chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti ohledně rozdílu spotřeby mezi AT a MT

Díky moc

Moderátor: Acon
Tzn za kolik jezdíš? Já to mám zvedlé, MT 235/85 a jezdím za 13-14 s tím, že to moc nehoním :/ neříkám, že mi to nějak extra vadí, ale chci vědět, jestli to je v pohodě
Ano má pravdu ten chlapec. Opravdu jsem myslel Automat vs. Manuál co se týče gum rozdíl neporozuji, Nebo spíš jsem měřením nedošel k žádnému přesvědčujícímu výsledku. Je fakt že podhuštěná MT pneu spotřebu zvýší více jak AT penu. Jediný rozdíl je hluk od pneu.ondrush píše: 14 lis 2017 13:29 Trosku upresni dotaz, rovnaka terminologia ma rozny vyznam v roznom kontexte. Mam pocit ze Hubert ti odpoveda v inom kontexte, nez by si sa ty chcel pytat (gumy: all terrain/mud terrain vs prevodovky, automatic/manual transmission)
Zdar, to tomu musíš hodně šlapat?! Jezdím z Disco naloženy na výlety, (spaní,žrádlo, oblečení, nářadí, atd..) mám 300Tdi automat za 11,5. MT 265\75. Když sem měl manuál, tak ten to uměl kolem 10,5L.Addnye píše: 14 lis 2017 13:38 Já to pochopil tak, že k normální spotřebě +1l - ale asi to bylo AT vůči MT, co? Mám D1 300tdi, manuál, zvedlá na MT 235/85 a jezdím za těch 13-14, tak se ptám, jestli je to reálná (normální) hodnota
+ jestli se to nějak výrazně projeví, když přezuju na AT![]()
Nevím, nijak extra na to nešlapu... Snažím se jezdit do 2500ot... je teda pravda, že jezdím hodně v kopcích, ale nijak to nehoním... Zahrádku nemám, tak přemýšlím, zda je to normální...Josef-Z (Jugin) píše: 18 pro 2017 10:36
Zdar, to tomu musíš hodně šlapat?! Jezdím z Disco naloženy na výlety, (spaní,žrádlo, oblečení, nářadí, atd..) mám 300Tdi automat za 11,5. MT 265\75. Když sem měl manuál, tak ten to uměl kolem 10,5L.
Krátké vzdálenosti/město jezdím za 14, na dálnici při cca 100/h jsem schopný jít až na 10 - to mne mile překvapiloPist píše: 01 bře 2018 22:51 Zahradka šnorch a 235/85/16 MT.a jezdim tak za 14 l. V klidku. Myslel jsem ze je to mejak moc ale jak to tady ctu tak je to okbez zahrady a pneu 255/65 at jsem jezdival za 10l