Příspěvek
od erik » 18 dub 2023 12:06
Vladicek píše: 18 dub 2023 08:44
Já mám 98 tisíc a bez poruchy, jen cca kolem 30 tisíc km mi blblo čidlo na chladící kapalinu, následně na to byla i nějaká svolávačka.
Nechci to zakřiknout, ale new def je zatím za mě fakt super auto, aspoň teda na můj způsob užívání. Bezpečně a pohodlně odjedu do Albánie a v terénu mi pak taky úplně sedí.
Chápu, že spousta lidí má předsudky vůči elektronice, asistentům atd. Ale podle mě se s nimi dá naučit jezdit fakt velice efektivně, přijde mi, že Terrain response v Defu je fakt hodně vymakanej i v tom, kam člověka pustí. Ještě se mi nikdy nestalo, že by mě v bahně nebo v písku nějak nezdravě brzdil v rozletu.
Beru to tak, že samozřejmě mechanický starý def bude navždy legenda, ale tohle auto je prostě novodobý def, který funguje jinak.
A ano - když se to posere, tak si to kladivem a šroubovákem v terénu neopravím, to tak prostě je. Ale když jsem se s tímto smířil, tak jsem fakt nadšenej uživatel new defa - a klepu na dřevo - zatím totálně bez závad.
New Def je dobré auto. Pro svúj charakteristický design stop Defendera má svou hodnotu. I technicky je mu málo co vyčítat. Samo, že se najde pohled Defender vs New Def, ale to bylo u nesmrtelných třístovek vs Td 5, následně D3, D4...
To byl pohled těch, co tu cestu neprošli. Ti, co mají D3, D4, tak ví, že toto auto je univerzálnější než Def naběžný a ne extrem teren... No, že nový Def jezdí výborně v písku , tak to není jenom el. asistenty, ale i jeho požadovaným výkonem , který v písku patří k těm nejdúležitějším potřebám... Měl jsem tu možnost porovnání výkonu v poušti srovnat. Def se 122k ve výjezdech na dunu měl znatelné problémy proti mému 171k Defu. Tam se ukázal výkon motoru... Taky tady na Záhorí v pískovně ve výjezdech jsem jezdil malou 3 s rezervou přidání plynu a 122k na malou 2 měli problém... Benzíňáky s automatem a výkonem jezdili to, co jsem nedal... Tak new Def.se svým přebytkem výkonu, v poušti bude jako ryba ve vodě.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu