Já jsem ho z toho nezkoušel, ale předpokládám, že když tam má firmu na kácení a zpracování dřeva tak by to mohl znát. Hodně mi pomohl když jsem tam měl problém s autem.
xxx píše: 13 pro 2020 21:41
kareljas píše: 13 pro 2020 21:01
Už jsem to samozřejmě ověřoval u kámoše který tam už roky těží dřevo. Ten nový zákon se týká pouze národních parků. To omezení je většinou pro výjezd z hlavních cest které vedou přes parky. Měli by ty zákazy časem všude vyvěsit. Ono není se čemu divit spousta blbů jezdí kde je napadne. Kdyby všichni jezdili po polních a lesních cestách tak jak se má tak by tam do toho někdo nevrtal.
a ten kámoš tu novelu zákona četl?
14. V článku 54 se odstavec 1 mění takto:
Článek 54
(1) Přístup veřejnosti do lesa je povolen na odpovědnost toho, kdo do lesa vstupuje pouze v upravených oblastech, na chodnících a cestách k tomu označených, na lesních silnicích a v lesích s převážně sociální ochranou.
15. V článku 54 se za odstavec 1 vkládá nový odstavec 1, který zní:
(1 ^ 1) Veřejný přístup na kole do lesa je povolen pouze po lesních silnicích, cestách a stezkách, na odpovědnost osoby vstupující do lesa a za podmínek stanovených správcem lesního fondu / vlastníkem.
16. V článku 54 se úvodní část odstavce 2 mění takto:
(2) Přístup veřejnosti do národního lesního fondu s motorovými vozidly, motocykly, čtyřkolkami nebo mopedy je zakázán, s výjimkou organizovaných sportovních, rekreačních a turistických aktivit, které lze provozovat na lesních silnicích nebo na speciálně označených a schválených trasách, pouze s dohoda:
17. V článku 54 se za odstavec 2 vkládají tři nové odstavce, odstavce 3 až 5, které znějí:
(3) U nevládních organizací je přístup do lesního fondu povolen motorovými vozidly, motocykly, čtyřkolkami nebo mopedy pouze po podepsání protokolu se správcem, v případě státního lesního fondu, nebo se správcem / vlastníkem, lesní fond soukromého majetku
Překlad strojový