé světlo. Kamarádovi jich dodal několik do autoservisu, kde opravdu dostávají zabrat a pořád šlapou. Já mám tento starší model, co přikládám na foto. Teď už jsou novější, kde jsou v tom velkém hlavním světle snad 3 nebo 4 ledky.Mirko píše:Já si pod pojmem LED svítilna vždy představím něco, co mi posvítí, když se potřebuji hrabat v autě, takže opravdu je asi potřeba upřesnit k čemu to má být. U "směrovaných", které jsou v těch odkazech, si nedovedu moc představit, k čemu v reálu slouží, nanejvýš na zmíněné nalezení klíčové dírky. A možnost 360° světla je při montování na nic, protože to svítí do očí. Obvykle potřebuji pod kapotou, na podvozku, ve stanu, nebo nevím kde ještě, spíš "plošné" světlo, případně chci mít na výběr. Z těch montážních je mi momentálně nejsympatičtejší výrobce Berner - buď Pocket Lux Bright s kloubem a opravdu silným magnetem, nebo Slimlight do auta. K dostání u profesionálů z oboru. Obě lze nabít z Micro USB, kterou dnes má každý v autě (kdo nemá Iphone). Měl jsem taky nedávno v ruce kopií z Lidlu, a to byla opravdu tragédie... Jak rozptylem světla, tak umístěním a sílou magnetů.
Tu starší jsem měl taky byla skvělá než jsem ji půjčil

1+2=Free