Koupe Freelander I. benzin v DE, prosim poradte!

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hunter » 01 srp 2008 11:19

cikinek píše:....nevite nahodou, jesti se mi vejde do tri dvirka dozadu slozenej kocarek, ja je ten kufr tak velky? Kdyby jste to nekdo mohl zmerit treba jako obdelnik, byl bych vdecny...;-) diky...
S kocarkem je to docela obtiz, slozeny se tam jakz takz vejde (zalezi samo na typu toho kocarku), ale uz tam nic nedas. Ten kufr je slabina tohoto auta, proto bych taky radeji doporucil Disco, ale je fakt, ze Free ma svuj osobity styl :wink: Jinak u tech starsich modelu pozor na visko spojku, IRD prevodovku, a obecne pozor na stav tacho, zvlaste z Nemecka, nikdo me nepresvedci, ze auto z DE z roku 99 ma najeto pouze "klasickych" 90 - 110 000km, i kdyz jde o benzin. U nafty uz vubec ne.
Free Td4 2004 HSE automat

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od MOPADŽI » 01 srp 2008 13:56

Hunter píše:
cikinek píše:....nevite nahodou, jesti se mi vejde do tri dvirka dozadu slozenej kocarek, ja je ten kufr tak velky? Kdyby jste to nekdo mohl zmerit treba jako obdelnik, byl bych vdecny...;-) diky...
S kocarkem je to docela obtiz, slozeny se tam jakz takz vejde (zalezi samo na typu toho kocarku), ale uz tam nic nedas. Ten kufr je slabina tohoto auta, proto bych taky radeji doporucil Disco, ale je fakt, ze Free ma svuj osobity styl :wink: Jinak u tech starsich modelu pozor na visko spojku, IRD prevodovku, a obecne pozor na stav tacho, zvlaste z Nemecka, nikdo me nepresvedci, ze auto z DE z roku 99 ma najeto pouze "klasickych" 90 - 110 000km, i kdyz jde o benzin. U nafty uz vubec ne.
U Defa 110, nemusíš kočik nijak skládat, vejde se tam tak jak je :Pohoda:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

Tommy77

#23 Příspěvek od Tommy77 » 01 srp 2008 20:04

to Hunter, takze to mam tedy poradne projet a na co se mam pri jizde zamerit...? Co kdyz to bude mit "full service history" to by melo byt v pohode, ne? koukal jsem na mobile.de a par kusu tak je to maji servisku a najeto 70-100 tisic... Hosi je to pro mne fakt tezky, osobaku uz jsem mel asi patnact, ale neco jako Freelander jeste ne....bude to asi bud a nebo...:-) kdyz me vyzbrojite informacema na co si dat pozor, budu fakt rad! Chci tri dvirko, beznin, rok tak 99-01....musi mit kouli a tu hard trechu co se da sundavat, to ostatni uz uvidim....4-5 sedacek, to je mi jedno...hagusy by se hodily,ale co bude, bude.... to auto se mi libi cim dal tim vic, hlavne kdyz jsem v tomto segmentu jeste nikdy nic nemel.....trochu taky fotim, tak to chci obcas vzit do prirody a fotit treba z okna jako v africe...:-)

Koci

#24 Příspěvek od Koci » 02 srp 2008 16:54

Jo mam taky free a mam nazor jaký se tu už oděvil. Vyměnil bych ho za disco teda časem ho asi vyměním. Je to krásné male, ale ten kufr to je slabina. Ale jinak bomba :)

Tommy77

#25 Příspěvek od Tommy77 » 02 srp 2008 17:19

to Koci, diky za nazor, jsem rad, ze se ozval nekdo kdo primo Freeho ma...Vis co jak rikam, chci aby v tom mohla obcas treba jet i mlada, ale stale vice premyslim jeste o tom Disku....asi za tri dny jedu do DE, tak uvidim co budou mit....to bude taky rozhodujici....

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Hunter » 02 srp 2008 21:21

Vsak ja ho mam taky a jsem spokojeny az na teu velikost. Ale je to zase sympatak :wink: Ja bych bral to auto tedy bez koule, tu si muzes nechat za par kacek namontovat, a budes mit jistou, ze s tim ikdo netahal kazdy den tuny na privesu. Jinak dnes se jiz delaji uz i falesne servisky, ale spise u nas v CZ. Ja ho mam taky z DE, z nejakeho autosalonu Mercedes, byl jako novy, i kdyz jety :) Tak tam jsem nemel pochybnosti. Ale rozhodne bych to nebral z nejakeho pochybneho bazaru, to pozor. A jinak hodne informaci mas tady:
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=558
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=216
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=968
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=884
http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=1033
A jinak hledej, je tu mraky informaci a stahni si tady ze stranek manual.
Free Td4 2004 HSE automat

zdenek666
tel.: +420722074098

#27 Příspěvek od zdenek666 » 02 srp 2008 21:50

MOPADŽI píše:
Hunter píše:
U diska taky nemusíš skládat a manželka se jí taky nijak nebojí. Taky jsem řešil , jestli free nebio disko, ale nenašel jsem jedinej důvod, proč free. Možná tak spotřeba, ale řere mi to tak 10 v automatu a s klimou, což u takovýáho auta se dá.
LR Disco II TD5 auto

