Ahoj Kluci,
tak se začínám taky pomalu pouštět do spaní a platformy šuplíků do D3. Nejvíce se mi líbí asi jak to mají uděláno
"frantící" viz fotky níže (některé jsou z jiných aut). Auto může být pětimístné i když je celá postel i platforma šuplíků uvnitř.
Vzadu uvažuji udělat 4 šuplíky ve dvou řadách, 2 dole vyšší, 2 nahoře nižší, které budou hluboké, tak aby se dala používat druhá
řada sedadel. K této platformě šuplíků potom přimontovat pomocí pantů sklopný postelový rošt, který když není postel roztažená je
složený a vyklopený směrem nahoru ke střeše a když chci postel rozložit, tak sklopit druhou řadu sedadel, rošt rozložit směrem dopředu. Rošt se
opře zespoda o 2 desky, které půjdou vytáhnout z platformy šuplíků a navíc budou přichyceny pomocí popruhů k opěrkám hlavy předních sedaček.
Mezi roštem postele a sklopenými sedačkami druhé řady samozřejmě vzniká další místo pro věci, náklad apod.
Jelikož mám 7 místnou verzi, tak už jsem pořídil "udělátko" pro možnost spuštění rezervy na zem bez nutnosti vytahování vše z kufru při defektu.
https://www.trekoverland.com/products/r ... ol-rawjk01
Chci se Vás však zeptat na zkušenosti s výškou postele, tak ať se tam dá ještě otočit, a pohodlně dostat a zase vylézt. Musím najít kompromis
mezi dostatečnou velikostí (výškou) šuplíků a pohodlným přístupem a spaním na posteli.
Jak vysoko tedy máte spodní desku postele od podlahy kufru? Já uvažuji to udělat cca 40 cm ... na to ještě matrace cca 5 cm ... šuplíky pak tedy
asi cca spodní výška 30 cm, horní 10 cm ...
Co vy na to? Je to takto ok? Nebo už bude na posteli pod stropem málo místa?
Díky za názory
Martin