2.5 Dse, nekoncici problemy...
- Mirek 1234.cz
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel sice prasárna, ale nejlevnější a jistáSard píše:Promiň že ti píšu do tvéhop topicu ale ta souhra náhod...ben píše:Diky george![]()
To mirek 1234.cz: No jak se chova...jak jsem vyse popsalJa uz se totiz ani netroufnu nekam s tim jet...
zrovna vcera jsem chtel jet natankovat abych zitra alespon dojel do servisu a napumpovat gumy, ale musel jsem po 200m otocit a zajet zpatky dom... Jak jsem psal, auto mam 6 mesicu a je z Rakouska...koupeno v Ceskych Budejovicich. Hele ani nejsi tak daleko, Praha 6-Roztoky u prahy
No a jede to jakoby sikmo...
PS: Neprodaval si mi nahodou 3 mesice zpatky mlhovku![]()
![]()
A mas takovy celkem zajimave auto
Mám RR 96 2,5DSE
Kupoval jsem jej v začátkem léta v Č.Budějovicích dovoz z Rakouska
a jediný rozdíl je že já najel něco málo přes 8000 Km
pak nastala porucha
a doteť přetrvává auto nejde zničeho nic nastartovat...
po vystřídání 3 servisů jsem se trochu v autě vrtal a našel jsem spálenýho svába v ŘJ
nevíte kdo umí opravit ŘJ??
za každou radu budu velice vděčný nebo pokud máte někdo žaludek a jste šikovný rád auto dovezu a nechám opravit...třeba to řj nebude ale
vzhledem k tomu že motor lze mechanicky nastartovat a řj nedává impulzy do čerpadla tak mě moc možností nenapadá
vyměnil jsem celé čerpadlo,otáčkové čidlo proměřen plynový ppedál,
auto bylo skusmo zablokováno a znovu dekodováno přes kod co se zadává zámkem ve dveřích
pří otočení klíčku na zapnuté kontrolky
se sepne naftové čerpadlo v nádrži,otevře se stop ventil ale
v hlavním čerpadle se nepohne el ovladač plinu a nejde z čerpadla nafta...
pokud ručně pohnu s plinem v čerpadle a otočím kílček do polohy start motor okamžite naskočí...bohužel nadále neráguje nijak na polohu plynováho pedálu (pokud bych dal lanko k čerpadlu a tahal zaněj tak muzu jezditale takovou prasarnu stvořit nehodlám
jsem už s rozumem v koncích .....

sice to bylo smerem z budejc ale spiz na západ a auto bylo kompletní...Reverend píše:Ahoj, nekoupils auto nahodou v nejakym bazarku jakoby na vyjezdu z budejovic smer jih ? Nechybely mu sterace svetlometu a nebylo utrzene jedno ocelove lanko drzici spodni cast patych dveri ????
mno vcera mi volal elektrikář a prej mám řj v pořádku a ten šváb je černej proto že ho někdo menil....ale oznámil my že přijede a auto mi dá do pořádku že si myslí že ví čím to je ....mno pokud to nezvládne tak jedu pro čerpadlo z 2,4 TD BMV a neseru ho tam i s pedálem a na nějakou elektriku se vyseru....sice prasarna ale fakt vyhodi za auto 200K a pak se na něj jen dívat ....tak zase takovej fanda RR nejsem.
dám pak vědět jak jsem dopad...

dal sem na vzduch přední a zadní nápravy téčka a ventilky, vozím kompresor, foukám ručně a mám klidJose píše:Tak ty problémy ty si taky užívám,každý měsíc sednu s autem na pr... a skočí mi eas fault takže už mám za sebou 5krát diag. a výmas.A to mám nový měchy a druhej ventilovej blok a kdo ví co všechno cca to auto už sežralo 30 000 k.Ale k tomu tvýmu problému jak ti to plave,nechci dělat chytrýho,ale skoušel si se kouknot na tlumiče?
SUPER KÁRA
Mob. 739 491 743
Mob. 739 491 743
ale tys tam mel novej kompresor s blokem ne?Tatar píše:dal sem na vzduch přední a zadní nápravy téčka a ventilky, vozím kompresor, foukám ručně a mám klidJose píše:Tak ty problémy ty si taky užívám,každý měsíc sednu s autem na pr... a skočí mi eas fault takže už mám za sebou 5krát diag. a výmas.A to mám nový měchy a druhej ventilovej blok a kdo ví co všechno cca to auto už sežralo 30 000 k.Ale k tomu tvýmu problému jak ti to plave,nechci dělat chytrýho,ale skoušel si se kouknot na tlumiče?
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
aha jasny takze mi ten puvodni majitel kecal ve vice vecech.....Tatar píše:kompresor byl po generálce a blok nevim

MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
tak ja se taky pridavam do party - od patku RR odmita nastartovat - po otoceni klicku vse ok vcetne nazhaveni, ale uz je slyset, jakoby slabla baterka - kdyz otocim na posledni pozici, probehne jeden marny pokus o protoceni doprovozeny kratkym zatroubenim klaksonu (?nevim proc) a pak uz jen "engine disabled".. baterka (95Ah, nova pred 4mi mesici) je cerstve nabita, promerena na zatezovem meraku.. ma nekdo pro me nejakou radu, nez zavolam do Boskovic?
mno první bych se podíval jestli kabel co kostří motor ke karoserii neni zoxidovanej na tabak...
pak bych skusil vyndat starter estli nema v pr.. uhlíky,nebo vůli v ložiscích ta by mohla způsobovat že se startér kříží a nedokáže se přetočit
ale po mé skušenosti s RR to určitě nebude ono...
u tohodle auta normální poruchy s normálním řešením snad neexistují
pak bych skusil vyndat starter estli nema v pr.. uhlíky,nebo vůli v ložiscích ta by mohla způsobovat že se startér kříží a nedokáže se přetočit
ale po mé skušenosti s RR to určitě nebude ono...
Ale jo ten startér to dokáže zcela hravě.Měl jsem vyběhané ložisko na straně pastorku a tím pádem i poškozený pastorek.Vždycky se to opřelo o ten kryt kolem pastorku a šprajclo se to,ale proč to houká to ví jen svatej Rover.
George
George

Říkám mu Lokomotiva - žere stejně, hulí stejně a jede taky jenom občas.
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
...a pak ze je t chyba RR
Ja jsem si prosel celou anabazi poruch, ale celkem se da rict, ze ted az na jednu ( se kterou jsem se naucil zit ) je vse ok. Po koupeni auta jsem s nim bohuzel musel bez jakekoliv kontroli hned absolvovat asi 14ti denni pracovni cestu po severskych zemich, po navratu: vymeny vsech filtru a oleje, v lednu SUSPENSION v haji ( kdyz se prezouvalo tak to frajeri zvedli na normalnim zvedaku a jeden tlumic ( nebyl 100%ní ) vytrhli = výměna tlumičů, posléze i výměna kompresoru. V květnu se mi odporoučela spojka, v září vodní pumpa ( cena 300,- ), ale s odtahem z brněnské dálnice skoro za 6000,-
¨
Porucha přídavné skříně - vytahaný řetěz.... Co zůstalo ? vadné vynutí motorku větráčku v kabině ( ten co nasává vzduch pod hodinama ), někdy mu prostě musim pomoct a někdy se roztočí sám, no a mám slabší palivový čerpadlo... no ale na druhou stranu i přes tohle všechno si říkám, že jsem s tim počítal, neni to nový auto... nebo se tim chlacholim ??? jezdí ale dobře...

Porucha přídavné skříně - vytahaný řetěz.... Co zůstalo ? vadné vynutí motorku větráčku v kabině ( ten co nasává vzduch pod hodinama ), někdy mu prostě musim pomoct a někdy se roztočí sám, no a mám slabší palivový čerpadlo... no ale na druhou stranu i přes tohle všechno si říkám, že jsem s tim počítal, neni to nový auto... nebo se tim chlacholim ??? jezdí ale dobře...
- Mešky
- tel.: 602465066
- Kontaktovat uživatele:
Jednou mi přivezl jeden majitel RR všechny komponenty EAS v kýblu a foukal do hadiček přez ventilky, a rozchodili jsme to, tak proč to neřešíš, zas taková věda to není.Tatar píše:dal sem na vzduch přední a zadní nápravy téčka a ventilky, vozím kompresor, foukám ručně a mám klidJose píše:Tak ty problémy ty si taky užívám,každý měsíc sednu s autem na pr... a skočí mi eas fault takže už mám za sebou 5krát diag. a výmas.A to mám nový měchy a druhej ventilovej blok a kdo ví co všechno cca to auto už sežralo 30 000 k.Ale k tomu tvýmu problému jak ti to plave,nechci dělat chytrýho,ale skoušel si se kouknot na tlumiče?

Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
to by me taky stvaloMešky píše:Jednou mi přivezl jeden majitel RR všechny komponenty EAS v kýblu a foukal do hadiček přez ventilky, a rozchodili jsme to, tak proč to neřešíš, zas taková věda to není.Tatar píše: dal sem na vzduch přední a zadní nápravy téčka a ventilky, vozím kompresor, foukám ručně a mám klid
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Nono, je pravda že opravuju často, ale nic nenormálního. Vzpomeň si od koho jsi auto koupil, tam bych hledal problémSard píše: ale po mé skušenosti s RR to určitě nebude ono...

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
mno ale prodejce může být svyně to neříkám a zatajit skutečnosti o autěeliott píše:Nono, je pravda že opravuju často, ale nic nenormálního. Vzpomeň si od koho jsi auto koupil, tam bych hledal problémSard píše: ale po mé skušenosti s RR to určitě nebude ono...
ale auto je stroj a stroj se dá věčinou opravit až na můj RR!
nad tím už se jen kroutí hlavou... a bohužel neni to otázka peněz co ta oprava bude stát ono totiž nikdo etě neví co stím autem je....
snad jen to že je rozbytý

ale pokud by tě něco napadlo tak mi dej vědět
rady typu polejt naftou a zapálit nepotřebuju