chladiaci system discovery 2 td5
Moderátor: Miky_CZ
Re: chladiaci system discovery 2 td5
Ty dírky na těsnění udávají tlouštku
, dej tam takové jaké bylo původní, tlustší sa dáv až po přebroušení hlavy, aby se nezměnily tlaky komprese.

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Koliky su 2 ked sa dobre pamatam.
Ake tam je tesnenie pravdepodobne zistim az po rozobrati hlavy. Ok diky moc mi to pomohlo a ked viete na co si davat pozor pri rozoberani hlavy dajte vediet
tie dierky na tesneni vidno aj bez rozobratia, tesnenie na mieste kde ma tie dierky precnieva cez hlavu.stifo píše:Ake tam je tesnenie pravdepodobne zistim az po rozobrati hlavy. Ok diky moc mi to pomohlo a ked viete na co si davat pozor pri rozoberani hlavy dajte vediet
if it ain't broke, don't fix it
Mam problem, ze se mi Discovery Td5 r.02 (se studenym motorem) pri jizde hrozne dlouho zahriva a pokud stojim na miste, nezahreje se vubec, rucicka se jen kousek zvedne a z topeni jde sotva vlahy vzduch. Pri delsi jizde je pak vse jak ma byt. ( Mam podezreni na termostat ale ze zkusenosti s jinymi auty vim, ze by se motor na miste ohral stejne - jen by to dele trvalo...) Neresil jste nekdo neco podobneho ? Jak ma vlastne spravne fungovat treba vrtule chlazeni ? Dekuji za pomoc.
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Termostat je první pokus a myslím, že celkem často i správný pokus. Jinak se ta auta hřejou opravdu málo a s otevřeným termostatem se ti nezahřeje vůbec - proudí-li voda chladičem tak i vrtule, která se protáčí "lehce" bez sepnuté viskospojky udělá dostatečný fuk na to, aby se to chladilo víc než zahřívalo.
Jiank viskospojka na vrtuli funguje tak, že v klidu, při stojící motru je vlastně sepnutá, pak by se měla po roztočení motoru za chladu odstředivou silou rozpojit a až po ohřátí radiací od chladiče by měla opět sepnout. Takže posuzování jejího stavu potáčení rukou při stojícím motoru je problematické - těžko něco soudit - a strkat tam pazoury když motor jede, a zjišťovat jakej přenáší spojka moment - je vyloženě kravina.
Jiank viskospojka na vrtuli funguje tak, že v klidu, při stojící motru je vlastně sepnutá, pak by se měla po roztočení motoru za chladu odstředivou silou rozpojit a až po ohřátí radiací od chladiče by měla opět sepnout. Takže posuzování jejího stavu potáčení rukou při stojícím motoru je problematické - těžko něco soudit - a strkat tam pazoury když motor jede, a zjišťovat jakej přenáší spojka moment - je vyloženě kravina.
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi rozpadla v ruce PCH116380, tedy takova ta tenka plastova trubicka co jde z vodniho chladice z horniho rohu vedle filtrboxu, vrchem nad chladicem na druhou stranu az do expanzky. Koupil jsem 8mm palivovou hadici s tim, ze to nahradim. Jenze je o dost tlustsi, tak ji tak lehce neprotahnu tim vrchem chladice. Zatim jsem z ni pouzil par centimetru jako spojku trubicky a funguje to taky. Jake doporucujete konecne reseni? Koupit zase tu trubicku (draha neni, ale jednoho dne zase zkrehne), nebo to nechat takhle, nebo tam dat tu tlustou hadici, nebo nejaky tip na tenci hadici?
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
Vzít malou brusku a upravit horní krycí plast aby se hadička vešla a kryt šel přišroubovat. Upravil jsem to tak na stříbrné a šedou už takto někdo tunil.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Přesně tak, postupně jsem originál hadičku nahradil. Teď naposledy včetně vyústění na chladiči, které jsem ulomil také. Holt staré plasty.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Visco vrtule se dá zkusit tak, že jí strčíš do cesty karton. Studená se docela snadno zastavit, ale teplou nezastavíš, pokud je v pořádku.
Land Rover Discovery 2 Td5
-
Když motor stojí, tak by mělo vrtulí jít normálně pootočit rukou. Po chvilce točení se dá zastavit i prstem, pro začátek nejlépe cizím. Nebo tím kusem kartonu. Když viskospojka doopravdy zabere, tak je to hukot jako když startuje vrtulník, a když řidič vystupuje v létě z auta, tak pod autem cítí, jak mu na nohy funí horký vzduch. Ten ventilátor má podstatně větší výkon, než klasické elektrické ventilátory co jsou normálně v autech. Většinou také funí jenom chviličku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- pojir
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavne na tu vrtuli se v tomhle vlakne nekdo ptal pred peti lety, to uz neni moc aktualni otazka 

- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Visko pri studenom motore ide dost z tuha ako aj pisu hore.
Pri takomto chladnom pocasi ked nastartujes tak funi ako besna ked po 5min popridavas tak mierne uz preklzuje zapne na plno az zase ked drzis pri cca 3000 otackach.
To je len orientacne ci vysko funguje,ale ci je v dobrej kondicii po 20 rokoch to uz asi tazko
Ohladom termostatu mne to tiez robi ze na volnobehu sa zohreje iba na stvrt a pri jazde na normal.(v zime -10)Pri zastaveni a dlhom cakani na volnobehu zase sa ochladi na stvrtinu.
Priklad pri -10 zohrejem auto na 90° cakam mamu 20 min pri zapnutom kureni,tak my klesne teplota na stvrtku.A tak stale drzi.Nezmenilo sa to ani ked som kupil orig termostat za 70euro.Myslel som si ze je zly ale pravda je ina.No ked vypnem kurenie tak termostat si stale drzi svoju teplotu na 90° aj ked stojim neviem ako dlho na mieste.No ale nekur ked ti je zima
Cez zimu by som asi odporucal nosit origo decku.Aspon u nas na Orave je to katastrofa
Pri takomto chladnom pocasi ked nastartujes tak funi ako besna ked po 5min popridavas tak mierne uz preklzuje zapne na plno az zase ked drzis pri cca 3000 otackach.
To je len orientacne ci vysko funguje,ale ci je v dobrej kondicii po 20 rokoch to uz asi tazko

Ohladom termostatu mne to tiez robi ze na volnobehu sa zohreje iba na stvrt a pri jazde na normal.(v zime -10)Pri zastaveni a dlhom cakani na volnobehu zase sa ochladi na stvrtinu.
Priklad pri -10 zohrejem auto na 90° cakam mamu 20 min pri zapnutom kureni,tak my klesne teplota na stvrtku.A tak stale drzi.Nezmenilo sa to ani ked som kupil orig termostat za 70euro.Myslel som si ze je zly ale pravda je ina.No ked vypnem kurenie tak termostat si stale drzi svoju teplotu na 90° aj ked stojim neviem ako dlho na mieste.No ale nekur ked ti je zima

Cez zimu by som asi odporucal nosit origo decku.Aspon u nas na Orave je to katastrofa

EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic
-
- tel.: 0914166862
Treba si webasto zaobstarať a nebudeš to už riešiť 
,,Land Rover Discovery 2,,
-
K tomu ochlazení motoru u stojícího auta - prostě TD5ka je již moderní diesel a ten toho odpadního tepla na volnoběh produkuje málo. Některá auta z podobné doby mají elektrický vodní přihřívač - taková trubka s několika žhavícími svíčkami, skrz kterou jde chladící kapalina. Je to tam kvůli rychlejšímu ohřevu motoru po nastartování. Stejný problém je i na druhé straně - stojící TD5ka se na volnoběh prostě pořádně neohřeje. Tohle ale není chyba, to je vlastnost.
- pojir
- Kontaktovat uživatele:
Nejen, ze se sama neohreje, ale kdyz se necha bezet na miste na volnobeh ohrata, tak i sama dost zchladne - rucicka spadne skoro na dolni mez a z vydechu jde teply, ale rozhodne ne horky vzduch. To jsem si vyzkousel pri vysusovani kobercu po Zabrehu 

-
Ty jsi ty koberce z auta nevyndal? Sice to nesouvisí s topením v autě, ale podle mojí loňské zkušenosti nemají šanci takto vyschnout a zůstane to mokré. A co je mokré, to rádo koroduje.
- pojir
- Kontaktovat uživatele:
Nevyndal. Ja jsem jeste mlady a naivni...
-
Tak si to pod tapecama pořádně zkontroluj. Já jsem vloni našel prohnilou díru v podlaze a fůru narezlých míst, která si zasloužila alespoň ošetření kartáčem a štětkou.
- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Vies ze uz pokukavam po nom?
Najlepsie keby bolo cele auto na nahradne diely a webasto bolo v nom

EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)