Ahoj, to jezero mě úplně fascinuje. To bych moc rád viděl. Dá s k němu dojet i na silničních motorkách ? Když dojedeme do Rosia Montana k tomu zlatokopeckému muzeu tak se na cestu k jezeru doptáme nebo je to tam nějak značené nebo … ?Juri Toy píše: 20 čer 2019 07:29Čau. Určitě stojí zato navštívit NP Apuseni. Je tam toho celkem dost co vidět. Od horské přehrady Dragan, přes pohoda výšlap na meteostanici Vladeasa (dá se i Offem), nebo Bílé skály "Pietrele Albe a kousek od nich po cestě dolů do dědiny Răchiţele je velký vodopád Cascada Răchiţele. Nebo můžete zkusit z Targu Mureš do Rosia Montana, kde je důl na zlato a poněkud morbidní kalové jezero s bývalo zatopenou vesnicí Geamăna z které kouká jen věž kostela viz foto.btr_cmra_20151005_104103_HDR-01.jpeg Pokud chcete spíš na sever, můžete navštívit kromě v UNESCO zapsaném "Veselém hřbitově" v Săpânţa, třeba úžasné pohoří Maramureš a Rodna. Tam doporučuji výlet do hor úzkokolejkou z města Viseu de Sus. Streifen_Bahn_schaf.jpgpojir píše: 18 čer 2019 20:05 Se omlouvam, ze vstupuju takto do tematu, ale hodily by se mi nejaky konkretni tipy na hezky mista zhruba ve ctverci na sever a zapad od Targu Mures (tedy severozapad Rumunska). Ponekud se nam posral vylet do Fagarase. Ne offroad (mame D2 a VW Polo). Nejaky mesta, pamatky, pekny mista na kratsi vyslapy nalehko a tak...
Díky

. Z jihu na takových to motorkách nééé.
 . Z jihu na takových to motorkách nééé.

mne cestou naspat asi 450km od domu prdla vodna pumpa...ale toyota zacala s problemami ako prva,hned druhy den,ked prdla brzdova trubka a dva dni pred koncom sme menili homokinetak do noci
  mne cestou naspat asi 450km od domu prdla vodna pumpa...ale toyota zacala s problemami ako prva,hned druhy den,ked prdla brzdova trubka a dva dni pred koncom sme menili homokinetak do noci  
 Přitom náboje i s čidly jsem kupoval nové před rokem. Vzhledem k tomu, že dnes v pátek je všude zavřeno, nevím jak to mám řešit
  Přitom náboje i s čidly jsem kupoval nové před rokem. Vzhledem k tomu, že dnes v pátek je všude zavřeno, nevím jak to mám řešit   

Slušný, po tom už bych se asi bál zbytek výletu usnout
 Slušný, po tom už bych se asi bál zbytek výletu usnout