Petro píše: 07 črc 2019 23:29
mato_srubka píše: 07 črc 2019 22:37
To lepidlo sa tam dáva kvôli "pukaniu" = "click - clack noise" = kontakt kov na kov = vymedzenie vôle, ktorá tam môže vzniknúť v rámci výrobných tolerancií.
Trochu to pomáha, ale nie úplne, keďže to spôsobuje viacero faktorov.
Ja som dal radšej medenú vazelínu. Tiež to trochu zamedzí priamemu kontaktu kov na kov, ale hlavne sa to dá po čase bez problémov rozobrať. S medenou vazelínou mi to funguje už dlho a všetko je v poriadku.
Mato si si isty tou vazelinou ?

Je to sice uz asi viac ako 20 rokov co som sa poflakoval na MTF STU ale matne sa pamatam, ze keby som riesil ulozenie hriadele a drazky a ich nasledne vymackavanie kvoli "toleranciam" vazelinou asi by ma vyucujuci poslal dakam. Ale je mozne ze si to pamatam zle
Ono každá aplikácia má nejaké svoje dôvody.
Už to lepidlo je neštandardné a keď to tam LR predpisuje, určite to malo príčinu, keďže to stojí prachy navyše a každá vec navyše zo strany engineeringu je zo strany nákupcov veľmi rýchlo zosekaná dole. Určite nikoho nechcem presviedčať, že lepidlo je zlé a medená vazelína je dobrá. Samotná vazelína ale ani lepidlo nezabezpečí, že sa toto ozubenie / drážkové spojenie nevymačká (drive shaf je kalený a náboj je mäkký a mierna strata predpätia v rámci tohto spoja je normálna, na začiatku je to predpäté, lebo drive shaft je naválcovaný pod malým uhlom), obe ale budú mať priaznivé účinky ohľadom tvorby hluku v rámci mikropohybov, ktoré sú tam vždy. Aj tá vazelína má v sebe medený prach, ktorý bude stále mäkší, ako tá oceľ.
Tú medenú vazelínu som tam dal viac menej z osobnej skúsenosti, keďže už máme autá, ktoré majú svoj vek a s nejakou tou koróziou sa už musí počítať. Každý spoj, ktorý som takto ošetril sa dal po čase bez problémov rozobrať. Už takto fungujem dva roky, odkedy som menil drive shaft a zatiaľ pohodička bez pazvukov. Dokonca s tým tak 1-2 krát do roka ošetrujem VIN číslo a taktiež dobrá skúsenosť. Pri STK vždy iba očistím benzínom a nanovo nastriekam.
Taktiež pripúšťam, že sa môžem mýliť. Mýliť sa je ľudské a ja si rád svoje úvahy overujem. Zatiaľ spoko

Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu