D3 redukční převodovka

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
JaBor

D3 redukční převodovka

#1 Příspěvek od JaBor » 15 zář 2023 07:03

Ahoj všem, předem se omlouvám jestli zakládám duplicitní téma, hledal jsem a nenašel nic podobného :)

Před nedávnem jsem si všiml že v nižších rychlostech při uvolnení plynu a opětovné akceleraci auto škubne.
Zvedl jsem auto a zjistil, že přední kardan se otočí o 1/8 otáčky než se pohne i ten zadní.
Dedukcí jsem našel viníka v řetězu v redukční převodovce.

Vím že to není nic hrozného tahle vůle, ale bohužel muj mozek s tim nedokáže žít :-D takže budu měnit řetěz.
A teď ten dotaz, určitě už to spousta lidí dělala, jde mi o to, že když budu objednávat řetěz a mít převodovku na stole, jestli je ještě něco co bych měl vyměnit preventivně.
S guferem počítám.
A kdyby někdo věděl o step-by-step návodu, taky se zlobit nebudu :grin:

Za reakce předem díkes

Calibra2

Re: D3 redukční převodovka

#2 Příspěvek od Calibra2 » 09 říj 2023 16:45

Ahoj jak jsi to vyřešil mě to taky čeká můžeš mi poslat do sz tel dik

JaBor

#3 Příspěvek od JaBor » 07 lis 2024 07:21

Tak utekl nějaký čas a taky olej z redukční převodovky :-D přes přední gufero.
Tzn. musím to rozpůlit tak jako tak a když už tam budu, udělám ten řetěz.
Vím že je tam řetěz BorgWarner HV098. Samozřejmě se nabízí objednat přímo ten, nicméně jsem našel na litep4x4 tento https://www.litep4x4.cz/lr044897---rete ... revodovky/
který je o něco levnější.

Chci se zeptat jestli náhodou někdo tuhle srandu už neměnil a nemůže se podělit o zkušenosti.
Mám obavu z toho že když koupím cokoliv jiného než BW, zase se po chvíli vytáhne a budu to dělat znovu.

Předem díky všem :)

Hubert
tel.: 724878985
auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hubert » 08 lis 2024 08:37

Řetěz koupíš i za 2100 Kč, Ale neviděl jsem ho. Zatím já vždy jenom BorgWarner a není problém. No a jak jsi psal to gufero na přední kardan tak budou v háji i ložisky na výstupním hřídeli předního kardanu. Občas je taky měním.
Jinak stejný řetěz má i Mercedes pod označením A1662800800
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

JaBor

#5 Příspěvek od JaBor » 11 lis 2024 06:57

Díky za tip.
Rychle jsem pogooglil řetězy na MB a našel jsem BW řetěz za 200E včetně daní. Super :)

Ještě jsem nad tím přemýšlel jak jsi psal o tom ložisku a asi to prostě kuchnu a uvidím co všechno je v řiti.
Popravdě si nejsem jistý už ani tím řetězem, včera jsem pod tím ležel když jsem doplňoval olej co utíká. Vzal jsem za přední hřídel a má vůli tak 10-15° což není tolik.
Hodím sem pak nějaké fotky, budu se s tím prát na zemi v garáži.

Dík.

Odpovědět