ALF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ALF » 02 srp 2008 23:33

to Cikinek Koukni na Disco TD 5 v parádní výbavě za solidní cenu Já měl Disco I, pak Freelandyho a teď mám zase Disco I, je to robustnější auto do dnešní silniční jungle. Pokud koupíš Free, tak pětidvěřku, třídveřka se špatně prodává, pokud za rok chceš Disco.Ale doporučuji hned Disco a tady to je fakt moc pěkné
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 13&start=0

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#29 Příspěvek od RudaK » 03 srp 2008 06:25

MOPADŽI píše:
Hunter píše: S kocarkem je to docela obtiz, slozeny se tam jakz takz vejde (zalezi samo na typu toho kocarku), ale uz tam nic nedas. Ten kufr je slabina tohoto auta, proto bych taky radeji doporucil Disco, ale je fakt, ze Free ma svuj osobity styl :wink: Jinak u tech starsich modelu pozor na visko spojku, IRD prevodovku, a obecne pozor na stav tacho, zvlaste z Nemecka, nikdo me nepresvedci, ze auto z DE z roku 99 ma najeto pouze "klasickych" 90 - 110 000km, i kdyz jde o benzin. U nafty uz vubec ne.
U Defa 110, nemusíš kočik nijak skládat, vejde se tam tak jak je :Pohoda:

A ještě jedna výhoda je,že v Defu nebudeš ani slyšet,kdyby náhodou potomek za jízdy béééékal. :lol: :lol: :lol:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

ALF
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ALF » 03 srp 2008 07:19

U Defa 110, nemusíš kočik nijak skládat, vejde se tam tak jak je :Pohoda:[/quote]

A ještě jedna výhoda je,že v Defu nebudeš ani slyšet,kdyby náhodou potomek za jízdy béééékal. :lol: :lol: :lol:[/quote]

Nemusíš kupovat žádný kočárek, budeš mít pořádný kočár a malý bude tak udrkotaný, že usne i v tašce. :lol:

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od MOPADŽI » 03 srp 2008 19:26

ALF píše:U Defa 110, nemusíš kočik nijak skládat, vejde se tam tak jak je :Pohoda:

A ještě jedna výhoda je,že v Defu nebudeš ani slyšet,kdyby náhodou potomek za jízdy béééékal. :lol: :lol: :lol:[/quote]

Nemusíš kupovat žádný kočárek, budeš mít pořádný kočár a malý bude tak udrkotaný, že usne i v tašce. :lol:[/quote]

Jak Ruda, tak Alf, mají pravdu. O těchto výhodách Defa, jsem se nezmiňoval :mrgreen:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#32 Příspěvek od RudaK » 03 srp 2008 20:16

MOPADŽI píše:
ALF píše:U Defa 110, nemusíš kočik nijak skládat, vejde se tam tak jak je :Pohoda:

A ještě jedna výhoda je,že v Defu nebudeš ani slyšet,kdyby náhodou potomek za jízdy béééékal. :lol: :lol: :lol:
Nemusíš kupovat žádný kočárek, budeš mít pořádný kočár a malý bude tak udrkotaný, že usne i v tašce. :lol:[/quote]

Jak Ruda, tak Alf, mají pravdu. O těchto výhodách Defa, jsem se nezmiňoval :mrgreen:[/quote]

:D :D :D :P
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Tommy77

#33 Příspěvek od Tommy77 » 03 srp 2008 22:12

vsem vam dekuju za rady, na ty odkazy se hned podivam...jedna novinka, CHCI DISKO! Free je moc hezkej, i mlady se libi, ale ja jsem trochu praktik a proto spise Disko, takze ted hledam jen tento model...je to krasna robusni kara, ten interier je nadhernej...ikdyz jsem toto auto nikdy v realu vevnitr nevidel...mam takovy pocit ze by me mohlo dlouho vydrzet....motor v dieselu jsem taky nikdy nemel, no jsem na to zvedav...jinak Diky vsem za komenty! ve stredu jedu, tak snad mi neco "cinkne" pres nos.....

dobrezetak

#34 Příspěvek od dobrezetak » 05 srp 2008 12:20

karel píše:
dobrezetak píše:. Raději bych však pořizoval ze švícarska či USA (californie) auta jsou téměř nejetá a zachovalá není zde sníh atd.
No já ve Švýcarsku sníh viděl, tak ti nevím :? :lol: :lol: :lol:
:)

jo jo ve švícarsku sem ho taky viděl myslel sem spíš californii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Freelander 2,5 l V6
Defender 110, 2,5 Tdi, r.v. 2000

Odpovědět