Ale došel mi cement a stavebniny maj zejtra zavřeno, tak mám volno a můžu udělat nějakou blbost.
Na prodej:
Land rover ninety, rok 87, 2,5 TD origo motor v dobré kondici, mechanika funguje, jede, brzdi, ale možná né jedno kolo, je to auto spiš ve stadiu oživování, než sednout a jezdit.
Odhlašený švýcarský techničak a protokol o procleni do EU. Auto se dá nechat tak jak je, bez dokladu libovolne dlouho, nebo prihlasit na česke normalni značky nebo přihlásit na veteránské, to je o volbě. Je tu i možnost přihlásit na normálni značky a veteránskou testací se vyhnout eko dani. Já plánoval to nechat bez dokladů přes renovaci a pak podle situace se zařídit.
Stav chassis je celkem ok k zadni napravě pak to jde od desiti k pěti, zadni crossmember je na vyměnu ale silněji zasazena jsou i ta mista pred nim - cely ten oblouk od pružin dozadu, ostatně foto je ve vlakně o mých autech. Nejhorší místo kastle je díra pod sedadlem řidiče, ocasní dveře, jsou zřejmě neoriginální puvodne zluta barva, ale je na nich nálepka 40 let landroveru (možná z roku 88). Střecha, boční dveře,bulkhead, blatníky, kapota - to vše s mizerným lakem, ale bez vážnějších problémů - vše vyjmenované lepší než mám na legendě.
Já na ni do zimy zásadně nesáhnu, kdybych věděl, že během několika týdnu odejde k novému majiteli, budu přes léto klidnejsi, když ne, dám ji na poličku a vytáhnu ji až ... až někdy.
Doteď nevim, jestli to pojmout jako veteránistický fašismus a zkusit ji dotáhnout do origo tip top stavu, nebo to pojmout jako retro stavbu for fun - což by bylo asi levnější a zábavnější. To auto má potenciál pro oboje velmi slušný.
Cena, myslel jsem že bych zvolil reklamni slogan ninety za ninety, ale miluju slevy, tak je tam ještě ročník výroby ´87, můžete i něco navrhnout (- mám další oblíbený ročník ´83) takže tak nějak jsem si to představoval, ale jestli mi chcete připomenout, že válka skončila ´45 nebo že republiku jsme zakládali ´18, tak to asi neklapne.
Kdo neviděl fotky, ten si to auto nezaslouží.
Ale mužu udělat další samozřejmě, třeba kritická místa, říkám tomu inzertní naturalismus, takže do mejlu klidně pošlu to nejhorší, co na autě najdu. Teda zítra nejdřív, teď už jsou venku strašidla.
Poslední bonus je, že jsem ochotnej to kamkoliv po ČR dovézt na podvalu za dumpingovou cenu 5 Kč/km celé ryto.